FOTBAL  »  Superliga  »  CSA STEAUA

New Ghencea se pregătește » Ce capacitate va avea noua arenă și când va juca CSA pe ea în Liga 1

Imagine panoramică a stadionului Ghencea, unde s-a jucat ultimul meci de fotbal în 2015
Imagine panoramică a stadionului Ghencea, unde s-a jucat ultimul meci de fotbal în 2015

Articol de - Publicat miercuri, 18 ianuarie 2017 00:00

Stadionul nou va avea 31.000 de locuri, cu tribunele reconstruite. Conform planului, CSA Steaua va juca pe arena modernizată în Liga 1, peste trei ani.

Templul fotbalului românesc e gata de demolare. Stadionul Steaua face parte din proiectul Euro 2020, cu care Bucureștiul a câștigat dreptul de a organiza partide de la Campionatul European.

În Ghencea va fi o arenă utilizată pentru antrenamentele formațiilor desemnate să joace în capitala României. Meciurile oficiale vor avea loc pe Arena Națională. Ce înseamnă modernizarea stadionului, pe care și-a asumat-o România prin proiectul cu care a câștigat găzduirea jocurilor?

Becali a plecat deja

În Ghencea va fi construit un stadion ca nou. Proiectul de modernizare e gata. Potrivit unor surse din Clubul Sportiv al Armatei, lucrările prevăd demolarea tribunelor existente și construirea unora noi. Va rămâne în picioare doar tribuna oficială, una realizată mai recent decât celelalte sectoare. "Oficiala" din Ghencea a fost îmbunătățită de la mijlocul anilor '90 și în ea s-a mai investit și ulterior.

Tribuna a doua, peluzele și tribuna întâi vor fi înlocuite cu altele noi. În total, capacitatea viitoarei arene Steaua va fi de 31.000 de locuri, cu 3.000 de locuri mai mult decât are stadionul din prezent.

Stadionul Steaua, o construcție pe care roș-albaștrii au denumit-o "Templul fotbalului românesc" grație succeselor pe care le-au înregistrat "militarii" și echipa națională pe acest stadion, a fost inaugurat în 1974.

Roș-albaștrii au jucat în Ghencea de la inaugurare până de curând, când a pornit războiul Becali-Armată. Din cauza conflictului, echipa a fost evacuată din baza tradițională. Meciurile s-au mutat pe Arena Națională, iar antrenamentele, la Domnești și apoi la Berceni.

Amenajează un ministadion

În Ghencea a reapărut deja fotbalul, cu șapte grupe de juniori ale Clubului Sportiv al Armatei, cu glorii precum Lăcătuș, Bumbescu și Lajos Sătmăreanu. CSA a anunțat că își va face din vara asta și o formație de seniori, pe care intenționează s-o înscrie în Liga a patra.

CSA Steaua va juca în Ghencea partidele de pe teren propriu, chiar și pe timpul lucrărilor de modernizare a arenei principale. Jocurile vor avea loc pe un teren dintre cele folosite până acum pentru antrenamente. Urmează să fie aduse tribune mobile pe marginea terenului care va fi utilizat pentru meciuri.

Suporterii din galeria tradițională au anunțat deja că vor urma echipa nou-creată, CSA, chiar dacă ea va evolua în ligile inferioare, o situație nemaiîntâlnită în istoria "militarilor", înființați în 1947 direct în Divizia A.

Clubul Sportiv a anunțat că proiectul prevede promovarea în Liga 1 pe "fast forward", astfel încât noii roș-albaștri să joace în Ghencea modernizată în prima ligă în 2020. Când ar putea să aibă printre adversari și clubul lui Becali, redenumit între timp Fotbal Club Sportiv București sau altfel.

"Pe lângă chirii, am mai plătit și pentru lucrări la stadionul Steaua, îmbunătățiri care le-au rămas lor, la CSA. Adică mi-au dat casa, am investit în ea și acum mi-au luat-o înapoi!"
Gigi Becali

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (30)
liviuemil
liviuemil  •  18 Ianuarie 2017, 14:20

Pina "departe" e cale lunga. Deocamdata nu e nici o echipa inscrisa, adica nimic palpabil.Si pina atunci suporterul are nevoie de fotbal.

submarina
submarina  •  18 Ianuarie 2017, 13:40

Sa traiti! N-am inteles, stadionul va avea si acoperis, sau vor fi reconstruite doar cele trei tribune? Merci.

1191575757529655
Tony Huzzupasu  •  18 Ianuarie 2017, 13:32

orice ar spune lumea , noua celor care am crescut in peluza ros-albastra ne e dor de ghencea , de casa noastra , orice liga si lot ar fi o sa fim prezenti ..restul e can-can , iar de cioban si ai lui ne doar in 14'

Vezi toate comentariile (30)
Comentează