FOTBAL  »  Superliga  »  FCM TG. MUREŞ - RAPID 0-2

Mureşenii au avut un penalty neacordat la 0-0, dar Rapid a bătut cu 2-0 şi suflă în ceafa lui Dinamo

Teixeira a demonstrat aseară că e într-o formă foarte bună, marcînd și aseară, după ce o făcuse și joia trecută, la Varșovia
Teixeira a demonstrat aseară că e într-o formă foarte bună, marcînd și aseară, după ce o făcuse și joia trecută, la Varșovia

Articol de GSP - Publicat marti, 08 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat marti, 08 noiembrie 2011 08:31

Inspiraţia lui Lucescu jr a decis meciul de Tg. Mureş şi rapidiştii au ajuns pe locul secund în Liga 1


Ritmul alert de la Varşovia nu a fost o pură întîmplare. Rapid chiar practică un fotbal ofensiv total, care i-a sufocat pe mureşeni încă de la poza de start. Doar Surdu a fost mult prea politicos, risipind cu nonşalanţă două ocazii singur cu Albuţ în nici 7 minute de joc. Un presing apăsat dictat de Răzvan Lucescu în jumătatea adversă le-a încurcat planurile gazdelor, buimăcite de controlul şi deschiderile ivite din ghetele lui Apostol şi Grigorie.

Şi cînd au scăpat din plasa de păianjen ţesută în jurul lor, mureşenii s-au lovit de indecizia lui Augustus, care a închis ochii la henţul lui Marcos Antonio (12). Lucescu jr. a simţit fragilitatea defensivei mureşenilor în centru, unde Iencsi şi Nicu nu mai au reflexele din tinereţe, pasele decisive ale rapidiştilor căutînd cu insistenţă fix această zonă. Rolul de ratangiu a fost dublat de Pancu, care s-a împleticit în faţa lui Albuţ (15), iar apoi a reluat amorţit spre poartă, după o deschidere a lui Oros (28). Pădureţu i-a încercat concentrarea lui Straton abia pe finalul reprizei (39).

Inspiraţia lui Lucescu jr.
La reluare, prim-planul l-a ţinut din nou Surdu, care a tras plasat, dar nu l-a păcălit pe Albuţ (46). Răzvan l-a mai lăsat un sfert de oră, dar apoi a gîndit să rupă blestemul şi l-a introdus pe Teixeira. Aproape instant, Rapidul a pus lucrurile în ordine şi pe tabelă, Grigorie speculînd într-un final amorţeala apărătorilor mureşeni (62). Jucătorii lui Trombetta au lăsat jos garda, iar vişiniii i-au taxat rapid, Teixeira confirmindu-i lui Lucescu că a fost un meci decis şi de mutările sale, după o fază creată de "rezerva" Herea (78). Rapid a ajuns pe locul secund după ce visul european s-a spulberat la Varşovia.

VIDEO // Golul lui Grigorie
VIDEO // Golul lui Teixeira

CIFRELE MECIULUI
Tg. Mureş   -     Rapid
38,7    posesie    61,3
9    şuturi    8
2    şuturi pe poartă    4
6    cornere    0
1    ocazii ratate    6

FCM Tg. Mureş 4-4-2
1. Albuţ    7
23. D. Matei    5
16. E. Nicu    4
17. Iencsi     5
32. Topici     5
# 24. L. Szilagyi, 69   5
25. Vagner    5
# 28. Sg. Buş, 73    6
10. Ilyeş (cpt.)    5
90. Issa Ba    6
7. Pădureţu    5
29. Didi    5
# 94. Bumba, 64    5
20. Subotici    6
Antrenor: Maurizio Trombetta
Rezerve: Balauru, Gugu, Goge, Ruiz

Rapid 4-3-3
89. Straton    6
17. V. Creţu    6
4. M. Antonio (cpt.)    6
15. Oros    6
19. Bozovici    6
20. Grigorie    7
8. N. Grigore    6
32. I. Apostol    6
# 16. Burcă, 82
24. Surdu    4
# 80. Teixeira, 61    7
11. Pancu    5
# 10. Herea, 73    7
7. Deac    7
Antrenor: Răzvan Lucescu
Rezerve: Drăghia, M. Roman, Sburlea, Gîngioveanu

Cartonaşe: Subotici (17), Didi (56), Issa Ba (76), Pădureţu (86) / N. Grigore (43), M. Antonio (90)
Arbitru: A. Constantin (Rm. Vîlcea) - 5. Asistenţi: Ed. Dumitrescu (Piteşti) - 7, S. Stoianov (Constanţa) - 7
Stadion "Transil"
Spectatori: 7.500

Burcă, schimbat la încălzire
Răzvan Lucescu a fost nevoit să schimbe formaţia cu cîteva minute înainte de fluierul de start. Iniţial, antrenorul rapidist a vrut să înceapă meciul cu Burcă, dar stoperul a acuzat ceva probleme musculare şi, în locul său, fostul selecţioner l-a trimis pe Oros. A fost al 8-lea fotbalist pe care Răzvan nu a putut conta aseară din primul minut, după suspendaţii Alexa, Ezequias şi Rui Duarte, accidentaţii Coman şi Glauber şi nerefăcuţii complet Herea şi Roman.

Penalty refuzat mureşenilor
În minutul 14, la un corner al celor de la Tîrgu Mureş, Subotici, în duel cu Marcos Antonio, a trimis mingea cu capul spre poarta lui Straton, dar l-a lovit pe brazilian în mînă. Reluările TV au arătat că balonul l-a lovit în mînă pe sud-american, iar Dan Lăzărescu, membru CCA, spune că Augustus Constantin a greşit: "Chiar dacă nu a fost intenţie, se impunea acordarea loviturii de pedeapsă pentru că rapidistul şi-a creat un avantaj".

Selymes, 9.000 euro pe meci!
Fostul antrenorul al celor de Tîrgu Mureş, Tibor Selymes, a încasat 36.000 de euro pentru perioada petrecută de el pe banca tehnică a gazdelor de aseară. În acest timp, echipa a disputat 4 meciuri, 3 în Liga 1 şi unul în Cupa României, ceea ce înseamnă că fostul internaţional a primit cîte 9.000 de euro pentru fiecare partidă.

Angajat Dolce Sport, pus la pămînt!
În finalul primei reprize, forţele de ordine au oferit un moment amuzant spectatorilor. Un asistent imagine de la Dolce Sport, televiziunea carea a transmis partida de aseară, alerga spre un cameraman aflat pe gazon care avea o problemă tehnică. Acesta avea geacă cu sigla postului TV, însă la gît purta un fular al Stelei. Confundîndu-l cu un fan ce vrea să intre pe teren, agenţii de pază l-au blocat şi l-au escortat la margine.

inbox
- Deşi în partida decisivă de la Varşovia, cu Legia (1-3), Răzvan a mizat pe Drăghia între buturi, aseară a decis să-l titularizeze pe Străton. În Polonia, Lucescu nu l-a folosit deoarece l-a simţit prea emotiv.
- Accidentat, Sorin Ghionea a stat în tribună aseară, cumpărîndu-şi bilet pentru a asista la meci. Fundaşul aşteaptă să se refacă pentru a-şi găsi un nou angajament în iarnă, mureşenii dorind să se despartă de el din cauza contractului prea mare.
- Trombetta şi-a ales stafful tehnic. Alessandro Zaninelli, fostul metodist de la CFR, e antrenor secund, iar Michelle Bon, care a mai fost şi la Steaua, e noul preparator fizic al celor de la Tîrgu Mureş.
- Accidentat la începutul lunii septembrie, cînd a suferit o fractură craniană, Victor Astafei, fotbalistul lui Tîrgu Mureş, a reluat antrenamentele uşoare.
- Ieri, Vasilache s-a operat la Stuttgart de menisc. Mijlocaşul va reveni pe gazon în primăvară.

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (44)
ioanna.mee
ioanna.mee  •  10 Noiembrie 2011, 16:59
Postat de valicadinamo pe 08 Noiembrie 2011, 13:16

aici nu e chestia ca este involuntar ! aia e pozitie ?? stai cu mana pe sus asa ca prostul ?? e penalty clar !

:))) incurcase sporturile...chiar vorbeam cu cineva ca ar trebui sa il luam la BC Mures...ca la ce actiune o avut, numai la baschet intalnesti asa ceva ... :)) da no asta e...e Rapid..ce sa mai? dar pun pariu ca daca atingea un jucator de la FCM mingea cu mana in careu dadea 100% penalty pt Rapid...asta e..o faza asemanatoare oarecum a fost la Vaslui, cand Florin Dan a primit al doilea galben si a fost eliminat (si chiar a fost ceva involuntar, pt ca a alunecat si a facut hands...asta din spusele lui) ... oricum ce mai conteazaa...tre sa vorbm cu Cocos sa ni'l dea la echipa de baschet :))) ca-i bun maa:)))

doru5
doru5  •  09 Noiembrie 2011, 20:01
Postat de valicadinamo pe 08 Noiembrie 2011, 13:16

aici nu e chestia ca este involuntar ! aia e pozitie ?? stai cu mana pe sus asa ca prostul ?? e penalty clar !

PAi este un regulament clar care spune ca "tzi" au voie sa puna mana pe minge in careu.....

onlyrapid
onlyrapid  •  08 Noiembrie 2011, 22:19
Postat de bobluci pe 08 Noiembrie 2011, 15:12

din pacate este doar o chestiune de moment, nici el si nici verisori fecali nu vor disparea din fotbal...mai grav este ca apar marlanii ca ciupercile dupa ploaie, vezi niculae de la astra si ceilalti deja consacrati este mai greu sa dai exemple pozitive, foarte greu...

As fi vrut sa nu fiu de acord cu tine...dar ai mare dreptate. Oricum, minunea cu lipsa stirilor despre Becali n-a tinut mult. E iar pe prima pagina :((

Vezi toate comentariile (44)
Comentează