FOTBAL  »  Superliga  »  "U" CLUJ

Mostenirea

Articol de GSP - Publicat vineri, 10 august 2007 00:00

Atacantul Cosmin Maris a reusit dubla prin care "sepcile rosii" au rapus ultima data Rapidul. Artizanul ultimei victorii a Universitatii Cluj in fata Rapidului (2-0), Cosmin Maris, a fost nevoit sa renunte la fotbal la 27 de ani din cauza unei fracturi de peroneu. Atacantul, care a scuturat de doua ori plasa giulestenilor in primavara lui 1996, la doar 21 de ani, si-a amintit cu emotie de acele vremuri. "Au fost cele mai placute momente din cariera mea de jucator. Nu pot sa uit atmosfera fantastica care era pe Moina la fiecare meci al nostru. Pentru fiecare dintre jucatorii de atunci era o realizare uriasa sa imbrace tricoul lui U. Ma simt norocos ca am avut ocazia sa joc la Universitatea", a spus Maris.

Din echipa care invingea ultima data Rapidul faceau parte si directorul general Alin Banceu, antrenorul Adrian Falub si capitanul echipei de azi, Radu Sabo. "Sabo mi-a fost cel mai mult timp coleg de camera. Imi amintesc ca el era jucatorul care mi-a dat cele mai multe pase de gol. Ce bine ar fi pentru U daca ar mai avea 25 de ani. Oricum, pentru mine, ramine cel mai bun", a conchis Maris, care in 1997 s-a transferat alaturi de Alin Banceu, actualul director general al "sepcilor rosii", la Fortuna Sittard in Olanda.

Cosmin Maris a rasfoit catalogul de prezentare al lotului Universitatii si s-a oprit la preferatul sau, Radu Sabo Foto: Marius Tuhut

"Marius Predatu, va baga 4"
Un alt succes important pentru "U" in fata Rapidului il reprezinta acel 5-0 din martie 1993, eroul "studentilor" de atunci fiind Marius Predatu, in prezent coordonatorul Centrului de copii si juniori al clubului clujean. "A fost singurul meci in care am reusit sa inscriu de patru ori. si atunci porneam cu a doua sansa, dar determinarea si atmosfera din tribune ne-au impins spre victorie. si acum, daca baietii vor avea tupeu, putem produce surpriza", a spus Predatu, care s-a ales dupa acel meci cu un refren celebru din partea galeriei: "Marius Predatu, va baga 4". "Forta de grup ne-a facut sa cistigam atunci. Multa lume nu ne dadea mari sanse in fata Rapidului, nici atunci ca, de altfel, nici acum. Cu entuziasm si concentrare putem obtine duminica un rezultat pozitiv", a afirmat si Marius Popescu, care a marcat atunci ultima reusita a Universitatii.

Zavaleanu la CAS
Fostul jurist al Universitatii, Razvan Zavaleanu, este de marti membru al Curtii de Arbitraj Sportiv din cadrul Federatiei Romane de Fotbal. "Ma bucur ca am ramas aproape de fotbal. Voi judeca impartial fiecare litigiu ce va ajunge la Curtea de Arbitraj Sportiv", a spus Zavaleanu, care a fost propus pentru noua functie de Directorul Comisiei de Relatii Internationale din FRF, Florin Prunea, si de vicepresedintele FRF, Patritiu Abrudan.

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează