FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Implicare totală, ca pe vremuri! Nicolae Badea negociază pentru achiziții la Dinamo!

Nicolae Badea, fostul președinte al lui Dinamo, l-a sunat pe Steliano Filip ca să-l atragă înapoi. Oficial, „Nicu” nu are niciun rol în club, dar el e tot mai implicat alături de asociația DDB în tentativa de salvare a societății.
Nicolae Badea, fostul președinte al lui Dinamo, l-a sunat pe Steliano Filip ca să-l atragă înapoi. Oficial, „Nicu” nu are niciun rol în club, dar el e tot mai implicat alături de asociația DDB în tentativa de salvare a societății.

Articol de , , - Publicat joi, 21 ianuarie 2021 21:23 / Actualizat joi, 21 ianuarie 2021 21:54

Nicolae Badea, fostul președinte al lui Dinamo, l-a sunat pe Steliano Filip ca să-l atragă înapoi. Oficial, „Nicu” nu are niciun rol în club, dar el e tot mai implicat alături de asociația DDB în tentativa de salvare a societății.

Nicolae Badea nu-și asumă în public implicarea la Dinamo, dar acționează din ce în ce mai des ca reprezentant al clubului în care nu mai deține niciun rol executiv. Fost președinte al roș-albilor de la mijlocul anilor '90 până în 2013, când Ionuț Negoiță a devenit proprietarul echipei, Badea s-a tot apropiat de "câini" în perioada recentă, de când societatea e amenințată serios cu falimentul.

Nicolae Badea negociază transferul lui Steliano Filip la Dinamo

El funcționează ca un partener al asociației "Doar Dinamo București" și nu are numai un rol de consultant experimentat în fotbal, acționează și în mod concret. Dovada că se comportă ca un conducător: l-a sunat pe Steliano Filip și i-a propus fundașului stânga să se întoarcă în Ștefan cel Mare. Filip a cerut un timp de gândire. Apelul de la Badea a venit când Steliano se afla sub contract cu Larisa, din Grecia.

El a rupt între timp legătura cu grecii și e liber de contract, deci ar reprezenta pentru Dinamo o achiziție gratuită. Jucătorul nu e hotărât deocamdată, fiindcă mai are și alte variante de transfer, în alte campionate, și nu-i este clară situația fostului său club. Restanțele salariale, poziția îngrijorătoare din clasament, pericolul de faliment, toate acestea îi sperie pe fotbaliștii cu care negociază roș-albii pentru completarea lotului.

EXCLUSIV Implicare totală, ca pe vremuri! Nicolae Badea negociază pentru achiziții la Dinamo!
Steliano Filip

Dinamo are nevoie de jucători

Vestiarul s-a golit în ultima lună, în care au tot plecat jucători din trupa pe care o creaseră Cortacero și oamenii lui, iar "principalul" de acum, Ionel Gane, e alertat din cauza subțirimii echipei, îi e tot mai greu să alcătuiască o formulă decentă în meciurile din campionat.

Filip, pe care Badea îl ademenește înapoi la Dinamo, a jucat în 15 partide pentru Larisa în ediția aceasta din campionatul grec. Ca și Torje, colegul lui în Grecia, Steliano a trebuit să plece pentru că elenii au intrat într-o criză economică și nu au mai putut să suporte salariile mari din lot. Torje a semnat cu Bandimarspor, din liga a doua turcă, Filip e tentat de "câinii" care s-au întors în timp, cu Nicolae Badea un fel de conducător. 

Nicolae Badea la Dinamo: titluri, condamnări, datorii

Badea a condus clubul Dinamo de la mijlocul anilor '90, când roș-albii se aflau tot într-o situație grea, în sărăcie și fără performanțe, până când i-a predat societatea lui Ionuț Negoiță. El a modernizat instant echipa și a întărit-o pentru rezultatele interne foarte bune care au urmat, cupe și campionate câștigate, mulți fotbaliști foarte buni promovați și vânduți. 

Randamentul foarte bun de pe teren a fost însoțit de inginerii financiare din cauza cărora Cristi Borcea și Gigi Nețoiu, doi aliați ai lui Badea, au fost condamnați la închisoare ca urmare a "Dosarului Transferurilor". Badea a scăpat, nici măcar nu a fost acuzat. În "Dosar" s-a arătat că Dinamo vindea jucători în străinătate și sumele înregistrate în contabilitatea clubului erau cu mult mai mici decât era valoarea reală a transferurilor, așa că societatea fusese păgubită. După era Badea&Borcea&Nețoiu, Negoiță a devenit proprietar și a cerut insolvența din cauza datoriilor de 17,5 milioane de euro pe care le lăsaseră foștii șefi. 

DDB: „În România nu există îngeri"

Daniel Șendre, purtătorul de cuvânt al asociației DDB, a participat recent la o emisiune GSP Live și a fost întrebat despre colaborarea suporterilor cu Nicolae Badea, o persoană pe care în urmă cu opt ani o voiau plecată din club, fanii scriind pe ziduri prin tot orașul "Badea, pleacă!".

Moderatorul Costin Ștucan i-a citit lui Șendre, la un moment dat, un mesaj pe care îl primise: "Suporterii se aliază cu cineva deghizat în înger, deși tot diavol este!". "Persoana care ți-a scris trăiește în România, ar trebui să priceapă că aici așa merg lucrurile. Nu vom găsi îngeri care să salveze clubul Dinamo! În România, și Hristos dacă apare și are ceva de rezolvat, tot va trebui să apeleze la niște compromisuri, pentru că doar așa funcționează lucrurile!" a fost replica lui Șendre. 

Citește și alte știri despre Dinamo: 

DDB exultă: „Am mai scăpat de un săpaș!” » Și anunță ce urmează: „Tăvălugul nu mai poate fi stăvilit”

UPDATE Continuă lupta dintre DDB și Cortacero la Dinamo! Ce s-a întâmplat azi la Tribunal

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (33)
893496014006517
Marian Dinu  •  25 Ianuarie 2021, 21:13

Din punctul meu de vedere la Dinamo trebuie sa vina cineva ffffff capabil cu bani mulți cum sunt la PSG, City, Milano, etc., Romani în nici un caz, nu fac nimic, stau în aceiasi mocirla, unii spun ca aveau rezultate cu Borcea etc., ce rezultate? Câștigarea campionatului?, atat?, pacat de suporteri, cred ca sunt cei mai loiali suporteri ai unei echipe din România. Nu ca cei de la Steaua care nu au știut decat sa se imparta in doua tabere, fara sa lupte pentru Steaua București, Steaua nu este fcsb și Steaua nu este CSA. Steaua

1618597915124142
Alexandru Chis  •  25 Ianuarie 2021, 13:23

"La vremuri noi... tot noi" cei care am facut "jocurile" la Dinamo si inainte de 1989! Ce daca am fost ruda cu "Dinca - te lega"! Asta inseamna ca nimic nu s-a schimbat la Dinamo! Eu decid daca echipa ramane in Prima Liga sau daca voi fi de acord sa se faca acel teren de fotbal! Fotbalul este fotbal iar afacerile din jurul stadionului sunt... afaceri!

1129847807045135
Cristi Oprea  •  22 Ianuarie 2021, 19:55

Dinamo pare salvată deja! Doar ca lumea mai așteaptă! Aici mă refer la Badea și Borcea! Sigur amândoi sunt in.... penumbră! Ei 2 și DDB sunt salvatorii!

Vezi toate comentariile (33)
Comentează