FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - RAPID 2-2

VIDEO Momentul ignorat și de VAR la cea mai controversată decizie din play-off: „În cazul ăsta, golul nu e valabil!”

O nouă ipoteză apare în controversa momentului din Liga 1, golul lui Anton Maglica, anulat pentru ofsaid în prelungirile meciului CFR Cluj - Rapid, scor 2-2.
O nouă ipoteză apare în controversa momentului din Liga 1, golul lui Anton Maglica, anulat pentru ofsaid în prelungirile meciului CFR Cluj - Rapid, scor 2-2.

Articol de - Publicat marti, 21 martie 2023 09:23

O nouă ipoteză apare în controversa momentului din Liga 1, golul lui Anton Maglica, anulat pentru ofsaid în prelungirile meciului CFR Cluj - Rapid, scor 2-2.

În prelungirile meciului, campioana a reușit să trimită mingea în plasă prin Anton Maglica. Reușita a fost anulată pentru un ofsaid neclar, după o analiză de aproape 3 minute în camera VAR. Liniile prezentate pe transmisiunea live au adus și mai multă confuzie. 

Aici s-a ajuns!  Scene unice în Liga 1 » CFR a reconstituit cu juniorii golul anulat cu Rapid: „Nu e ofsaid! Trimitem imaginile la FRF și CCA!”
CFR Cluj - Rapid 2-2
Aici s-a ajuns! Scene unice în Liga 1 » CFR a reconstituit cu juniorii golul anulat cu Rapid: „Nu e ofsaid! Trimitem imaginile la FRF și CCA!”

Atinge Bîrligea mingea în faza controversată din CFR Cluj - Rapid? 

Un detaliu nediscutat în analiza VAR ar fi putut lămuri însă faza mult mai simplu. Oficialii au analizat și au tras liniile pentru ofsaid în momentul în care Boateng a șutat de la marginea careului. 

În drumul spre poartă, pe traiectoria balonului apare și Bîrligea. Atacantul campioanei încearcă să lovească mingea, dar reluările nu demonstrează clar dacă a și reușit. Aici intervin două scenarii: 

  • Dacă Bîrligea atingea mingea, poziția de ofsaid a lui Maglica este în afara oricărui semn de întrebare, iar golul a fost anulat corect.
Momentul ignorat și de VAR la cea mai controversată decizie din play-off: „În cazul ăsta, golul nu e valabil!”
Momentul în care mingea trece pe lângă Bîrligea
  • Dacă Bîrligea NU atinge mingea, ajungem la discuția inițială, în care liniile trase sunt contestate. 

În studioul Orange Sport, fostul arbitru Constantin Zotta a spus: „Mie mi se pare că Bîrligea atinge mingea. Dacă o atinge, e clar că golul nu e valabil”. Părerea i-a fost împărtășită și de Viorel Moldovan: „Și eu cred că atinge, așa pare”.

VIDEO CU FAZA. Au trasat greșit linia ofsaidului la momentul decisiv din CFR Cluj - Rapid?

CFR a reconstituit cu juniorii golul anulat cu Rapid

„Astăzi, s-a nimerit să văd echipa juniorilor la antrenament. Am poziționat jucătorii în aceeași formă ca în timpul jocului, am plasat o cameră sus, de unde s-a filmat meciul, și am pus o cameră pe linia porții.

Este clar în poziție regulamentară. Apărătorul din spate are piciorul cam cu 20-30 de centimetri aproape de linia porții. Am făcut această analiză din dorința de a trimite imaginile la FRF și la CCA. Când mai apar asemenea situații, să le discute acum și să nu mai apară asemenea greșeli”, a dezvăluit Cristian Balaj, președintele lui CFR Cluj, la Orange Sport.

Citește și alte știri din fotbalul românesc: 

Alexandru Chipciu, apel către televiziuni: „Mi se pare lipsă de respect. Cheamă-mă la cafea și vorbim alte lucruri” + semnal de alarmă față de o rivală din play-out

Ioan Ovidiu Sabău dezvăluie cum a transformat-o pe U Cluj în doar câteva luni: „E foarte ușor să lucrezi când ai așa ceva”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (9)
1_0_1_0_reloaded
1_0_1_0_reloaded  •  26 Martie 2023, 18:20
Postat de mr90 pe 21 Martie 2023, 07:53

E offside oricum fiindca Birligea mascheaza portarul.

Le ai si tu cu fotbalul precum Ciuca cu guvernarea….

grigs1981
grigs1981  •  21 Martie 2023, 18:55

De ani de zile CFR este furata...si tot castiga!!!Faceti o "reconstituire"...care echipe acuza in fiecare an"furturi"...cu exceptia lui mmstoica...veti constata ca CFR Cluj este number one...si se specializeaza...vi-l amintiti pe doctorul Muresan cu tonul lui sfatos si blajin cand acuza in toate partile?Ei,bine,i s-a gasit in loc,un"specialist"mult mai puternic,care are niste explicatii...supercalificate...ca doar a fost arbitru..mare?!de casa al CFR-ului?!cu proptele politice care il propulsasera in demnitati nationale precum consilier in guvernele Romaniei si presedintele Agentiei Nationala Anti-Doping,probabil Cristi Balaj se pregateste sa devina viitorul presedinte al FRF,care,dupa cum se stie este tot post politic este de multi ani...viitor de aur ...fotbalul-politic romanesc are!

Sharapov
Sharapov  •  21 Martie 2023, 16:49

A fost GOL VALABIL 1.000 % !!! VICIERE GRAVA DE REZULTAT !!! MA FIA pesede stie de ce !!!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează