FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV „Prin meciuri aranjate ai jucat?” » Moment de sinceritate al lui Ioan Mărginean în fața lui Ioanițoaia: „E jenant când te întreabă lumea așa”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 08 iunie 2022 20:30 / Actualizat miercuri, 08 iunie 2022 20:55

Ioan Mărginean (61 de ani) a fost invitatul emisiunii „Prietenii lui Ovidiu” din această săptămână. Fost fundaș la Metalurgistul Cugir, Dinamo București, Corvinul Hunedoara sau Unirea Alba Iulia, în prezent președinte la FC Brașov, acesta a vorbit despre meciurile dubioase în care a jucat în carieră. 

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

- Prin meciuri aranjate ai jucat?

- Nu o să o deslușim niciodată asta. Ce era rău că venea Sport Club Bacău pe Dinamo și ne spuneau să nu-i batem la mai mult de două goluri diferență? 1-0, 2-0... Nea Ovidiu, eu am dat 8 goluri toată viața, dar vine o minge pe la 30 de metri, respinsă, prin minutul 80. Gol din ăla n-ai văzut niciodată în viața ta! Exterior să o prind la colțul scurt! Și nu venea nimeni cu pupatul.. Nu veneau... Mi-au zis să o las eu acum să facă 3-1... Dumitru Nicolae Nicușor era antrenor la Bacău și anul viitor când a venit la Dinamo m-a ținut minte. Am simțit un pic de distanțare.

- Doar atât?

- Să vă spun o poveste. Titi Teașcă făcea spectacol la meciuri, era gălăgios. Mergeam la meciurile Victoriei. Echipa aia era susținută de domnul Nuță! Noi trebuia să mergem în Siria, să stăm 10 zile la Damasc și de acolo în Liban ca să facem contrabandă. Acolo erau ieftine videourile. Jucam un meci în Liban și înainte de plecare cu câteva zile mi-au luat toată valuta... Banii nu erau doar ai mei. Erau și-ai lui Klein, Petcu, Gabor...

- Ce legătură are cu Victoria?

- Imediat! La scara avionului mă bate cineva pe umăr și-mi dă un plic, cu toți banii. Un om, pe care eu nu-l mai știu. Am luat plicul, nu le-am spus nimic pe avion, însă la hotel le-am împărțit banii. Inclusiv masorul a luat bani. A trecut vremea și a venit meciul Corvinului cu Victoria București. Dacă domnul Baciu era șeful economicului pe țară cu domnul Sorescu, te aștepți să-i găsești la tata în apartament, la Cugir? Bătrânul meu, Dumnezeu să-l ierte... Era cu generalul și cu colonelul.

"Nu a fost deloc ușor ce-am trăit..."

- Aaa, crezi că totul era aranjat de Victoria?

- Nea Ovidiu! A sunat pe fix la club. "Bă, să vii acasă!". Făceam de la Hunedoara la Cugir o oră și zece minute. M-am dus seara. "Jucăm la voi duminică, vezi ce faci!". "O să văd ce fac". Augustin era vârf în retragere la Victoria. Când vrea ăl de Sus... Eu la fiecare corner trebuia să mă duc pe fals, la prima bară. Gabor a bătut prost o lovitură de colț. A dat-o puternic! Eu, ca să dau pe lângă poartă, am dat direct în vinclu... 1-0.

- Așa.

- Greșeala mea a fost că în următorul minut l-am lăsat pe Augustin să egaleze. Erau pe bancă ambii oameni ăia mari! Nu a fost deloc ușor ce-am trăit.

- Ți-era frică de repercusiuni.

- Lovitură liberă din lateral dreapta, bate Gabor, dă bară, bară, mingea pe linia porții, portarul căzut, eu singur cu poarta goală. Și-am dat gol. 2-1... Și după aceea să vezi ce greu e să o lași și nu intră. Am făcut un 2-2, dar ei se așteptau să bată! Acum, la Centenarul Corvinului, m-au oprit oameni bătrâni și m-au întrebat: "Ai mai lăsat?". Am mai lăsat. La Scornicești, când ne-au dat ăia trei goluri, dar i-am bătut. Când te întreabă așa, e jenant...

EDITIA 124 // Prietenii lui Ovidiu. Invitat: Ioan Mărginean

CITEȘTE ȘI:

Scandal după meci: „tricolorii”, înjurați de ultrași! Tavi Popescu și Alibec, calmați cu greu » Chiricheș și-a trimis colegii la vestiare
Bosnia - România 1-0
Scandal după meci: „tricolorii”, înjurați de ultrași! Tavi Popescu și Alibec, calmați cu greu » Chiricheș și-a trimis colegii la vestiare
Dumitru Dragomir, furibund după o nouă înfrângere a naționalei: „Zero barat! Mă duc și mă dau cu capul de bară dacă-mi spune cineva așa ceva”
BOSNIA - ROMÂNIA 1-0
Dumitru Dragomir, furibund după o nouă înfrângere a naționalei: „Zero barat! Mă duc și mă dau cu capul de bară dacă-mi spune cineva așa ceva”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează