FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

VIDEO „Ar fi prostesc să promit titlul” » Neil Lennon a început serios prima conferință la Rapid: „Întăriri pe toate posturile” și a încheiat glumeț: „Voi ați înțeles? Șucu nu prea a înțeles”

Articol de , , - Publicat marti, 21 mai 2024 13:49 / Actualizat marti, 21 mai 2024 15:57

Nord-irlandezul Neil Lennon (52 de ani), noul antrenor al Rapidului, a susținut azi prima conferință. La eveniment au mai fost prezenți Daniel Sandu, director sportiv, și Victor Angelescu, acționarul minoritar.

Tehnicianul spune că le va cere jucătorilor să muncească din greu, să fie profesioniști și disciplinați. Și că va pune accentul pe pregătirea fizică în perioada imediat următoare.

Are o listă cu două-trei soluții de întăriri pentru fiecare post și spune că nu poate promite titlul, dar că Rapid se va bate cu siguranță pentru câștigarea trofeului.

VIDEO. Neil Lennon, prezentat oficial la Rapid: „La ce să se aștepte jucătorii de la mine? Disciplină, motivație și o mentalitate de învingător”

  • „Buna ziua. Sunt Neil Lennon, noul antrenor al Rapidului. Asta mă face foarte fericit și foarte mândru. Sunt foarte încântat de această provocare. Sper să am succes.”
  • „Am avut multe discuții cu domnul Șucu, cu Daniel și Victor despre viitorul clubului și despre direcția în care trebuie să meargă clubul. A fost o decizie foarte ușoară. Sunt foarte încântat. E o provocare nouă pentru mine și abia aștept să întâlnesc jucătorii, să clădesc echipa și să aduc succes.”
  • „M-am întâlnit cu jucători și antrenori români, cu Dan Petrescu, în cariera mea. Dar nu am vorbit cu nimeni. Domnul Șucu m-a convins să vin aici. Sunt impresionat de ce am găsit aici, de etica din club, de principiile clubului și de planul de dezvoltare.”
  • „Știam de Rapid, Dinamo, Steaua și de U Cluj, contra căreia am jucat. Știam de Hagi, Munteanu, Popescu, Petrescu. Știam că România avea o echipă fabuloasă.”
  • „Vom vedea dacă mentalitatea mea se potrivește cu Rapid. Am o experiență mare și vreau să aduc asta aici. Nu e ușor, e mult de muncă. Nu e ca și cum ai apăsa pe buton. Trebuie să fim disciplinați și să muncim, trebuie să fim sportivi profesioniști tot timpul”.
  • „La ce să se aștepte jucătorii de la mine? Disciplină, motivație și o mentalitate de învingător. Vreau ca jucătorii să se antreneze ca în meciurile oficiale. Vreau să aduc intensitate, standarde înalte, profesionalism. Poate o altă mentalitate, dintr-o cultură diferită. Dar e nevoie de timp”
  • „Știu că jucătorii se vor bucura de antrenamente. Vrem să fie mai bine pregătiți, mai puternici. Trebuie să fie mai robuști. Dacă vrei să fii campion, trebuie să poți să fii capabil să reziști. Vom avea o perioadă tare în presezon. Jucătorii trebuie să ia deciziile bune, atât pe teren, cât și în afara lui, trebuie să fie disciplinați și să facă sacrificii. Nu e ușor să câștigi meciuri sau campionate. E nevoie de multă muncă.
  • Voi când vedeți că City câștigă trofee, vedeți doar produsul finit. Nu vedeți și munca din spate. Asta vreau să aduc la Rapid. E greu, dar vor veni și recompensele.”

Neil Lennon: „Ar fi prostesc să promit titlul”

  • O vom lua pas cu pas. Nu spun că vom câștiga titlul, ar fi prostesc! Dar vom concura pentru asta, ne vom lupta. Vom avea o mentalitate bună.”
  • „Știu că sunt antrenori buni aici, ca Dan și Hagi. Vreau să concurez cu ei și vreau să am succes. Nu e nimic personal, îi respect pe toți.”
  • „E nevoie de timp. Nu știu cât timp va dura, nu am un bol de cristal. Dar știu că am timp”
  • „Mi-am adus un asistent, preparator fizic și încă un colaborator. Mi-ar plăcea ca Bogdan Lobonț să continue. va fi foarte important pentru mine. M-ar ajuta să înțeleg clubul și mentalitatea”
  • „Cum o să rezist presiunii? Încearcă să trăiești în Glasgow. Presiunea e un privilegiu. Toți vor rezultate, dar e nevoie de răbdare. Înțeleg că într-o zi ești erou, alteori ești personajul negativ. Dar e nevoie de răbdare. E bine dacă fanii sunt plini de pasiune. Sunt obișnuit cu asta. Trebuie să rămânem mereu cu picioarele pe pământ”
  • „Avem un stadion bun, nou. Vreau ca adversarii să fie intimidați când vin aici. Se va întâmpla asta dacă jucăm bine, iar fanii vor veni lângă mine. Sunt impresionat de stadion, de acustică, de facilități”

De ce nu am mai antrenat de un și jumătate? În ultima perioadă am avut oferte, dar am vrut să iau o pauză de la antrenorat. În plus, ofertele nu se potriveau nevoilor mele. Dar acum vreau să concurez din nou, vreau să câștig trofee. Vreau să antrenez din nou în cupele europene. Asta vreau pentru acest club, Dar va fi greu. Sunt multe cluburi cu care ne luptăm
- Neil Lennon, antrenor Rapid

Neil Lennon vrea transferuri la Rapid: „E nevoie de concurență pe fiecare post. Cine mi-a plăcut? Petrila mi-a atras atenția”

Acesta a vorbit și despre perioada de mercato, explicând că-și dorește concurență pe fiecare post.

  • „Am văzut multe meciuri, am văzut jucători talentați, Am vorbit cu staff-ul și cu Daniel despre cum putem îmbunătăți echipa, despre cum putem fi mai productivi”
  • „Să mai găsesc un alt Van Dijk ar fi foarte greu. Dacă putem găsi jucători talentați și tineri, îi vom aduce la Rapid. Și să-i promovăm la prima echipă. Ce m-a impresionat la Virgil? Avea de toate. Era înalt, era rapid și inteligent din punct de vedere tactic. Nu m-a surprins cariera lui. Din prima zi mi-am dat seama că poate fi un superstar”
  • „Despre transferuri vom discuta. Avem niște idei, niște nume. Vom lucra la asta în perioada următoare. Nu știu câți jucători vom aduce. Ca antrenor vrei mereu cât mai mulți. Vrem să avem cât mai multe opțiuni pe fiecare post. Avem jucători buni, vrem să aducem și alții. Pe ce poziții? Pe toate. Mereu căutăm să fim mai buni. Am o listă cu două-trei opțiuni pentru fiecare post”
  • „Voi vorbi cu fiecare jucător din lot, nu doar cu Săpunaru. Cristi e un mare lider, a avut o carieră remarcabilă, dar va fi despre echipă, nu doar despre un singur jucător”

Cine m-a impresionat? Petrila mi-a atras atenția. A marcat un gol frumos cu FCSB. E un jucător bun. Nu aș vrea să plece Rrahmani. E un jucător de top, iar marcatorii sunt foarte importanți. Vom vedea ce va fi

- Neil Lennon, antrenor Rapid

Neil Lennon, amuzant la conferință

La final, Neil Lennon a făcut și o glumă cu jurnaliștii: „Voi m-ați înțeles? Că domnul Șucu nu prea m-a înțeles. A zis că vorbesc prea repede”.

„Ar fi prostesc să promit titlul” » Neil Lennon a început serios prima conferință la Rapid: „Întăriri pe toate posturile” și a încheiat glumeț: „Voi ați înțeles? Șucu nu prea a înțeles”

VIDEO. Victor Angelescu: „Contractul lui Daniel Niculae la Rapid nu va mai fi prelungit”

Prezent la conferința de presă, Victor Angelescu, acționarul minoritar al Rapidului, a spus că el și Dan Șucu vor investi sumele necesare pentru a întări echipa. Și a confirmat că Daniel Niculae nu va mai fi președintele, după ce actualul contract va expira.

  • „Ne bucurăm că s-a terminat acest sezon. Sper ca din sezonul viitor să arătam mai bine, să schimbăm fața echipei. Să arătăm că putem câștiga trofee.”
  • „Există interes clar pentru Rrahmani și Krasniqi. Dar nu aș vrea să intru în detalii. Vom vedea ce se va întâmpla. Abia începe perioada de transferuri. Există interes pentru mai mulți. Vom vedea ce se va întâmpla.”
  • „Ce vom avea nevoie vom aduce. E clar că orice bani primiți pe jucători vor fi reinvestiți. Și chiar dacă nu vindem, ceea ce e va fi puțin probabil, vom aduce jucători pentru a întări echipa. Vom întări echipa. Ați văzut ce buget am avut anul trecut și cam la fel va fi și anul acesta.”
  • „A fost un sezon ratat. Am avut așteptări foarte mari, am vrut cupele europene, dar am terminat pe 6. Am făcut multe greșeli, toată lumea are o parte de vină. E un sezon ratat și vrem să uităm cât mai repede.”
  • „Daniel Niculae e în club până la finalul lunii președinte. Dar începând cu sezonul viitor nu va mai fi președinte. Nu i se va mai prelungi contractul. E prea devreme de discutat. Nu vom pune acum președinte. Nu avem acum o decizie stabilită. Vom vedea în vară ce vom face.”
  • „Îl vrem pe Louis Munteanu. Vom începe negocierile și vom încerca să-l aducem.”

Ce a spus Daniel Sandu

  • „Mă bucur că suntem în a doua a zi a noului sezon. Neil e un antrenor care, cel mai probabil, are cel mai bun CV dintre străinii care au venit. E în floarea vârstei. Ne bucurăm că putem să începem lucrurile cât se poate de repede”
  • „Ne așteaptă un sezon foarte important. Trebuie să demonstrăm că ce s-a întâmplat în play-off a fost un ghinion”.
  • „Eu sunt noul direct sportiv, mă bucur că am această poziție. Vrem să schimbă multe din lucruri. După analiza internă, am evidențiat anumite lucruri.”
  • „Eu sunt adeptul unui lot care să nu se schimbe foarte mult la fiecare perioadă de transferuri.”
  • „Din punct de vedere financiar, nu depindem de jucătorii pe care-i vindem pentru a aduce alții.”

Cine este Neil Lennon, noul antrenor al Rapidului

Nord-irlandezul a avut mandate de „principal” la Celtic, Hibernian și Bolton, câștigând 10 trofee alături de Celtic și promovând-o pe Hibernian în prima ligă scoțiană în sezonul 2016/2017.

Contractul propus de giuleșteni a fost unul uriaș pentru nivelul fotbalului românesc, 1,75 milioane de euro pentru două sezoane, adică 875.000 de euro anual pentru Lennon și staff-ul lui.

Cum arată C.V.-ul lui Neil Lennon

Ca antrenor

  • De cinci ori campion al Scoției cu Celtic Glasgow (2012, 2013, 2014, 2019, 2020)
  • A câștigat Cupa Scoției de patru ori, cu Celtic (2011, 2013, 2019, 2020)
  • A triumfat în Cupa Ligii Scoției (2020)
  • A câștigat liga secundă scoțiană cu Hibernian FC (2017)
  • A reușit să își treacă în palmares Cupa Ciprului, cu Omonia Nicosia (2022)
  • A fost numit de trei ori Antrenorul anului în Scoția (2012, 2013, 2020)
  • A obținut o victorie istorică împotriva Barcelonei (2-1), în grupele Champions League (2012)
  • L-a adus pe Virgil van Dijk de la Groningen la Celtic (2013), pentru 2 milioane de euro
  • A reușit să califice Celtic în „optimile” UEFA Champions League în 2012-2013
  • S-a calificat cu Omonia Nicosia în grupele Europa League, după ce a eliminat Gent (4-0), având evoluții bune cu Manchester United și Real Sociedad
Ca jucător;
  • A jucat la Glenavon, Crewe Alexandra, Manchester City, Leicester City, Celtic Glasgow, Nottingham Forest, Wycombe Wanderers
  • A câștigat campionatul Scoției (de 5 ori), Cupa Scoției (de 4 ori), Cupa Ligii Scoției (de 2 ori), finalist al Cupei UEFA (2003)
  • Peste 300 de apariții pentru Celtic FC
  • 40 de selecții în echipa națională a Irlandei de Nord, pentru care a marcat două goluri, fiind și căpitan al echipei

Citește și:

Neil Lennon anunță ce stil de joc va aplica la Rapid și ce transferuri urmărește: „Acești jucători îmi plac!”
RAPID
Neil Lennon anunță ce stil de joc va aplica la Rapid și ce transferuri urmărește: „Acești jucători îmi plac!”
„A făcut vizita medicală” » Gigi Becali prezintă situația la zi a transferurilor la FCSB: „Nu-i dau salariu mai mare de 20.000 de euro”
FCSB
„A făcut vizita medicală” » Gigi Becali prezintă situația la zi a transferurilor la FCSB: „Nu-i dau salariu mai mare de 20.000 de euro”

Citește și:

A făcut valuri » Un titular al lui Dinamo, fotografiat pe străzile din București în tricoul altei echipe din Superligă
Superliga
A făcut valuri » Un titular al lui Dinamo, fotografiat pe străzile din București în tricoul altei echipe din Superligă
Curățenia continuă: dat afară de la Rapid » L-a înfuriat pe Dan Șucu și a fost pus pe liber
Superliga
Curățenia continuă: dat afară de la Rapid » L-a înfuriat pe Dan Șucu și a fost pus pe liber
Nu e sigur că prelungește cu Real Madrid, după ce a pățit în finala Ligii: „A verificat și acum se îndoiește”
Campionate
Nu e sigur că prelungește cu Real Madrid, după ce a pățit în finala Ligii: „A verificat și acum se îndoiește”

Cine stă în poarta României la Euro 2024? Numărul 1 are o mare problemă: „Mă aștept ca Edi să meargă la sigur”

3 MARI întrebări despre selecția lui Edi Iordănescu în apărare: chiar nu exista o alternativă autentică?!


Comentarii (39)
eugenrc
eugenrc  •  23 Mai 2024, 19:32
Postat de BindenDanDat pe 23 Mai 2024, 16:24

Much Love and Respect. Pe de alta parte, tocmai cand trebuie, incetezi a fi român! Ce-i aia, “ Pana atunci ma feresc sa zic de rau pentru ca nu stiu…” Iarta-ma, asta e dubla greșeală. Sa explic: 1) Esti roman? Îți zici părerea. No matter what. (Ai, n-ai mingea, tragi la poarta). 2) Cum sa “nu știi”? Pai ce roman ești tu cand e ceva ce nu stii?? Vrei sa te faci de ras?? Stii, sigur ca stii. Of of of. Bine ca m-ai intalnit. Uite ce ieșea. / Lasand gluma deoparte, respect.

Pacat ca nu am maimutoi din aia ca pe WA sau FB ca as fi bagat un BIG BIG SMILE. M-ai facut sa rad cu comentariul tau. Multumesc pentru mesaj. Sa nu uitam ca intotdeauna mai exista si exceptii. ;)

BindenDanDat
BindenDanDat  •  23 Mai 2024, 16:24
Postat de eugenrc pe 23 Mai 2024, 15:30

Nu am cum sa te contrazic. Despre asiatici stiu doar din documentare iar de unguroaice nu am avut noroc. :) Despre Lennon voi vorbi peste 3 luni asa cum mi-ai sugerat. Pana atunci ma feresc sa zic de rau pentru ca nu stiu ce ii poate pielea. As fi preferat sa-l fi ales pe Sumudica dar daca nu a facut asta e treaba lui , banii lui.

Much Love and Respect. Pe de alta parte, tocmai cand trebuie, incetezi a fi român! Ce-i aia, “ Pana atunci ma feresc sa zic de rau pentru ca nu stiu…” Iarta-ma, asta e dubla greșeală. Sa explic: 1) Esti roman? Îți zici părerea. No matter what. (Ai, n-ai mingea, tragi la poarta). 2) Cum sa “nu știi”? Pai ce roman ești tu cand e ceva ce nu stii?? Vrei sa te faci de ras?? Stii, sigur ca stii. Of of of. Bine ca m-ai intalnit. Uite ce ieșea. / Lasand gluma deoparte, respect.

eugenrc
eugenrc  •  23 Mai 2024, 15:30
Postat de BindenDanDat pe 23 Mai 2024, 03:25

Sorry, dar nu cred asta in 1,000- de ani. Cred ca pleci pe fenta in momentul in care ii vezi fatsa (baută, firește) si gândești ca are 77 ani. Atunci, da, ți-as fi dat dreptate. Nu are "decât" 52... :) Nu am dat numai de oameni ce se tin de cuvânt într-adevăr, asa cum spui, japonezii, coreenii sunt asa. Dar, ce folos. Pentru ca: 1) Pur si simplu nu ii duce capul la mai mult; nu vad pădurea de copaci; o sa te plictisești repede. 2) sunt rasiști; 3) nu știu dacă ti-am spus, sunt rasiști si nu vor lucra niciodată cu tine decât cat sa iți fure, ce-i drept nu portofelul, poate doar o idee de care altfel nu sunt capabili. Cat cu "restul", aia din Vest included, sa ma scuzi: sunt(em) toți la fel. Bine acum, poate unguroaicele sa aibă undeva, cumva un plus, un oomph, o chestie greu de definit.

Nu am cum sa te contrazic. Despre asiatici stiu doar din documentare iar de unguroaice nu am avut noroc. :) Despre Lennon voi vorbi peste 3 luni asa cum mi-ai sugerat. Pana atunci ma feresc sa zic de rau pentru ca nu stiu ce ii poate pielea. As fi preferat sa-l fi ales pe Sumudica dar daca nu a facut asta e treaba lui , banii lui.

Vezi toate comentariile (39)
Comentează