FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

S-a întors „omul bionic” » Mutu a găsit „cheia” pentru jocul CFR-ului

Adrian Mutu / FOTO: Facebook @cfr1907
Adrian Mutu / FOTO: Facebook @cfr1907

Articol de - Publicat duminica, 04 februarie 2024 23:26 / Actualizat duminica, 04 februarie 2024 23:40

Odată cu venirea lui Adrian Mutu la cârma lui CFR Cluj, lucrurile s-au schimbat radical la echipă, dar și în relația cu jucătorii.

CFR Cluj are două victorii în campionat din tot atâtea meciuri cu noul tehnician, care l-a readus în echipă, ca titular, pe veteranul Ciprian Deac (37 ani). O mutare care s-a făcut simțită imediat în joc și în rezultate. În acest sezon, unul dintre principalii jucători din Gruia în ultimii ani fusese exilat de Andrea Mandorlini pe banca de rezerve.

Emoții cu Florinel Coman » A lipsit de la antrenament înaintea meciului cu Farul
FCSB
Emoții cu Florinel Coman » A lipsit de la antrenament înaintea meciului cu Farul

3 assist-uri și un gol în două meciuri, dublu față de ce adunase până acum

În cele 16 apariții cu antrenorul italian, mijlocașul nu fusese niciodată titular, de câteva ori intrând doar pe minutele de final. A adunat numai un gol și un assist, altfel el fiind un marcator redutabil, dar, mai important, unul dintre cei mai prolifici creatori din fotbalul intern, mereul în topul pasatorilor decisivi.

Odată cu revenirea în calitate de căpitan, Deac și-a făcut imediat simțită prezența în teren. A dat 3 assist-uri în primul meci, victoria cu 4-1 cu FC Voluntari, în Gruia.

Iar în meciul cu Petrolul din deplasare a fost iar decisiv, marcând în prelungiri golul care a adus cele trei puncte echipei sale.

Mutu a reușit astfel să recâștige un atu al ardelenilor în lupta pentru titlu. Un drum care, în următoarea etapă, trece prin Giulești, acolo unde a antrenat în sezonul precedent. Și unde și Ciprian Deac a evoluat în perioada 2011-2012.

Deac intrase în conflict cu Mandorlini

Statutul lui Deac la CFR s-a schimbat radical odată cu venirea lui Mandorlini. Este clar că relația între cei doi nu era deloc amiabilă. Dovadă și ieșirea lui Ioan Deac, tatăl jucătorului, în presă.

„Exact nu vă poate spune decât domnul Mandorlini ce se întâmplă. Asta e deranjant, pentru că nu există comunicare. Înțelegeți? Deci, în afara lipsei de respect față de el și a umilinței la care e supus, nu există comunicare. În meciul cu U Cluj nu l-a băgat deloc, s-a încălzit tot meciul. 

La meciul de la Iași, ultimul, l-a scos la încălzire de la primirea primului gol și l-a băgat în minutul 82. Deci asta înseamnă umilință, să te scoată la încălzire și să nu te folosească?! Ciprian e supărat pentru că ceea ce se întâmplă e lipsă de respect față de el", a spus acesta, potrivit Fanatik

Ulterior, Ciprian a reacționat: „Sunt foarte supărat de cele apărute. Îmi pare rău, voiam să îmi cer scuze pentru cele întâmplate. Pe de-o parte îl înțeleg și pe tatăl meu, e subiectiv și fiecare tată de fotbalist își dorește ca fiul să joace cât mai mult, dar nu pot accepta asemenea lucruri. Dacă avea ceva de zis trebuia să vorbească direct cu mine, nu cu presa. Eu nu m-am băgat în niciun conflict, fug de ele, nu îmi place scandalul".

14trofee a adunat Ciprian Deac cu CFR Cluj: 7 titluri, două Cupe și 5 Supercupe

Și totuși, era evident că Deac și Mandorlini nu încăpeau în aceeași teacă. Iar Mutu a reușit să rezolve această dilemă, mai ales că fostul internațional, ca și Mario Camora, un alt veteran, și-au prelungit contractele cu CFR după sosirea noului antrenor.

Am fost viu și înainte de venirea lui Adrian Mutu. Fotbalul te răsplătește dacă ești serios, am crezut în mine, în munca pe care o fac. Se vede o diferență, eu cred că e și mâna antrenorului. A schimbat sistemul, ne vine mult mai bine, ne creăm mult mai multe ocazii. Și cu domnul Mandorlini ne cream, dar nu reușeam să câștigăm, am avut și meciuri cu ghinion, dar norocul s-a întors pentru noi
- Ciprian Deac după meciul cu Petrolul

VIDEO. Ciprian Deac, din nou în prim-plan la CFR Cluj: „Important e să fii pregătit fizic și psihic. Am crezut în mine!”

Citește și alte știri din Superligă: 

Dan Șucu a luat decizia finală și a comunicat-o deja în club: „Pregătiți-le contractele!”
Rapid
Dan Șucu a luat decizia finală și a comunicat-o deja în club: „Pregătiți-le contractele!”
Mihai Stoica, declarații controversate: „Rapidiștii își spun așa. Pune declarațiile lui Albu! E rasist? Ce ar trebui să pățească?”
RASISM
Mihai Stoica, declarații controversate: „Rapidiștii își spun așa. Pune declarațiile lui Albu! E rasist? Ce ar trebui să pățească?”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
fibra
fibra  •  05 Februarie 2024, 08:03

Dupa doua victorii dintre care ultima se potriveste cu zicala cu scaldatoarea, gata a gasit Mutu cheia. Nu cred ca va dura prea mult sa o piarda de tot.

Budrix69
Budrix69  •  05 Februarie 2024, 07:36

,,Un drum care, în următoarea etapă, trece prin Giulești".....slab articol. Se joaca la Cluj sau ???????????????????

Vezi toate comentariile (2)
Comentează