FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - BISTRIŢA 3-1

Monitorizaţi în timp real! » Renzo Rossi îi urmăreşte pe rapidişti cu un program special

Renzo Rossi studiază fiecare detaliu pe care-l primeşte pe Giuleşti legat de rapidişti şi adversarii acestora // Foto: Alex Nicodim +1   FOTO
Renzo Rossi studiază fiecare detaliu pe care-l primeşte pe Giuleşti legat de rapidişti şi adversarii acestora // Foto: Alex Nicodim

Articol de , - Publicat luni, 17 septembrie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 16 septembrie 2012 22:07

Rapid e prima formaţie din fotbalul românesc care-şi urmăreşte online jucătorii aflaţi pe teren cu ajutorul unui program al unei firme din Italia.

Giuleştenii au bifat sîmbătă al treilea succes din acest sezon, dar în spatele victoriei stă şi Renzo Rossi. Italianul, unul dintre oamenii de încredere ai lui Sabău, a urmărit evoluţia rapidiştilor în meciul cu Gloria Bistriţa (3-1) din tribune.

Pe lîngă concluziile managerului, Sabău este ajutat, începînd cu această întîlnire, şi de rezultatele primite de la o firmă din Italia. Totul se întîmplă în timp real, explică Rossi: "Am decis că e mai bine să nu mai stau pe bancă. La pauză discut cu Neluţu, îi comunic ce am văzut din tribune şi, în plus, îi arăt rezultatele fiecărui jucător, toţi parametrii din prima repriză".

Premieră în Liga 1
Programul utilizat de rapidişti, începînd de la duelul cu bistriţenii, este unic în România, iar managerul sportiv explică utilitatea lui: "Este un soft pe care îl folosim pentru prima dată, arată datele generale ale partidei, dar şi, detaliat, pentru fiecare jucător. Sînt monitorizaţi toţi cei 11 fotbalişti la secundă, este mai folositor decît la finalul meciului, aşa cum primeam pînă acum. Sper să profităm cît mai mult de el în viitor, să ne ajute şi din primele minute dacă e cazul".

Pancone, omul urmărit
Renzo Rossi a prezentat în exclusivitate reporterilor Gazetei programul pe care-l folosesc giuleştenii. Era minutul 44 al meciului din Giuleşti, iar italianul a arătat evoluţia celor două echipe, dar şi a căpitanului giuleştenilor, Daniel Pancu: "Vedeţi? Avem posesie mult mai bună decît Bistriţa, la presing sîntem peste ei, iar la numărul de mingi jucate avem dublu! Dacă ne uităm la Pancu, situaţia e cam aşa. Are 7 mingi jucate, două mingi pierdute şi are 43% acţiuni utile. E doar o parte din ce ştie programul, după cum vedeţi are zeci de rubrici care se updatează în timp real". Pancone a fost de altfel chiar primul jucător înlocuit de Sabău, în minutul 56, lăsîndu-i locul lui Surdu.

Rivalii au raport la pauză!
Şi la Steaua, antrenorul Laurenţiu Reghecampf are un contract cu o altă firmă prin care îşi monitorizează jucătorii, numai că nu oferă posibilitatea steliştilor să vadă în timp real evoluţia acestora de pe teren, ci doar la pauză şi la final. "Îmi place să studiez şi să fac fotbal după cifre! În pauză primesc pe email un raport de monitorizare a jucătorilor, care-mi dă posibilitatea să schimb ceva, în cele 15 minute de odihnă! Raportul îl primesc prima dată la pauză, dar şi detaliat la finalul fiecărui meci", a explicat tehnicianul stelist.

