FOTBAL  »  Superliga  »  

Niculescu: "I-am speriat pe dusmani"

Articol de GSP - Publicat sambata, 14 iulie 2007 00:00

Claudiu Niculescu. Una din piesele de rezistenta ale echipei dinamoviste in ultimii 6 ani. Golgeterul ros-albilor in ultimul sezon, numarul 1, alaturi de Dudu Georgescu, si in topul celor mai buni puncheuri ai "ciinilor" in cupele europene. Cu Motherwell (3-1) a inscris primul sau gol in aceasta vara, un sut la vinclu de la 20 de metri, dupa o actiune de clasa la care au mai participat Zicu, Oprita si Danciulescu. "Nu mai e mult pina imi reglez tirul", a anuntat virful de 31 de ani.

- Claudiu, unde ti-a fost mai frica, la rafting sau la bob?
- La rafting, mai era si riul ala involburat. M-am speriat la inceput. La bob a fost cam de juniori. Ne mai distram si noi, nea Mircea stie sa faca programul astfel incit sa impletim utilul cu placutul.

- Sa trecem la fotbal. Ati invins pe Burghausen, pe Eintracht si pe Motherwell. Cite trei goluri pe meci. Sint adversarele prea slabe?
- De ce nu va ginditi ca sintem noi prea buni? Fiindca asa e. Pentru noi este important sa cistigam si in partidele amicale, capatam incredere in noi. Deja timpul ne preseaza! In doua saptamini incepe focul. Supercupa, apoi campionatul si Champions League. Sa te tii!

- Adversarele voastre, Steaua si CFR Cluj, spun ca nu veti reusi sa cistigati din nou campionatul.
- Sint speriati din sezonul trecut, ce sa zica? Sint parerile dinsilor, ma lasa rece. Noi dam din picioare, nu din gura! Asa, Clujul e o adversara serioasa cu un antrenor bun, insa eu cred ca, la final, tot noi si Steaua ne vom bate pentru titlu.

"Nu as vrea sa fiu in pielea antrenorului"

- Puteti sa repetati parcursul din sezonul trecut?
- Material uman e, calitate e, unitate e, de ce nu?

- Cum ai face echipa daca ai fi pentru o zi Mircea Rednic?
- Ooo, grea munca! Sintem convinsi ca si dinsului ii vine foarte greu sa faca primul 11. Toti baietii sint capacitati la maximum. Numai in pielea lui nea Mircea sa nu fii, eu unul nu vreau! Dar e bine ca Dinamo are doua loturi echilibrate valoric. Nu ne putem inscrie cu ambele, dar vom lupta pe trei fronturi, Champions League, campionat si Cupa, mai apar accidentari si suspendari, loc e pentru toata lumea.

- Cum te simti la 31 de ani?
- Tinar si gata de Champions League.


50 la suta
Dupa antrenamentul extenuant de ieri dimineata, Niculescu a mai ramas cel putin 20 de minute sa exerseze loviturile libere ce l-au facut celebru. si-a pus un zid de plastic si a executat lovituri atit de pe partea stinga, cit si de partea dreapta. Portar a fost Posteuca, iar, din cind in cind, a mai batut si Fernandes. Claudiu a avut un procentaj de reusita de 50 la suta, inscriind 10 goluri din 20 de lovituri. "Este prima oara dupa o luna si jumatate cind execut lovituri si mai am pina imi intru in ritmul meu", a spus golgeterul Romaniei. Atacantul a fost convins cu greu de Rednic sa paraseasca terenul si sa mearga la refacere.

"Claudiu, ca si ceilalti atacanti, este condamnat sa cistige titlul de golgeter, trofeu ce-i apartine lui Dinamo"
Cristi Borcea


28 de goluri a inscris Claudiu Niculescu in sezonul trecut, 18 in campionat si 10 in Cupa UEFA

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează