FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Exclusiv Negocieri în impas la Dinamo: un milionar ezită să cumpere acțiuni » Ce îl îngrijorează

Articol de - Publicat duminica, 09 iulie 2023 19:20 / Actualizat duminica, 09 iulie 2023 22:24

Noii acționari majoritari de la Dinamo caută în continuare investitori de calibru dispuși să se alăture proiectului "Dinamo 2028", inițiat de firma Red&White Management, condusă de tandemul Eugen Voicu - Andrei Nicolescu.

Dorin Iacob, reacție vehementă la adresa lui Andrei Nicolescu și Eugen Voicu » Și-a pierdut încrederea în oamenii pe care i-a adus la Dinamo
DINAMO
Dorin Iacob, reacție vehementă la adresa lui Andrei Nicolescu și Eugen Voicu » Și-a pierdut încrederea în oamenii pe care i-a adus la Dinamo

De ce ezită Sorin Preda să investească la Dinamo

Pe lista de așteptare a celor de la Red&White se mai află omul de afaceri Sorin Preda, fondator și CEO al companiei Global Vision. Din informațiile GSP, negocierile au intrat pentru moment în impas.

Sursele susțin că Sorin Preda este foarte interesat să investească la Dinamo, însă ezită să ia o decizie deoarece nu-i place modelul de business propus de tandemul Eugen Voicu - Andrei Nicolescu. Acționarii lui Dinamo vor bani, dar fără să cedeze puterea, concluzionează surse care cunosc discuțiile.

„Acționarii actuali speră să vândă pachete mici, de 10 la sută sau chiar mai mici de atât, și să le rămână tot lor dreptul de a conduce clubul. E ceva greu de acceptat. Oricare persoană care ar investi la Dinamo ar face-o și ca să decidă, să capete o putere executivă", au explicat surse credibile de ce roș-albilor le este greu să atragă investitori.

Negocieri în impas la Dinamo: un milionar ezită să cumpere acțiuni » Ce îl îngrijorează
Sorin Preda fondator Global Vision, membru fondator al asociației Family Business Network (FBN) România

Sorin Preda își dorește să investească la Dinamo: „Vreau să înțeleg mai bine proiectul"

„Sunt dinamovist de la vârsta de 5 ani, am copilărit, am făcut sport în Ștefan cel Mare. Apoi, mă cunosc cu Eugen Voicu din zona investițională din piață, am discutat despre un proiect, pe care vreau să-l înțeleg mai bine. Cei de la Red&White au o abordare prudentă, cu pași mici, într-un ritm care trebuie să conducă la un rezultat, pentru că promovarea asta cere bani și cere repede.

Sunt destul de interesat de model, vreau să înțeleg propunerea, ce se întâmplă în diferite scenarii. Pe mine mă interesează să văd exact planul A, planul B, planul C și aici discutăm", a punctat milionarul Sorin Preda, pentru Prosport, în urmă cu câteva săptămâni.

Dinamo are încă doi acționari!

Din 14 februarie 2023, de când a cumpărat de la Dorin Șerdean (Lotus) pachetul majoritar de la Dinamo, Red&White Management a cooptat doi noi acționari.

E vorba despre firmele Team Sport Management SRL (10%) și Synotech Global Services Romania SRL (5%). Împreună au finanțat clubul, în aprilie, cu 900.000 de euro, bani care au ajutat Dinamo să primească licența pentru Liga 1.

Team Sport Management (TSM) este o societate înființată la 19 aprilie 2023 și aparține omului de afaceri Bogdan Nicolae Pavel, acționar principal în grupul distribuitor de medicamente Pharmnet Group.

Conform datelor, pe 27 aprilie 2023, firma lui Bogdan Pavel a virat pentru Dinamo suma de 2.964.060 de lei (aproximativ 600.000 de euro), în baza unui contract de finanțare încheiat cu Red&White.

