FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Nici la Bruxelles, nici la București » Motivul pentru care transferul lui Chipciu la Anderlecht a picat

Chipciu rămâne la Steaua, dar nu mai e titular de bază // Foto: Raed Krishan
Chipciu rămâne la Steaua, dar nu mai e titular de bază // Foto: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat miercuri, 13 iulie 2016 00:00

Chipciu nu e vândut la Anderlecht pentru că lui Becali nu-i convine oferta belgienilor. Alex nu mai are statut grozav nici la Steaua, unde nu mai e titular de bază.

Becali nu-l dă pe Chipciu cu două milioane de euro. "Propunerea de la Anderlecht e reală, dar nu-mi convine", a zis patronul Stelei la sport.ro. Gigi crede că ar putea să ia de două ori mai mulți bani pe Alex, un fotbalist care a participat cu "naționala" la Euro. Dar care nu parcurge un moment grozav acum, când a ajuns la 27 de ani și mai ratează o dată șansa unui transfer în alt campionat.

"Nu mă interesează două milioane de euro, eu vreau performanță!", zice Becali. Anderlecht e un posibil adversar al Stelei în turul al treilea preliminar al Champions League. Tragerea la sorți va fi vineri și belgienii se află în urna favoriților, alături de alți patru posibili oponenți ai roș-albaștrilor: Fenerbahce, Șahtior, Sparta Praga, Ajax.

Performanța, calificarea în grupele Europa League sau Champions League, nu depinde însă foarte tare de decizia patronului în cazul ofertei pentru Chipciu.

Îl mai forțează o dată?

Alex nici măcar nu mai e un titular de bază în acest moment. Ca să prindă echipa, ar trebui să scoată un fotbalist care a evoluat mai bine decât el în sezonul trecut. Pe Hamroun, mijlocașul stânga, unul dintre oamenii de atac cei mai buni în stagiunea precedentă. Sau pe Adi Popa, mijlocașul dreapta, un jucător mai adaptat la poziția de extremă decât este Chipciu. Reghecampf ar mai avea o soluție de salvare a lui Alex.

Să-l folosească și în următorul sezon tot ca vârf și să-l lase pe bancă pe nou-venitul Golubovici. Dar experimentul din sezonul precedent îl avertizează pe antrenor că n-ar fi o idee tocmai bună. Cu Chipciu atacant central, Steaua a atacat greu și a ratat titlul. Alex ajunsese pe acel post din cauza crizei, cu Marica accidentat des. Ciprian s-a prins și el ce n-a funcționat. "Chipciu nu e vârf, nu i se potrivește acel post", a spus internaționalul român la DigiSport.

"Îmi pun speranțele în patru jucători: Chipciu, Stanciu, Popa și Hamroun. Dacă trecem de turul al treilea preliminar al Ligii, mai aduc un atacant, unul de clasă"
Gigi Becali, patron Steaua

Cum arată Steaua acum:

Cojocaru - Tamaș, Varela, Toșca, Momcilovici - V. Achim, Pintilii, N. Stanciu - Ad. Popa, Golubovici, Hamroun

30.000 €încasează lunar Chipciu la Steaua, cel mai mare salariu din campionat, luându-i în calcul și pe jucătorii, și pe antrenorii din Liga 1

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
haideusicfr
haideusicfr  •  13 Iulie 2016, 21:09

Al gazetarii gsp ,chiar merita? Chiar ii credeti pe cititori niste fraieri? Si pentru voi Becali nu e un bufon?

jullien_alphonse
jullien_alphonse  •  13 Iulie 2016, 14:19

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

depeche
depeche  •  13 Iulie 2016, 12:20

Sunteti incredibili... chiar spuneam ieri in "aticolul" (de fapt gogoasa) vostru ca e transfer marga ghesepe. Dupa nici 24 ore am confirmarea. Daca cineva (oricine ar fi el, kretinelndin fire) ar da 2 mil pe asta, ar accepta ciobanul fara niciun minut de gandire. Dar sunt doar gogosi...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează