FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Muniru și-a ales numărul de la Steaua: ”Fratele meu îl purta cînd era la Inter”

Articol de GSP - Publicat vineri, 19 iunie 2015 00:00

Ghanezul a apărut în încălțări roș-albastre la întîlnirea cu Argăseală pentru parafarea actelor și s-a fîstîcit: ”Mamă, sînt fericit, am semnat cu CFR! Pardon, cu Steaua!”

Un mijlocaș de la AC Milan a contribuit la al doilea transfer realizat de Steaua în vara aceasta. Sulley Muniru a semnat cu roș-albaștrii după ce l-a chestionat pe Muntari, fratele său: "I-am explicat că am oferta și mi-a zis imediat să semnez, să nu ratez șansa! Știa și el despre Steaua, mi-a spus că participarea în Champions League e o ocazie formidabilă. Trebuie să duc mai departe numele în această competiție, că AC Milan nu s-a calificat în nici o cupă europeană". :)

Confuzie după modelul Tică

Muniru are 22 de ani, e cu 8 ani mai tînăr decît Muntari. Și poate doar să spere că va repeta cariera pe care a realizat-o pînă acum internaționalul ghanez. Mijlocașul mai cunoscut din familia Sulley are 83 de selecții și 22 de goluri la "naționala" Ghanei, 66 de meciuri la Inter și 70 la Milan.

Fratele mai mic a apărut în pantofi roș-albaștri la întîlnirea cu Argăseală pentru semnarea contractului. S-a încurcat în stilul " Tică Dănilescu" atunci cînd a comentat afacerea: "Am sunat și acasă, i-am zis mamei că sînt fericit pentru transferul la CFR...ăăă...la Steaua".

Dănilescu trecuse de la Steaua la Dinamo acum 15 ani și la prima acțiune ca oficial dinamovist, la o tragere la sorți pentru Cupa României, a anunțat în fața microfoanelor: "E nasol, am picat cu Dinamo! Pardon, cu Steaua!".

N-a nimerit nici clauza

Becali pare blocat pe clauza de 10 milioane de euro. Nu a reușit să impună prețul acesta în acordul cu Martinus, pentru că atacantului de la Botoșani i s-a părut exagerat. Muniru a acceptat suma de eliberare. "Clauza? 5 milioane va fi. Pardon, 10 milioane de euro, nu 5! E OK", a zis africanul după ce a iscălit acordul.

Contractul mijlocașului se întinde pe 4 ani și va cîștiga 10.000 de euro lunar în primul sezon. Steaua plătește pentru el 350.000 de euro. "CFR Cluj nu păstrează nici un procent dintr-o eventuală revînzare a jucătorului", a explicat Argăseală la DolceSport.

Ghanezul a fost flatat de interesul arătat de campioană: "M-a sunat Rădoi și m-a chemat la echipă, asta m-a impresionat, mi-a demonstrat că mă dorește cu adevărat".

"Vreau tricoul cu 11!"

Muniru și-a ales și numărul de pe echipament: "Cu 11 aș vrea să joc. Muntari purta acest număr cînd era la Inter. Știu că la Steaua l-a purtat Prepeliță. Cu atît mai mult vreau 11, că Prepeliță era jucător bun".

Ghanezul constituie un caz rar: a semnat deja cu roș-albaștrii fără să fi avut vreun contact cu patronul. "Nu l-am întîlnit pe Becali deocamdată, probabil că ne vom vedea în curînd", a spus fotbalistul după ce a devenit în mod oficial al Stelei.

15.000.000 €a plătit Inter pentru Muntari în 2008, cînd l-a cumpărat de la Portsmouth, de 42 de ori mai mult decît achită Steaua în schimbul lui Muniru

"Am venit în pantofi roș-albaștri special pentru acordul cu Steaua. Agentul meu mi-a cumpărat încălțările ca să le port la semnarea contractului"
Sulley Muniru, mijlocaș Steaua

"Am deja un tricou al Stelei, pe al lui Tănase, cu care am făcut schimb anul trecut, după meciul direct. E bun Tănase, îmi place. Și Tamaș mi se pare foarte bun"
Sulley Muniru, mijlocaș Steaua

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
steaua1986forever
steaua1986forever  •  19 Iunie 2015, 11:16

Pai eu citisem comentariilor *** ca niciodata nu o sa vina jucator de la echipa lui de suflet (***) la Steaua si ca asta e un transfer "inventat de presa". Eu am incredere mare in ce spune Labin la fel cum am incredere si in *** (valahul, avocatul inchipuit, ***, etc...)

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

inginerul_reloaded
inginerul_reloaded  •  19 Iunie 2015, 11:08

Noutati despre tragerea la sorti Champions League. Steaua va fi prezentă în urna capilor de serie, cu cel mai mare coeficient dintre echipele participante în turul 2 preliminar. Iar pe biletelul aferent campioanei României va fi trecut numele FC Steaua Bucureşti, aşa cum s-a întâmplat de fiecare data în ultimii ani.

rocketer
rocketer  •  19 Iunie 2015, 10:05

Pe langa ei ar avea nevoie si de un mijlocas "brazilian" http://www.transfermarkt.ro/moises/profil/spieler/128822

Vezi toate comentariile (4)
Comentează