FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Negoiţă a rămas să cînte solo » Noul conducător de haită al ”cîinilor” a pus mîna pe şefia grupării după o negociere-maraton

În mai puţin de un an, Ionuţ Negoiţă a reuşit să preia acţiunile lui Borcea, ale lui Săvulescu şi ale lui Nicolae Badea
În mai puţin de un an, Ionuţ Negoiţă a reuşit să preia acţiunile lui Borcea, ale lui Săvulescu şi ale lui Nicolae Badea

Articol de - Publicat vineri, 15 martie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 15 martie 2013 04:47

Ionuţ Negoiţă, 39 de ani, este de ieri dimineaţă noul acţionar majoritar al clubului dinamovist, preluînd ”pachetele” lui Nicolae Badea, 64 de ani, şi Dragoş Săvulescu, 39 de ani.

Ceea ce Gazeta Sporturilor a anunţat încă de acum două săptămîni s-a oficializat ieri dimineaţă: Ionuţ Negoiţă a devenit acţionarul majoritar al clubului din Ştefan cel Mare. Afacerea s-a perfectat, deşi au fost destule piedici în ultimele zile.

Ieri dimineaţă, ziarulring.ro, aparţinînd omului de afaceri, a anunţat: "La ora 6:30 s-au sfîrşit negocierile pentru preluarea clubului Dinamo. După un maraton de 17 ore, noul acţionar majoritar va deveni Ionuţ Negoiţă, atît Nicolae Badea, cît şi Dragoş Săvulescu cedîndu-i acţiunile. La finalul epuizantei întîlniri de negocieri, cei trei au ciocnit un pahar de şampanie şi şi-au strîns mîinile".

Astfel s-a făcut trecerea spre o nouă eră a grupării din Ştefan cel Mare, Negoiţă începînd ca sponsor al roş-albilor în urmă cu 5 ani, iar acum devenind principalul factor de forţă la Dinamo.

Nicolae Badea va rămîne preşedinte al Consiliului de Administraţie, dar fără drept de semnătură!, însă cu drept de vot. Rămîne şi preşedinte al AFC Dinamo 1948, care îşi va păstra 11 procente în acţionariat, în asociaţia respectivă mai figurînd şi "vechi cadre de conducere", precum Nicolae Berechet şi Dan Matei Agathon.

Badea urmează să încaseze 880.000 de euro pentru pachetul de 30 la sută din acţiuni, în bunuri! Care pot reprezenta apartamente într-un complex rezidenţial din Popeşti-Leordeni. Sau cash, dacă noul conducător va dori asta.

Manager de parc acvatic la şefia clubului!
Cătălin Petrescu este unul dintre oamenii de încredere ai lui Negoiţă în majoritatea afacerilor pe care le are. Cel care va fi unul dintre principalii factori de decizie ai grupării în viitorul apropiat este managerul general al parcului acvatic pe care compania acţionarului dinamovist îl deţine la Otopeni.

Borcea mai e la club
Pe site-ul oficial al "cîinilor", www.fcdinamo.ro, Cristi Borcea încă mai apare în staff-ul administrativ al clubului, fiind trecut ca preşedinte executiv! În această funcţie ar putea apărea, în scurt timp, fie Cătălin Petrescu, dacă nu va fi numit director executiv, fie Constantin Anghelache, fost preşedinte al dinamoviştilor în anii 80.

"Il Luce ne va ajuta"
Negoiţă a confirmat ieri o informaţie publicată zilele trecută de Gazeta: îl vrea pe Mircea Lucescu la Dinamo! Un apropiat al antrenorului şi un fan al lui Şahtior, fiind prezent la majoritatea meciurilor acestei formaţii din ultimii ani, Negoiţă a spus ieri la sport.ro: "Am o relaţie foarte bună cu Mircea Lucescu, mi-aş dori ca odată să revină la Dinamo, măcar pe o poziţie de consultant, dacă mai mult nu se va mai putea. Am avut discuţii şi mi-a spus că la un moment dat ne va ajuta în proiectul nostru. Nu s-a discutat o colaborare cu Şahtior, ci doar cu domnul Mircea Lucescu".

"Suporterii să creadă în acest proiect, lucrurile vor merge din ce în ce mai bine. Vreau să pregătesc performanţa la cel mai înalt nivel. Ne dorim în Champions League, dar nu mă hazardez să spun că ajungem acolo în doi ani" (Ionuţ Negoiţă, acţionar Dinamo)

"Sper să reuşesc să depăşesc palmaresul celor de la care am preluat acţiunile" (Ionuţ Negoiţă, acţionar Dinamo)

12 trofee interne a cîştigat Dinamo cu Nicolae Badea în postura de conducător al "cîinilor": 4 titluri de campioană (2000, 2002, 2004, 2007), 6 Cupe ale României (2000, 2001, 2003, 2004, 2005, 2012) şi două Supercupe ale României (2005, 2012)

8 milioane de euro a investit Badea din 1999 pînă în 2013 la gruparea din Ştefan cel Mare

5 milioane de euro a investit Negoiţă la Dinamo din 2008 pînă în prezent, marea majoritate a banilor ca sponsor al grupării

Cum arată acţionariatul lui Dinamo acum
Ionuţ Negoiţă: 88,88%
AFC Dinamo: 11,08%
Cornel Dinu: 0,04%

New Dinamo la nivel administrativ
Ionuţ Negoiţă - acţionar majoritar
Cătălin Petrescu - director executiv
Angela Bujor - contabil şef
Notă: Cei trei vor avea drept de semnătură

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (53)
dumitruselena
dumitruselena  •  16 Martie 2013, 21:48

sunteti f... ce cauta asta la pian mai oameni buni e replica pentru gigi care e cu oile ? sa pastram totusi bunul simnt .

dumitruselena
dumitruselena  •  16 Martie 2013, 21:44

doamne ajuta sa fie de bine ca este sau nu peste gigi sau paszkany nu ne intereseaza chiar si daca pierde cu petrolul nu e o problema totul e ca dinamo sa fie o echipa .

gymd
gymd  •  15 Martie 2013, 15:36

Haide-ti sa-l lasam in pace pe Negoita, deocamdata a inceput la drum cu dreptul, a platiti salariile restante jucatorilor pe 4 luni, akuma numai au niciun motiv sa nu joace bine in campionat mai ales maine cu Petrolul, daca vor gasi i-ara motive de 2 lei cinci zeci sigur vor juca la pariuri

Vezi toate comentariile (53)
Comentează