FOTBAL  »  Superliga  »  POLI IAȘI - FCSB, DUMINICĂ, 21:00, TELEKOM, DIGI, LOOK, GSP.RO

Nicolae Badea conduce în secret o formație din Liga 1 » Povestea incredibilă din spatele manevrei

Articol de GSP - Publicat sambata, 24 noiembrie 2018 09:00

În Iași și în fotbal, în general, există informația că Horia Sabo ar fi doar un intermediar delegat de ex-dinamovistul Nicolae Badea la Poli, deci FCSB va juca duminică împotriva unui rival tradițional.

  • Poli Iași - FCSB e duminică, de la 20:30, liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe TV Telekom Sport 1, TV Digi Sport 1 și Look Sport. 

Scandalul de la Iași, cu oameni vechi din club îngrijorați că noul finanțator Horia Sabo ar fi de fapt o păcăleală, ascunde și alte suspiciuni legate de patronul apărut în Moldova în vara trecută, când primarul Chirica se afla în căutarea unei persoane căreia să-i predea clubul Poli.

Al doilea club al lui!

Detaliul pe care nici un oficial nu l-a pomenit, dar e discutat și în oraș, și în fotbal: Sabo ar fi de fapt doar o marionetă pe care a inventat-o Nicolae Badea ca să preia controlul la Iași.

Fostul președinte de la Dinamo deținea deja un club, ca patron sub acoperire, pe Concordia Chiajna. Acolo e șef prin intermediul lui Cristi Tănase, fostul lui angajat din perioada în care Badea conducea în Ștefan cel Mare. Tănase, numărul 1 executiv de la Concordia, conducea centrul de tineret din Ștefan cel Mare.

A preluat echipa în vara asta

Rețeta ar fi aceeași la Iași, cu Sabo în rolul lui Tănase, doar că pe afaceristul originar din Baia Mare și apărut în fotbal în urmă cu trei luni l-a "plantat" în Moldova ca patron al clubului, nu numai în calitate de președinte.

Horia a preluat managementul clubului în locul moldovenilor de la Fotbal Hebdo, firma lui Arcadie Zaporojanu. Ei se ocupaseră de achiziții și de recrutarea lui Stoican în urmă cu un an. Nemulțumiți de colaborarea cu Primăria Iași, oamenii lui Arcadie s-au mutat la Gaz Metan Mediaș.

Îl apreciază pe Stoican

Poli l-a păstrat pe Flavius Stoican după schimbarea conducerii, în ciuda relației proaste dintre antrenor și directorul sportiv Tibor Selymeș. Stoican e unul dintre tehnicienii favoriți ai lui Badea. Fostul președinte dinamovist îl recomandase pe Flavius și la Voluntari, în baza prieteniei lui Nicolae cu primarul Pandele.

Rezultatele slabe l-au îndepărtat pe Stoican din Ilfov. El și Badea, președintele "undercover", vor avea duminică încă un meci cu Steaua, rivala tradițională, pe care au înfruntat-o și cu Dinamo de multe ori. z

Badea a importat-o și pe Ana

Sabo, un afacerist din Maramureș, a apărut la Poli Iași cu Anamaria Prodan, impresara cu rol de consilier pe lângă noul patron. Și pe Ana ar fi condus-o la Iași tot Nicolae Badea, potrivit acelorași surse. Impresara e apropiată de fostul președinte al lui Dinamo. Anamaria a mai luat distanță de club față de momentul inițial, în care apăruse Sabo, ea n-a căpătat influența la care spera.

386.000 €susține Sabo că a investit la Poli Iași din vară până acum. Directorul economic care a demisionat recent a pretins că n-a văzut vreun euro "injectat" în contul clubului de așa-zisul patron 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (22)
102031457272119
Radu Fifea  •  25 Noiembrie 2018, 10:22

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ana_moura
ana_moura  •  24 Noiembrie 2018, 17:49

In mod normal Iasiul bate ca la fasole mizeria fc5b!! Numai ca minjitii lui Deaconu o sa faca tot ce este necsar pentru ca clona caraghioasa din pipera sa iasa cu bine din mocirla in care zace de ani buni!!

ana_moura
ana_moura  •  24 Noiembrie 2018, 17:47
Postat de ana_moura pe 24 Noiembrie 2018, 15:20

nelu teleaga nu spui nimic nou. Tot romanul cunoaste povestea. Dar tu stii că TOATA ROMANIA URĂȘTE fc5beaua *** ***??

Cea mai slaba echipa a Ligii lui burleanu este mizeria fc5b!! Fara arbitrii manjiți ai lui deaconu acum zacea prin Liga a II-a !!

Vezi toate comentariile (22)
Comentează