FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Mutare incredibilă în Ghencea: Federico Piovaccari revine la Steaua!

Federico Piovaccari +2   FOTO
Federico Piovaccari

Articol de , - Publicat miercuri, 13 august 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 13 august 2014 09:09

Steaua a revenit la varianta fostului său atacant, Federico Piovaccari, cel care încă nu şi-a găsit echipă şi pe care Sampdoria nu mai vrea să-l păstreze în lot.

Nu e Hamza, dar poate fi un alt atacant cu cifre bune. Steaua nu renunţă la ideea de a-şi întări ofensiva în perspectiva play-off-ului cu Ludogoreţ şi s-a reorientat de urgenţă. Încă din noaptea de luni spre marţi, a redeschis negocierile pentru aducerea lui Federico Piovaccari, cel pe care a încercat fără succes să-l păstreze după ce i-a expirat împrumutul de la Sampdoria.

Italianul e însă acum o variantă viabilă pentru că încă nu a semnat cu nici o altă formaţie. El se află în continuare sub contract cu gruparea din Serie A, dar Sampdoria l-a anunţat în mod clar că nu va intra în vederile antrenorului Sinişa Mihajlovici pentru campionatul următor.

Tocmai de aceea, şefii Stelei au propus ca pentru ultimul an de contract pe care el îl mai are cu "Doria" să fie împrumutat din nou în Ghencea, dar de această dată Steaua să-i suporte jumătate din cei 700.000 de euro pe care el îi are acolo, faţă de cei 200.000 de euro plătiţi pentru sezonul trecut.

Fotbalistul şi-a dat acordul şi e chiar încîntat de o revenire, mai ales că îl tentează să evolueze din nou în Champions League. Singurul acord care lipseşte este cel al Sampdoriei, dar Steaua insistă în aceste zile pentru a rezolva achiziţia lui Federico.

Poate fi adăugat pe lista UEFA
Veste bună. Chiar dacă Steaua a trimis deja tabelul cu jucătorii eligibili pentru play-off, mai poate adăuga un jucător pînă cel tîrziu luni la prînz. Deci, dacă Piovaccari va fi transferat, va fi trecut pe lista UEFA, numai că există o mare incertitudine în privinţa nivelului de pregătire pe care el îl are în acest moment. Federico a reluat pregătirile cu Sampdoria abia pe 21 iulie, ratînd primele două săptămîni de antrenamente.

A fost decisiv în play-off
Readucerea lui Piovaccari ar fi o injecţie de moral fantastică pentru accesul în grupele Champions League. Fix acum un an, Piovaccari a avut un rol decisiv în calificarea Stelei în UCL. În meciul de la Bucureşti cu Legia Varşovia a marcat singurul gol al Stelei, iar la retur a înscris în startul partidei golul de 1-0.

Moraes e prea scump
O altă variantă pe lista Stelei, pentru postul de atacant, a fost şi Junior Moraes, cel care s-a mai aflat foarte aproape de a ajunge în Ghencea în vara lui 2011. Acum însă, cota lui e una extrem de mare, chiar noul selecţioner al Braziliei, Dunga, anunţînd că se află în vederile lui pe o listă mai largă. Moraes, 27 de ani, care e sub contract cu Metalurg Doneţk, are cifre formidabile în ultimii ani. În precedentele 3 sezoane a marcat nu mai puţin de 46 de goluri în 74 de meciuri pentru gruparea ucraineană. Moraes solicită un salariu anual de minimum 500.000 de euro.

Piova, CV excelent în tricoul Stelei
- a jucat 43 de meciuri oficiale
- 26 de partide le-a bifat ca titular
- a marcat 14 goluri, între care 4 în Champions League
- a oferit şi 4 pase de gol
- a avut o medie a notelor GSP de 6,13

23 mai a fost data ultimului meci jucat de Piovaccari, finala Cupei României, pierdută de Steaua în faţa Astrei la penalty-uri

"Ludogoreţ e un nimic pentru Steaua" (Federico Piovaccari, postare pe Facebook, imediat după tragerea la sorţi de vineri)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (199)
tbonee
tbonee  •  14 August 2014, 08:56
Postat de serban_ionescu pe 13 August 2014, 18:44

buna solutia cu Piova , dar banii dati pe Lemnaru nu se justica pentru moment! mai trebuie adusi jucatori: fundas stanga( Lato e praf!!) si un inlocuitor pentru Sanmartean, care va abandona in max 2 luni!!

Steaua joace pe 4 fronturi din momentul in care a scos Aktobe, campionat-cupa-cupa ligii + Grupe europene (EL sigur sau UCL dupa meciul cu bulgarii) deci nici un jucator nu e in plus crede-ma, sa joci din 3 in 3 zile aproape tot sezonul nu e lucru usor ai nevoie de lot, exact cum a zis si Galca, cantitate si calitate, doar asa poti sa faci performante cat de cat, pentru nivelul bugetelor noastre macar, oricum 11 ani de calificari consecutive in grupe europene e un mare succes parerea mea, la ce bani se invart in fotbalul nostru eu zic ca e mare lucru, si din astea 10 calificari 5 s-au soldat cu CALIFICARI IN PRIAMVARA EUROPEANA

xhthu
xhthu  •  14 August 2014, 01:15
Postat de cabernets pe 13 August 2014, 22:34

Poate merge Argaseala sa negocieze, el nu bate palma fara negocieri de minim 60 zile :))))

se putea mai rau ,sa fie mimi in libertate si sa negocieze la sange sa-l aduca in 2 zile pe tatu

fangigi
fangigi  •  13 August 2014, 23:44

Piovra???:))))))

Vezi toate comentariile (199)
Comentează