FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA|

"Nici o emotie"

Articol de GSP - Publicat sambata, 04 august 2007 00:00

Bielorusul Hamutovski, fost portar al ros-albastrilor, spune ca BATE Borisov e o echipa mediocra si crede ca Steaua se va califica fara probleme in Liga. La fix o ora departare de momentul in care sortii au decis ca BATE Borisov va fi adversara Stelei in turul 3 preliminar al Ligii Campionilor, Vasili Hamutovski a raspuns la telefonul Gazetei.La fix o ora departare de momentul in care sortii au decis ca BATE Borisov va fi adversara Stelei in turul 3 preliminar al Ligii Campionilor, Vasili Hamutovski a raspuns la telefonul Gazetei. Fostul jucator al Stelei, care a evoluat doua sezoane si la Bate Borisov, in '98 si '99, a acceptat sa faca o radiografie a formatiei de care Radoi, Dica si compania trebuie sa treaca pentru a ajunge din nou in Champions League.

- Vasili, buna ziua! Din Romania sintem, de la Gazeta Sporturilor.
- Buna ziua! stiu, stiu de ce m-ati sunat. Sa vorbim despre Bate Borisov, viitoarea adversara a Stelei din Liga Campionilor.

- Exact. Cum anticipezi aceasta dubla?
- Steaua nu va avea nici o problema in a obtine calificarea. Are multe clase peste BATE Borisov, am vazut-o anul trecut evoluind in Liga, are experienta si e mult, mult mai valoroasa. Eu spun asa: daca Steaua va juca serios si bine, deci nu foarte bine, va trece mai departe.

- Cum arata acum BATE Borisov?
- O echipa fara jucatori tehnici. Luati individual, fiecare dintre titularii ei e sub titularii Stelei. Sint agresivi, sint disciplinati, alearga mult, dar cam atit.

- Care e vedeta lor?
- Aleksandr Ermakovici. Joaca mijlocas central, e capitanul echipei si liderul ei din teren si din afara lui. E la BATE Borisov din '98, anul in care am ajuns si eu acolo, dar el a ramas pina astazi. Toata viata a evoluat numai acolo. Are experienta, cred ca el e cel mai periculos.

- E si la echipa nationala a Belarusului?
- Nu. Din ce stiu eu, cei de la BATE Borisov n-au prea avut jucatori la lot. Doar acum, recent, au fost selectionati citiva tineri fundasi centrali de perspectiva.

- Ai jucat si tu la Borisov, nu?
- Da, am ajuns acolo la 18 ani si am stat doua sezoane. In primul an am ocupat locul doi, iar la finalul celui de-al doilea am cucerit campionatul. Apoi am plecat in Germania, la Waldhof Manheim.

- Cum e atmosfera la meciurile de acasa ale lui Bate?
- Destul de linistita, nu exista presiune pe echipele vizitatoare. In schimb, cei de la Borisov vor avea mari probleme in Ghencea, acolo unde atmosfera este fabuloasa, cum eu nu am mai intilnit pe multe stadioane. Am spus mereu ca de fiecare data cind am jucat cu Steaua in Ghencea aveam o motivatie si un curaj fantastice, pentru ca fanii ne impingeau de la spate.

- Vremea cum e acolo?
- Borisov este un oras aflat la 50 de kilometri departare de Minsk si nu este frig in luna august. In jur de 20-22 de grade, deci stelistii vor da peste o vreme asemanatoare cu cea de la Lubin.

- Vasili, care e concluzia ta inaintea posibilelor meciuri dintre Steaua si BATE?
- Cea pe care le-am spus-o si ziaristilor din Belarus, mi-au dat zeci de telefoane sa ma intrebe de Steaua. Le-am zis clar ca ... aaa ... cum se zice in romaneste, ca am uitat? Ca ... sa-si ia gindul de la grupele Ligii Campionilor, ca nu au sanse. Steaua e marea favorita si suta la suta ea se va califica.

"La Borisov este un stadion destul de urit, nu se compara cu cel al Stelei. N-are peluze, iar in cele doua tribune incap vreo 5.000 de spectatori. Nici vorba de presiune pe echipa adversa"
Vasili Hamutovski

"Cei de la BATE se bazeaza pe organizare, sint muncitori, insa n-au cum sa puna probleme Stelei. In fiecare compartiment, de la portar pina la atacanti, cei din Borisov au jucatori inferiori Stelei"

Vasili Hamutovski

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează