FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA

Corespondență GSP din Bulgaria Din cantonamentul Universității Craiova, căpitanul Nicușor Bancu își anunță în premieră decizia » „Dacă nu se întâmpla asta, eram plecat!”

Articol de - Publicat duminica, 02 iulie 2023 17:05 / Actualizat duminica, 02 iulie 2023 21:40

Nicușor Bancu e de 9 ani la Universitatea și anunță într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor că acum nu mai ia în calcul un transfer în străinătate: „Aș fi fericit să joc aici până la finalul carierei".

  • Reporterul Gazetei Vlad Nedelea se află în cantonamentul din Bulgaria al Craiovei, de unde transmite ultimele noutăți pentru cititorii GSP

Într-un dialog cu Gazeta Sporturilor în cantonamentul din Bulgaria, căpitanul oltenilor, Nicușor Bancu povestește ce înseamnă pentru tatăl său CS Universitatea Craiova, dar și când a fost aproape să plece de la formația din Bănie. 

Șocul amicalelor! FCU Craiova lui Drăgan și Vasilică, umilită de amatori la scor de maidan, cu două săptămâni înaintea duelului cu FCSB!
FCU Craiova
Șocul amicalelor! FCU Craiova lui Drăgan și Vasilică, umilită de amatori la scor de maidan, cu două săptămâni înaintea duelului cu FCSB!

VIDEO. Interviu cu Nicușor Bancu: „Mă bucur că sunt sănătos”

- Nicușor, ai depășit perioada grea, cum ești? 
- A trecut foarte mult timp până să încep cu echipa. Însumat, undeva la 7 luni. Mă bucur că sunt sănătos, de când am început să mă antrenez normal nu au mai apărut alte probleme. Sper ca la începutul primei etape să fiu apt sută la sută, poate chiar titular. Dacă nu, măcar pe bancă.

- La ce te gândești pentru viitorul sezon? 
- E normal să ne propunem cât mai multe trofee. Cel mai important obiectiv ar fi titlul. Ne dorim să facem un sezon cât mai bun, să nu mai vorbim mai mult decât facem, iar pe teren să demonstrăm cât mai multe. Așa putem spera la trofee.

- Cum ar arăta Bănia, dacă s-ar reuși cucerirea titlului? 
- Am fost atunci la bătaie cu CFR, în ultima etapă. Ne și imaginam ce ar fi fost în Craiova. S-ar fi oprit toate mașinile, lumea ieșea în stradă... Dar, ca de obicei, dacă te gândești prea departe și prea repede, te costă. Iar pe noi ne-a costat. A mai fost și suspendarea mea. Ar fi trebuit să stau doar în meciul cu Astra, care s-a amânat, însă am stat și cu CFR. Nu a fost corect. S-a dus și asta, e de domeniul trecutului, iar ceea ce îmi doresc eu acum e să fiu sănătos și să câștigăm titlul vara viitoare.

VIDEO. Nicușor Bancu: „Mă rugam să fiu măcar rezervă”

- Ești de 9 ani la Craiova, te gândeai când ai pășit prima dată pe poarta clubului că vei sta atât de mult? 
- Vorbeam și cu domnul Rotaru și îi spuneam că atunci când am venit cu tata, care e mare fan al Craiovei, mă rugam să fiu măcar rezervă. Am început titular de la prima partidă, apoi, din păcate, am avut acea accidentare rapidă. Apoi am avut norocul să ajung și la națională, nu cred că-mi puteam dori mai multe.

- Ce înseamnă pentru tatăl tău că ai ajuns căpitan aici? 
- O mândrie. N-a ratat niciun meci acasă. Se mândrește pe oriunde merge și spune că e tatăl meu. Pentru mine e o onoare că fac parte din această echipă, iar de atâția ani sunt și căpitan. Nici nu m-am gândit că o să port banderola, îmi doream doar să joc titular. De asta, când am devenit căpitan, a fost un vis la care nici n-am îndrăznit să mă gândesc.

- Apropo de cei 9 ani, mulți au plecat, s-au întors, te-au găsit tot aici. 
- Am și vorbit cu ei și mă întrebau de ce n-am ales să fac pasul afară. Au fost momente bune, când puteam pleca, dar mereu a intervenit o accidentare. Dacă nu aveam problemele cu ligamentele de acum, cred că era momentul ideal să plec. Dumnezeu le aranjează cum știe. Acum nu-mi mai doresc niciun transfer, ci doar să fiu sănătos pentru că am stat prea mult departe de teren.

VIDEO. Nicușor Bancu: „Le-am închis gura contestatarilor”

- Să înțeleg că aici vrei să pui ghetele în cui?
- Clar! N-am să fiu niciodată supărat pe asta dacă s-ar întâmpla. Ba, din contră, am să fiu foarte fericit!

- Mai știi pe câte posturi ai jucat? 
- Multe. Evident, cel mai bun randament îl dau ca fundaș stânga. Cred că am avut destui contestatari, însă în ultimul timp le-am cam închis gura. Îmi doresc să revin înapoi pe acel post, să dau totul la antrenamente și Mister să decidă cine este cel mai bun acolo pentru a juca.

311meciuri are Bancu la Craiova, pentru care a punctat de 27 de ori și a oferit 45 de pase decisive

- Îți mai aduci aminte cum era perioada de la 18-19 ani? 
- În 2010, când aveam 18 ani, eram la Slatina. Până atunci jucasem prin Liga a 4-a sau a 5-a, la județ, mai mult duminica, de plăcere. Începeam de la 11:00, apoi intra un mic sau o bere, cum se practică la acel nivel. Din fericire, am avut noroc de niște persoane care au avut ochi pentru mine. Aici i-aș spune pe Gigi Ilie de la Slatina și Dan Oprescu, care este al doilea tată al meu. Apoi au fost cei de la Craiova, care, deși m-am accidentat, au avut grijă de mine și nu m-au dat la o parte.

VIDEO. Nicușor Bancu: „Tija din picior e la locul ei, sunt bine”

- Ești un bun exemplu că, dacă îți dorești ceva cu adevărat, se întâmplă. 
- Se poate. Totuși, pe lângă dorință e și motivația mea de a ajunge unde îmi doream. Au contat foarte mult și oamenii din jurul meu, care au avut răbdare și încredere în mine.

- Cu tija din picior cum mai e? 
- E bine. E la locul ei. Nu mă deranjează și nu e nici cum ziceau unii, că o să am probleme când e înnorat sau când plouă. N-am avut nicio problemă. Toate au fost bine până acum.

28de apariții a strâns Nicușor în echipa națională de seniori. Are două goluri marcate și 6 assist-uri

- Ce le-ai promite fanilor? 
- Că o să dau totul pe teren, iar în calitate de căpitan o să-mi motivez colegii să nu mai facem greșelile pe care le-am făcut sezonul trecut. Asta pentru ca fanii să ne susțină în continuare, iar noi să ne putem atinge obiectivele

Citește și alte știri:

Două schimbări în regulile fotbalului » Pentru arbitri și portari! Se pregătește modificarea radicală a legii ofsaidului

Dinamo e gata pentru al doilea amical. New-entry-uri pentru „câini”: „Poate aude și Miha Mevlja, vine și el!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
danglumetu
danglumetu  •  04 Iulie 2023, 21:09

la craiova se face fotbal plezirist, nu vor urca mai sus de locul 5!

10iul73
10iul73  •  03 Iulie 2023, 10:11

Un căpitan adevărat,mult noroc Bancu!!!

333rony
333rony  •  03 Iulie 2023, 06:58

Multă sănătate și baftă in campionat. Ești un campion!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează