FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - POLI TIMIŞOARA 3-3

Mulţumiri de la Cluj! CFR este mai aproape de titlu după remiza dintre Steaua şi Poli!

Articol de - Publicat luni, 26 aprilie 2010 00:00

Un meci nebun pe final, cu apărări inexistente şi suporteri răzvrătiţi. Goluri şi nervi
Vezi rezumatul meciului Steaua - Poli Timişoara 3-3! (video)

Steaua a început bine meciul cu Poli. Voia să joace, ba chiar îşi creea ocazii. Atît cît poate la ora asta, dar orişicît! Şut sănătos Karamian în minutul 3, cap al lui Kapetanos două minute mai tîrziu, apoi şutul lui Golanski care muşcă din bară. Poli valsa obosită, cu Cociş şi Contra pierduţi undeva la mijlocul terenului, iar Goga izolat între Jelev şi Parpas. Parcă doar Bourceanu mai mişcă ceva. Stoichiţă e ca un leu în cuşca trasată cu var, Neluţu Sabău e invizibil, sub acoperişul de plexiglas şi acela al patronului care cîştigă mai multe puncte decît echipa pe teren.

Metoda polonă
Mobilizat de preşedintele Argăseală care anunţase deunăzi că nu-i prelungeşte contractul, Golanski înscrie pentru Steaua după o lovitură liberă executată de Bănel şi prelungită cu capul de Curtean. Şut cu stîngul al polonezului care nu-l iartă pe Taborda. Era minutul 33 şi vă aşteptaţi probabil ca reacţia bănăţenilor să nu se fi lăsat aşteptată. Greşit, băieţii antrenaţi de Sabău şi-au văzut liniştiţi de ale lor, care cu respinsul, care cu jocul la alibi. Nici Steaua nu a mai împins jocul spre poarta lui Poli, doar că roş-albaştri au rămas înfipţi bine la centrul terenului, beneficiind de recuperările lui Ovidiu Petre.

Contra tuturor
Timişoara iese prima de la cabine. S-a schimbat ceva. Sabău a ieşit din cuşcă, iar Poli a ieşit la fotbal. Schimbarea nu e doar de atitudine, se vede imediat în poarta lui Zapata şi pe tabelă. Cociş a speculat greşeala lui Pleşan, a primit pasa de la Goga şi a profiat că Parpas nu a făcut pasul la ofsaid. E 1-1 în minutul 48 şi apar frustrările în tabăra stelistă. Galeria îşi aduce aminte de Gigi. Stoichiţă mută ofensiv şi îl trimite în teren pe Tănase în locul lui Pleşan. Sabău mai aşteaptă cîteva minute, apoi răspunde cu Kozak, care l-a înlocuit pe mijlocaşul defensiv Dede. Pe urmă e rîndul gemenilor să facă schimb. Artiom contra Arman. Tănase dă o pasă care vorbeşte despre un posibil mare fotbalist, dar Kapetanos, rămas singur cu Taborda, ratează preluarea (70).

Final de infarct
Artiom pătrunde în careu unde e faultat de Bonfim. Grecul Kapetanos transformă penaltyul, dar sesiunea nu e terminată fiindcă e penalty şi la poarta cealaltă, marca aceluiaşi Parpas, stoperul de buzunar. Înscrie Contra fără emoţii. Lumea pleacă nervoasă, în timp ce Contra duce scorul la 3-2 din lovitură liberă. Începe revolta în tribune. E fum şi fotbalul suferă, numai că Jelev înscrie şi repară ceva în prelungiri. Nu se ştie prea bine ce, dar repară.

"Am fost fraieri! Înaintea meciului, un egal m-ar fi mulţumit, dar acum îmi pare rău că n-am învins. CFR s-a desprins, probabil e campioană"
Răzvan Cociş, mijlocaş Poli Timişoara

"Am pierdut două puncte importante. CFR e aproape campioană, dar eu încă visez la titlu. Trebuie să cîştigăm toate meciurile!"
Jivko Jelev, fundaş Steaua

"A fost un meci nebun. Am avut nevoie de multă experienţă să întoarcem un 1-2 în Ghencea. Dar acum, după acest rezultat, CFR e clar campioană!"
Cosmin Contra, mijlocaş Poli Timişoara

"Rezultat şi final spectaculoase. Timişoara nu a reuşit să iasă dintr-un joc stereotip în prima repriză, dar după pauză a revenit în joc după o greşeală gravă a lui Pleşan"
Răzvan Lucescu, selecţioner România

"Nu am intrat în vestiar să-mi felicit jucătorii. Pentru ce să-i felicit la 3-3? Poate pentru atitudine, dar pentru felul în care s-au comportat la ultima fază, nu!"
Ioan Ovidiu Sabău, antrenor Poli Timişoara

"Lupta pentru titlu s-a terminat! Nu cred că Clujul mai poate fi prins, mai sînt doar şanse teoretice"
Valeriu Argăseală, preşedinte Steaua

Panduru şi Piţurcă, favoriţi în locul lui "Lippi"
Actualul antrenor al Stelei, Mihai Stoichiţă, e cotat de casa de pariuri Tobet cu doar a treia şansă de a se mai afla pe banca Stelei şi la începutul sezonului viitor. "Lippi" este devansat de Basarab Panduru şi Victor Piţurcă pe lista care mai cuprinde şi alte nume interesante precum Lăcătuş sau Bergodi. (Dan Bâra)
Antrenor    Cota
Basarab Panduru    2.00
Victor Piţurcă    2.00
Mihai Stoichiţă    3.85
Marius Lăcătuş    4.50
Cristiano Bergodi    7.50
Dan Petrescu    18.00

Argăseală s-a rugat
Preşedintele Valeriu Argăseală a apelat la ajutorul Divin. Şeful roş-albaştrilor a trecut pe la biserică, în drumul spre casă, după ce ieri la prînz a asistat la partida din Liga a II-a, dintre Steaua II şi Gloria Buzău. Argăseală s-a rugat cîteva minute şi a aprins umînări. (Răzvan Rotaru)

Pepe a avut febră mare
Pepe nu a putut fi recuperat pentru întîlnirea de aseară şi nu a prins nici măcar banca de rezerve. Columbianul a acuzat o răceală puternică săptămîna trecută şi a făcut febră foarte mare. Mihai Stoichiţă i-a lăsat în tribună pe Alexandru Tudose, pe Gora Tall şi pe Eric Bicfalvi, care a evoluat la Steaua II şi a marcat un gol. (Răzvan Rotaru)

Tănase pedepsit
După ce a jucat prost pe Giuleşti, în înfrîngerea 5-1, cu Rapid, Cristi Tănase nu a mai prins postul de mijlocaş stînga, dar nici pe cel de mijlocaş central. Fotbalistul a fost lăsat pe banca de rezerve de antrenorul Mihai Stoichiţă, care i-a preferat pe Mihăiţă Pleşan şi pe Arman Karamian. (Dan Udrea)

Gigi eclipsat de Zenga
Walter Zenga a venit la întîlnirea de aseară împreună cu agentul de jucători Victor Becali. Fostul tehnician al roş-albaştrilor, care a ajuns cu puţin înaintea lui Gigi Becali, a fost asaltat de jurnalişti pentru interviuri, în timp ce patronul Stelei a intrat în stadion fără să fie abordat de reprezentanţii mass-media. (Dan Udrea)

Zenga: "Vreau să revin în Liga I"
După ce vineri a urmărit-o pe Dinamo la lucru, Walter Zenga a comentat un eventual interes al roş-albilor pentru el. "Mi-ar plăcea să antrenez din nou în România, sînt pe jumătate de-al vostru, chiar vreau să-mi iau şi cetăţenie, dar Dinamo nu mi-a oferit nimic şi nici nu ştiu de problemele de la echipă. Mă uit la meciuri, de aceea m-am făcut antrenor", a spus italianul, care a fost prezent aseară în Ghencea. (Eduard Apostol)

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (16)
 •  26 Aprilie 2010, 13:17

Sabau a gresit aseara, trebuia sa bage pe teren aceeasi echipa care a jucat cu cfr, care a demonstrat un joc f bun. Nu i-am vazut pe teren pe Mansour, Maghera (decat in min 80) si Nibombe (decat in min 89). Se pare ca Sabau nu poate mai mult...Cat despre cfr, s-au chinuit cu echipa de pe ultimul loc si asta spune tot despre valoarea lor, doar norocul i-a salvat si in aceasta etapa...

 •  26 Aprilie 2010, 10:58

Mai "U"-istule. Chiar nu va inteleg... Ce-i toata ura asta. De ce nu ne unim, noi Clujenii sa aratam sudistilor ca nu ura dintre suporteri trebuie sa fie in prim-planul unui "derby" ci sportul, fotbalul. Sa cistige care-i mai bun. Clujean fiind sunt suporter tuturor echipelor sau sportivilor din Cluj fie ei de la "U", CFR sau stiu si eu ce club din Cluj. Hai CLUJUL!!

 •  26 Aprilie 2010, 09:42
Postat de numaicfr pe 26 Aprilie 2010, 09:04

IANCULE! CE FACI? ESTI BINE? IAR AM ARANJAT UN MECI! CE ZICI? MAI ARANJAM CATEVA SI SUNTEM CAMPIONI! CE ZICI? CE SCOR FRUMOS ATI FACUT ASEARA! TOT NOI AM ARANJAT SIN MECIUL ASTA 3-3! CE ZICI? NOUA NE PLACE! CE ZICI? HAI REPEDE LA COMISII CA NU E CORECT REZULTATU DE ASEARA CU STEAUA CA V-AU EGALAT SI NU AR FI TREBUIT. SARACUTUL DE TINE. ASA MILA MI-A FOST DE TINE CA NU AM MAI PUTUT! CE ZICI?

HAI FRANARE LASA NE CU FIGURILE TALE!!! SI DE UNDE AI INVATAT CHESTIA CU numaicfr/ NU CUMVA DE LA NOI???? NUMAI U!!!!!!!

Vezi toate comentariile (16)
Comentează