Din cele 2.964.060 de lei, 11.700 de lei au fost convertiți într-un număr de 1.177 acțiuni nou emise, fiecare având o valoare nominală de 10 lei, reprezentând 10% din capitalul social al SC Red&White.

Restul sumei de 2.952.360 de lei a fost înregistrată în contabilitatea SC Red&White cu titlu de prima de emisiune. Prima de emisiune este unul din instrumentele de protecție ale acționarilor minoritari.

Synotech Global Services Romania este fosta firmă a lui Claudiu Florică

Synotech Global Services Romania (SGS) este fosta firmă D.I.M. Soft SRL, administrată mulți ani de omul de afaceri Claudiu Florică, și care a fost implicată în celebrele anchete care au constituit dosarele "Microsoft".

Dinamo, „transfer” într-o poziție cheie » Cea mai nouă mutare realizată de „câini”
DINAMO
Dinamo, „transfer” într-o poziție cheie » Cea mai nouă mutare realizată de „câini”

Vehiculat ca potențial investitor la Dinamo, Claudiu Florică nu apare în noua structură a acționariatului Red&White. Asociați la SGS sunt Manuela-Carolina Popescu și Cor Hagigalinis Haralambie Walter.

Potrivit Monitorului Oficial, Synotech Global Services Romania a convertit în acțiuni 5.880 de lei din suma de 1.480.200 de lei (circa 300.000 de euro) acordată Red&White în baza contractului de finanțare din 27 aprilie 2023.

În concluzie, SGS a achiziționat 588 acțiuni nou emise, la prețul de 10 lei fiecare, reprezentând 5% din capitalul social al Red&White.

Diferența rămasă de 1.474.320 de lei a intrat în circuitul contabil al Red&White cu titlu de primă de emisiune.

Compania a rămas la fel de influentă pe piață IT din România.

La data de 23 august 2022, fostul premier Nicolae Ciucă a dispus acordarea autorizației în vederea utilizării de tehnologii, echipamente și programe software, în cadrul infrastructurilor informatice și de interes național, precum și în rețelele 5G, companiei SC Synotech Global Services România SRL.

Ca urmare a majorării de capital social, noua structură a acționariatului Red&White este următoarea:

  • Eugen Voicu: 49,3% (5.800 acțiuni)
  • Andrei Nicolescu: 32,3% (3.800 acțiuni)
  • Team Sport Management (Bogdan Pavel): 10% (1.177 acțiuni)
  • Synotech Global Services Romania SRL: 5% (588 acțiuni)
  • Dan Gătăianțu: 3,4% (400 acțiuni)

Cine sunt acționarii lui Dinamo

  • Red&White 2022 Management - 80,87%
  • Asociația „Peluza Cătălin Hîldan" - 12,06%
  • Nicolae Badea/ACSFC Dinamo - 7,03%
  • Dorin Șerdean - 0,01%
  • Cornel Dinu - 0,03%

Citește și alte articole despre Dinamo:

EXCLUSIV Cutremur la Dinamo! Amenințați frontal: „Vrem bani, nu VRĂJELI!” » Greșelile în serie care prevestesc un dezastru: „Așa e know-how-ul acum...”

Dinamo i-a plătit datoria și a scăpat de amenințarea cu falimentul

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (15)
Catalynn._..
Catalynn._..  •  10 Iulie 2023, 08:39
Postat de Hcm27 pe 09 Iulie 2023, 23:03

E cam la fel cu ce se vrea la CSA Steaua!Unii cu mălaiul ***

Remarc ca toți vor sa fie “șefi”. Băi, la un SA trebuie sa accepți ca firma e condusă de un CEO propus de AG. Nu îți convine genul asta de organizare, nu intri in afacere si gata. Cum ar fi ca tu, electronist, sa investești la o firma de panificație de exemplu. Vrei sa o conduci tu cum face ne-a jjijji, sau cineva care chiar se pricepe!?

Vezi toate comentariile (15)
Comentează