FOTBAL  »  LIGA 1  »  FCSB

„Am fost căutat pentru ce am făcut la FCSB, nu pentru că sunt băiat cuminte" » Ce spune Dică despre relația cu Becali și noul post al lui Tavi Popescu

Articol de , , - Publicat miercuri, 27 iulie 2022 07:20 / Actualizat miercuri, 27 iulie 2022 09:11

Nicolae Dică a fost instalat oficial la FCSB, vicecampioana României, iar joi seară va debuta pe bancă la returul cu Saburtalo, meci despre care spune: „Știu că îmi asum un risc mare, dar îmi place să risc în viață". Noul antrenor anunță răspicat că Becali nu va mai face 4 schimbări la pauză și că va avea libertate aproape totală.  Spune că îi va schimba poziția lui Octavian Popescu și îl va pune să joace în mijlocul terenului,

 • FCSB - Saburtalo, manșa secundă din turul 2 preliminar din Conference League se joacă joi, de la 20:30. În tur, FCSB a pierdut, 0-1

FCSB a stat doar 24 de ore fără antrenor principal. Toni Petrea a demisionat luni dimineață, iar Nicolae Dică a fost anunțat oficial marți înainte de prânz, când a și mers la baza echipei din Berceni, unde a și condus antrenamentul. 

În seara zilei de luni, avusese prima întâlnire cu Gigi Becali, în care, în mare, bătuse palma pentru a prelua echipa. 

La câteva zeci de minute de când a plecat de la discuția cu patronul, Dică a fost prezent în emisiunea Minutul 91, la Orange Sport, unde a vorbit pe larg despre revenirea la echipa pe care a mai condus-o ca „principal" între iunie 2017 și decembrie 2018.

GSP a aflat cine sunt atacanții vânați de FCSB! Detalii de la negocieri: cu ce probleme se confruntă Becali
fcsb
GSP a aflat cine sunt atacanții vânați de FCSB! Detalii de la negocieri: cu ce probleme se confruntă Becali

Nicolae Dică, despre relația cu Gigi Becali

 • „Sunt lucruri diferite față de ceea ce a fost în primul meu mandat. Și vara trecută, când m-a ofertat, l-am simțit mult mai deschis, iar acum l-am văzut chiar mai deschis decât vara trecută. Mi-a și zis: dacă atunci ai făcut lucruri bune, acum, când o să poți să faci lucrurile așa cum vrei tu, sigur o să faci foarte bine"
 • „Apropo de ce spunea domnul Cornel Dinu, că cine e om se ține de cuvânt dacă ți l-a dat. Eu cred că mă încadrez aici și vă dau și un exemplu. Când m-a ofertat acum un an domnul Becali, l-am refuzat și nu înțelegea de ce. I-am explicat că eram la națională cu Rădoi și îi promisesem lui Mirel că voi sta cu el atât cât va sta și el, nu puteam să-mi încalc cuvântul dat"
 • „Am văzut că a zis că sunt băiat cuminte, însă m-a caracterizat așa nu pentru că nu-l deranjez sau că fac doar ce spune dânsul, ci pentru că sunt un om care are respect. M-a adus înapoi pentru ceea ce am făcut bine la FCSB, ca antrenor, nu fiindcă sunt cuminte"
 • „Sincer, mă așteptam să fiu căutat pentru a prelua FCSB, fiindcă eu am făcut lucruri bune cât am antrenat acolo"
 • „În decembrie 2018, după meciul cu CFR, când ne-am despărțit, domnul Becali mi-a reproșat ce am făcut sau ce n-am făcut în acel meci și i-am zis așa: nu știu ce am făcut sau ce n-am făcut, dar o să vedeți că în 6 luni de zile o să mă căutați ca să mă întorc. Fix așa a fost"

Despre imixtiunea patronului 

 • „Mie mi-a dat încredere că voi fi lăsat să fac așa cum gândesc eu și să-mi pun ideile în practică. Dacă sunt sigur că așa va fi? Eu îl cunosc pe domnul Becali, am lucrat împreună, am mai vorbit și ulterior, mai ales că am făcut și anumite businness-uri împreună, dar nu poți să știi sigur dacă un om se va ține sau nu de cuvânt oricât l-ai cunoaște de bine" 
 • „Timpul va demonstra dacă se vor mai întâmpla lucruri la FCSB dintre cele pe care le-ați văzut sau le-ați aflat în ultimii ani"

Despre regula lui Becali de a face schimbări la pauză 

 • „Așa ceva nu o să mai vedeți la FCSB, să fie făcute 3-4 schimbări la pauză. A, că se poate întâmpla, într-o anumită conjunctură, să schimb 4 jucători, asta poate, dar regula cu modificări multe la pauză vă dau asigurări că niciodată nu se va petrece cât timp voi fi eu acolo antrenor"

Despre meciul cu Saburtalo, din Conference League 

 • „Dacă e corect să fiu judecat pentru acest meci? Da, sunt gata să fiu judecat. În viață, dacă vrei să realizezi ceva important, trebuie să-ți asumi și riscuri, și eu îmi asum. Dacă stai în banca ta, atunci e greu să ajungi sus"

Despre Octavian Popescu 

 • „Am spus că eu îl văd inter și după părerea mea ar da randament mai bun în mijlocul terenului. E posibil să se schimbe și sistemul, dar rămân la părerea că Tavi e fotbalist de zona centrală. Randamentul lui scăzut din acest start de sezon nu trebuie să mire, jucătorii tineri au oscilații mari, e normal pe undeva să se petreacă așa ceva. Nu sunt îngrijorat, el trebuie susținut pentru a avea în continuare încredere"

Despre startul ratat 

 • „Am văzut că MM a vorbit că e o cădere mentală după acel meci cu Voluntari, care i-a scos din lupta pentru titlu. Nu știu dacă asta e cauza, ar trebui să văd ce au lucrat în pregătire, cum s-au antrenat jucătorii, ce le-a cerut Toni Petrea la fiecare meci"
„Am fost căutat pentru ce am făcut la FCSB, nu pentru că sunt băiat cuminte

Despre suporteri

 • „Mă bucură susținerea lor foarte mare. Am primit multe mesaje în care îmi cereau să vin și să facem treabă bună. Au contat în decizia mea a mă întoarce. Și șeful galeriei m-a sunat și mi-a spus că voi fi bine primit"

Dică vine pentru a 4-a oară la FCSB

1. Ca jucător: între ianuarie 2004 și iunie 2008

 • a fost achiziționat de la FC Argeș 
 • a jucat 173 de meciuri a marcat 68 de goluri 
 • a câștigat 3 trofee: două titluri și o Supercupă 
 • a jucat de două ori în grupele Champions League 
 • a bifat alte două prezențe în grupele Cupei UEFA 
 • a disputat o semifinală de Cupa UEFA

2. Ca jucător: între ianuarie și iunie 2011

 • a venit din Turcia, de la Manisaspor, după ce evoluase și în Grecia, dar și la CFR
 • a jucat 14 meciuri
 • a marcat 6 goluri
 • a câștigat un trofeu: Cupa României

3. Ca antrenor: între iunie 2017 și decembrie 2018

 • a calificat echipa în grupele Europa League
 • a jucat primăvară europeană, împotriva lui Lazio
 • de atunci, FCSB nu a mai mers în grupele europene

4. Ca antrenor: iulie 2022

VIDEO Becali, declarații după instalarea lui Dică: „I-am spus că-i dau mai multă libertate”

Citește și: 

Ce a remarcat MM Stoica la Dică: „E complet schimbat!”

Cornel Dinu știe în cât timp își poate implementa Nicolae Dică filozofia la FCSB: „De atât are nevoie”

Playtech: Tragica moarte a unui artist complet: de ce ar fi fost ucis, de fapt, Ioan Luchian Mihalea, fondatorul Song și Minisong


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează