FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ

"Nebun"

Articol de GSP - Publicat marti, 19 februarie 2008 00:00

Belgianul Pieter Merlier a plecat din Israel din pricina unui preşedinte de club


Oficialii Universităţii Cluj i-au găsit înlocuitor lui Martin Tudor, declarat liber de contract de Comisia pentru Statutul Jucătorului. Portarul belgian, Pieter Merlier (28 de ani), a fost supus ieri unui ultim test înainte ca antrenorul Alpar Meszaros să-şi dea acordul pentru transfer. Merlier a închis poarta la jocul şcoală şi a primit aviz favorabil din partea tehnicianului "şepcilor roşii". "Merlier rămîne sigur. Organizează, vorbeşte, ţine echipa conectată la joc. E un profesionist sută la sută. Nu-l ajută prea mult fizicul, dar compensează prin alte calităţi", a precizat Meszaros, legat de portarul de un metru şi 80.


După o experienţă mai puţin fericită la fosta sa echipă, Maccabi Herzliya (Israel), Merlier s-a interesat din timp despre viitoarea sa destinaţie. "Am avut probleme în Israel fiindcă preşedintele echipei era un nebun. Aici preşedintele ştie fotbal. Sînt mulţi jucători talentaţi în echipă. Multe formaţii din Belgia nu au atîtea talente în lot. Ştiu că s-a schimbat antrenorul şi preşedintele şi că au venit mulţi jucători noi. Trebuie să muncim mult şi în primul rînd să credem că se poate evita retrogradarea. Voi semna pînă în vară şi dacă ne salvăm mai rămîn", a spus Merlier.

Semnează şi Bayano
Mijlocaşul brazilian, Erison da Silva "Bayano", va semna un contract pe doi ani şi jumătate cu "şepcile roşii". "Îmi place aici. Băieţii m-au primit bine. Dorinţa mea este să joc în prima ligă a unui campionat din Europa. Pentru asta am venit aici", a afirmat Bayano. "Are calităţi bune. Nu se retrage, iese întotdeauna la omul cu mingea şi opreşte jocul, exact ceea ce trebuie să facă un mijlocaş defensiv", l-a caracterizat Meszaros pe brazilian.

Iodi înlăturat
Pentru a i se face loc încă unui mijlocaş la închidere, oficialii Universităţii au renunţat la serviciile lui Sorin Iodi. "Lui Iodi i-am propus să meargă la Arieşul Turda. El mai are contract cu noi pînă în vară şi va decide ce va face", a spus Meszaros. În jocul şcoală de ieri a fost testat şi închizătorul brazilian, Edvan do Nascimento, care are şi el şanse să fie păstrat în lot.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close