"Renzo mă ajută foarte mult cu analizele pe care le primeşte. În timpul meciului eu sînt foarte concentrat şi nu văd tot ce se întîmplă" (Ioan Ovidiu Sabău, antrenor Rapid)

Evoluţia lui Pancu din prima repriză cu Bistriţa
Mingi jucate: 7
Mingi pierdute: 2
Pase reuşite: 5
Acţiuni utile: 43%
Pase filtrante: 1
Redublări: 2
Faulturi făcute: 0
Faulturi suferite: 1
Lovituri cu capul: 1
Assisturi: 0

521553-evolutie-caseta.jpg

ALTE ŞTIRI DESPRE RAPID:

"Să repetăm prima repriză"
Ovidiu Sabău ştie ce trebuie să facă elevii săi pentru a cîştiga partida cu Steaua de lunea viitoare: "Trebuie să avem două reprize precum prima din meciul cu Bistriţa". Tehnicianul rapidist nu consideră un avantaj partida steliştilor din Europa League: "Au joi cu Stuttgart, cu noi au abia luni, nu e un avantaj pentru noi, nu vor fi obosiţi. Au o echipă solidă în acest sezon, dar totul depinde de noi, să avem curaj, să ne facem jocul şi să considerăm că fiecare minge e importantă"

"Avem jucători, dar echipă nu"
George Copos nu este pe deplin satisfăcut după victoria cu Gloria Bistriţa şi susţine că alb-vişiniii nu formează încă o echipă solidă: "Am jucat bine, puteam să mai marcăm. Am avut foarte multe ocazii, păcat că nu le-am concretizat. Sînt jucători de valoare la Rapid, dar încă nu avem o echipă, ne lipseşte acea dorinţă de victorie. Nici măcar entuziasm parcă nu există, toate aceste lucruri mă preocupă puţin". Finanţatorul giuleştean a avut însă numai cuvinte de laudă la adresa galeriei: "S-a comportat extraordinar, a cîntat mereu, ne-a ajutat mult"

"Cu Steaua nu au şanse"
Nicolae Manea nu a fost impresionat de Pancu şi compania în meciul de sîmbătă şi crede că au puţine şanse la un rezultat bun în derby-ul cu Steaua: "Am jucat în 10 oameni şi abia ne-au bătut. Au suferit chiar dacă au cîştigat. Le doresc să urce în clasament, să o bată şi pe Steaua, dar nu văd cum ar putea s-o facă dacă joacă tot aşa. Cu ei trebuie să se prezinte mult mai bine, să fie tot meciul la un nivel înalt, nu doar cîteva zeci de minute. Steaua e puternică, nu ca noi".

INBOX:
- Alexandru Ioniţă va mai absenta cel puţin 3 săptămîni de pe gazon! Atacantul transferat de la Koln a început alergările după contractura suferită la începutul săptămînii trecute, dar este în urmă cu pregătirea.
- Răzvan Lucescu, fostul antrenor al giuleştenilor, a debutat cu o înfrîngere la primul meci oficial pe banca lui El Jaish (0-2), împotriva penultimei clasate în sezonul trecut din Qatar.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (8)
jalemare
jalemare  •  17 Septembrie 2012, 13:09
Postat de mrx_dragos pe 17 Septembrie 2012, 10:11

Domnule Renzo Rossi, mai usor cu laptop-ul la vedere acolo, ca sunt tziganii cu ochii pe matale sa il suteasca :)))

lacatus e in spania, piturca ocupat cu nationala...din ce in ce mai putini tigani pe stadioane :))))

supereduardo10
supereduardo10  •  17 Septembrie 2012, 12:37

Lasa tehologia si treceti la treaba ..aici nu esti la steaua unde toti aplaudacii stau ca la spectacol cand balbaie cate ceva jiji ...AVEM TRADITIE RESPECTATI TRASEUL DE 10 ANI.. SUPERSTEAUA NU A MAI INVINS Rapidul de 10 ani pe teren propriu!! Penibila steaua este de batut si anul asta !!!Valoarea o impune si balturile stelei de naul asta descriu acelasi deznodamand. Pacat ca avem 2 fundasi de baza accidentati altfel pariam la greu ca de 5 ani incoace :))

krystyan001
krystyan001  •  17 Septembrie 2012, 10:57
Postat de mrx_dragos pe 17 Septembrie 2012, 10:11

Domnule Renzo Rossi, mai usor cu laptop-ul la vedere acolo, ca sunt tziganii cu ochii pe matale sa il suteasca :)))

Maibine taceai, vezi de oile tale

Vezi toate comentariile (8)
Comentează