FOTBAL  »  Superliga  »  ANGLIA

Mutu la Chelsea, cel mai prost transfer facut de vreo echipa engleza

Articol de GSP - Publicat vineri, 27 iulie 2007 00:00

Realitatea TV / Dupa ce editorialistii de la "Marca" au desemnat trecerea fundasului Jonathan Woodgate de la Newcastle la Real Madrid drept cel mai prost transfer facut vreodata de o echipa spaniola, englezii nu s-au lasat mai prejos. Redactorii site-ului wwww.uk.eurosport.yahoo i-au copiat pe omologii lor din Spania si au alcatuit un top al celor mai dezastruoase transferuri efectuate de echipele din Premier League.

Capul de afis il tine... Mutu. Transferul atacantului roman din anul 2003, de la Parma la Chelsea, a fost cea mai proasta achizitie facuta vreodata de o echipa engleza, in viziunea redactorilor wwww.uk.eurosport.yahoo. Cele 6 goluri ale lui Mutu, in primele 5 meciuri jucate la Chelsea, i-au extaziat pe suporterii "albastrilor" si "Stamford Bridge" era la picioarele atacantului roman. Dupa un debut in forta, Mutu s-a stins si au inceput si problemele extra-fotbalistice. Viata agitata a lui Mutu, de la acea vreme, faptul ca s-a drogat cu cocaina, un incident cu Politia, dupa o cursa intr-o dimineata pe strazile Bucurestiului, dar si fortarea unui transfer la Juventus, toate acestea, spun englezii, au grabit plecarea lui Mutu din Insula si i-a determinat pe cei de la Chelsea sa-l concedieze.

Pe locul doi se afla transferul lui Marco Boogers, in 1995, de la Sparta Rotterdam la West Ham. Un atacant a carui viata pe "Upton Park" a fost mai scurta decat cea a unei pasari-colibri. Excentric din cale afara, Boogers a fost etichetat de englezi drept "nebun", dupa ce a preferat sa traiasca intr-un parc de rulote, intr-o epoca in care resedintele fotbalistilor incepeau sa tina capul de afis al tuturor revistelor mondene. si pe terenul de joc olandezul a fost la fel de surprinzator. La doar al doilea meci pentru West Ham, Boogers a avut o intrare criminala la Gary Neville, intr-un meci cu Manchester, si a primit direct rosu. A fost suspendat si a trebuit sa se ascunda apoi de fanii furiosi ai "diavolilor", care vroiau sa-l razbune pe Neville. La scurt timp a fost imprumutat in Olanda, la Groningen. Nu s-a mai auzit nimic de el, au mai scris englezii.

Bronzul l-a luat transferul lui Casiraghi, din anul 1998, de la Lazio la Chelsea. 10 meciuri, un singur gol, ghinion cu carul si o accidentare teribila, este radiografia pe care au facut-o redactorii englezi perioadei "Casiraghi" la Chelsea. Italianul, un golgheter purs sange in Serie A, nu a avut noroc in Insula. Casiraghi nu si-a mai revenit dupa accidentarea la ligamente, iar in 2002 si-a terminat contractul cu Chelsea.

si transferul suedezului Brolin de la Parma la Leedes, din 1995, nu a fost ratat de cei de la wwww.uk.eurosport.yahoo. Unul dintre cei mai "durdulii" jucatori care au activat in Premier League, spun englezii. Monitorizat de celebrul antrenor George Graham inca din 1992, cand facea furori cu nationala la Campionatele Europene, Brolin a ajuns la Leeds doar in 1995. Cam tarziu, cand tocmai incepea sa aprecieze mai mult bucuriile gastronomice decat viata pe terenul de fotbal. O serie de antrenamente ratate, tot mai multe kilograme in plus, dileme continue pentru cei de la club in legatura cu alimentatia lui Brolin, si suedezul a parcat pe banca de rezerve a celor de la Leeds. In aproape doua sezoane a evoluat de 19 ori pentru englezi si a marcat doar 4 goluri. Cam mult pentru cele 4,5 milioane de lire sterline, suma platita de Leeds celor de la Parma pentru grasutul atacant.

(Sursa: Realitatea.net)

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close