FOTBAL  »  Superliga  »  FC VASLUI

Munteanu: „Pentru Vaslui, am pierdut naţionala şi Euro”

Articol de - Publicat miercuri, 30 aprilie 2008 00:00

Dorinel Munteanu a vorbit despre tot ce i s-a întîmplat în viaţa de antrenor pînă în acest moment şi, în special, despre perioada petrecută la Fc Vaslui.

- Dorinel, după despărţirea cu scandal de Vaslui, vei mai antrena în România?
- Îmi e foarte greu să răspund acum la această întrebare. Voi fii însă foarte atent de acum încolo cu ce oameni voi lucra.

- Cum ai lucrat cu Adrian Porumboiu pînă la momentul despărţirii?
- Am crezut mult în promisiunile lui, dar m-am înşelat. Porumboiu are experinţa ca fost arbitru, dar este abia la început în postura de patron. Trebuie să ştie că performanţa se obţine cu consecvenţă şi corectitudine. Am făcut din FC Vaslui o echipă respectată, cu investiţii minime, fără nici un transfer de marcă. Am crescut jucători, iar Ljubinkovici şi Mardare au devenit cei mai curtaţi.

„Voia în UEFA, dar ne-a scos ochii pentru un charter”
- S-a băgat vreodată peste tine la echipă?
- Nu, dar ajunsese să nu fie mulţumit nici cu 0-0 la Bistriţa, acolo de unde se iau foarte greu puncte. După acel meci a început să comande. Mi-a făcut aluzii că de ce nu l-am băgat pe unul sau pe altul. Mă opresc aici, dar dacă mai spune minciuni despre mine, voi scoate la iveală şi alte lucruri despre Porumboiu.

- Calificarea în Cupa UEFA era un obiectiv prea îndrăzneţ pentru condiţiile de la Vaslui?

- Sînt condiţii normale, dar nu e normal ca patronul să ne scoată ochii pentru că am dus echipa la Craiova, 600 de kilometri, cu charterul.

- Eşti la a treia despărţire cu scandal, după CFR Cluj şi FC Argeş.

- Recunosc, am greşit cînd am plecat de la CFR. Dacă aveam mai multă experienţă poate eram şi azi la Cluj. Regret decizia luată atunci. N-am fugit după bani. De la FC Argeş am plecat pentru că nu mi-am îndeplinit obiectivul şi echipa a retrogradat. Îmi pare rău de suporterii argeşeni şi de Cornel Penescu, cu care am rămas prieten.

„Pentru Vaslui, am pierdut naţionala şi Euro”

- Ţi-a pus în vedere Porumboiu să alegi între a mai juca la naţională şi a te dedica doar meseriei de antrenor la FC Vaslui?
- Nu mi-a impus, dar a făcut presiuni, că nu poate juca echipa dacă eu lipsesc pentru a participa la acţiunile lotului reprezentativ. Acum îmi pare rău că am reunţtat foarte uşor la cariera de jucător. Nu m-am gîndit la mine cînd am luat această decizie, ci la FC Vaslui, pentru care mi-am neglijat şi familia, iar acum sînt terfelit pe nedrept. Cred că dacă aş fii continuat să joc, prindeam lotul pentru Euro 2008. Aşa nu-mi rămîne decît să le urez succes „tricolorilor” şi sînt convins că vor ajunge cel puţin în sferturi.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (35)
 •  01 Mai 2008, 00:02

nesta esti un ratat...........vaslui este o echipa curata,dar cu niste fosti antrenori care au vandut meciuri importante pt fruntea clasamentelor...de ex: REDNIC....D.MUNTEANU....

 •  30 Aprilie 2008, 19:28

Dorinele , tu nu ai auzit de pensie ? Ce nationala sau Euro mai visezi ?

 •  30 Aprilie 2008, 19:08

stai linstit dorinele k orcum nu avea ce sa faci tu la eora o esti praf..

Vezi toate comentariile (35)
Comentează