FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Nikolici explică în premieră de ce sub comanda israelianului n-a jucat şi apoi, cu Ilie Stan, a "explodat"

Nikolici va împlini în aprilie 22 de ani
Nikolici va împlini în aprilie 22 de ani

Articol de - Publicat joi, 26 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat joi, 26 ianuarie 2012 12:11

Muntenegreanul spune că actualul antrenor i-a relansat cariera la Steaua pentru că, ştiindu-i calităţile de la Timişoara, i-a dat posibilitatea să joace şi să-şi cîştige postul de titular

"Nikolici e un copil', spune Ilie Stan despre jucătorul pe lîngă care, atunci cînd îl ai prin preajmă, te simţi ca piticii din poveste. De la înălţimea lui de peste 1,90 metri, atacantul muntenegrean vorbeşte deschis despre cît de greu i-a fost să se impună şi să reziste la Steaua şi acceptă cu seninătate faptul că e posibil ca peste 5 luni să nu fie activată clauza prin care Becali îl poate cumpăra de la Timişoara în schimbul a 700.000 de euro. "El abia acum a început să se simtă fotbalist, de cînd joacă în mod constant la Steaua", continuă caracterizarea lui Stan.

- Stefan, ai vreo explicaţie pentru faptul că sub comanda lui Ronny Levy n-ai jucat aproape deloc, iar cu Ilie Stan s-a schimbat situaţia la aproape 180 de grade?

- Ce să zic, mi-e cam greu să răspund pentru că răspunsul nu e la mine şi, în plus, eu mă pregăteam şi atunci la fel de bine ca şi după ce a venit Ilie Stan. Am totuşi o explicaţie.

- Aşa.
- Ilie Stan mă ştia ca fotbalist pentru că el activase în Liga 1 şi mă cunoştea de la Poli Timişoara, pe cînd Levy, care a venit în vara trecută la Steaua, nu m-a cunoscut. În plus, Levy nu mi-a dat şanse ca să demonstrez şi eu dacă am sau nu valoare. În schimb, Ilie Stan a făcut-o din plin, motiv pentru care trebuie să-i mulţumesc public! Mi-a şi ieşit ca exact la meciul lui de debut, cu Oţelul, să mă bage şi eu să intru şi să dau gol! Apoi, am început să joc tot mai mult. Sper ca pe viitor conexiunea dintre mine şi Ilie Stan să fie tot mai bună. Oricum, se poate spune că el l-a salvat pe Nikolici la Steaua.

"La Steaua e cea mai mare presiune"

- Dacă tot vorbim de salvat, cum a fost acum două-trei luni, cînd Gigi Becali anunţa că nu eşti de Steaua şi că în iarnă va renunţa la tine?
- Hmmm, recunosc, mi-a fost greu, dar toată lumea trebuie să înţeleagă că orice jucător mai are şi zile în care nu-i iese nimic, că poate să treacă printr-o perioadă mai dificilă. Atunci, eu stăteam mai mult pe bară, intram pe final, puţine minute... Ulterior însă, jucînd, mi-am îmbunătăţit prestaţia şi poate l-am determinat şi pe patron să-şi schimbe părerea. Pînă la urmă, singura soluţie a unui jucător e să demonstreze pe teren dacă e bun sau nu, altceva nu are de făcut.

- OK, dar simţi că la Steaua presiunea e mai mare faţă de Timişoara, să zicem?
- Acum ştii cum e, peste tot e presiune, că doar nu e echipă în lumea asta care să joace doar amicale, dar sînt sincer şi recunosc că presiunea de la Steaua nu e niciunde pe unde am trecut eu.

"Dacă ar fi după mine, aş semna imediat"

- Şi tu ce crezi că trebuie să faci pînă la vară ca Steaua să decidă să te cumpere?
- Să joc, să o fac bine, să dau goluri, să ne atingem obiectivele. Pînă la urmă, decizia nu e la mine, că dacă ar fi doar după mine, acum aş semna prelungirea cu Steaua, dar... Totuşi, nu mă gîndesc la asta, fotbalul e pentru mine o plăcere, am o înţelegere cu Steaua pentru încă 4 luni, iar la finalul lui mai vedem ce se alege.

- În cazul tău e şi mai greu pentru că e concurenţă mare în atac...
- A, nu, asta e bine pentru mine! Orice fotbalist trebuie să realizeze că dacă e concurenţă mare, înseamnă că sînt jucători de valoare în lot şi asta e bine pentru echipă. Aici e un joc colectiv, dacă echipei îi e bine, mi-e şi mie bine, individual. Nu poate să-mi meargă doar mie bine şi Stelei rău. Pentru mine e mai important să cîştige echipa decît să marchez eu. Dacă o şi fac, asta e ca un bonus, eu aşa gîndesc.

- Cum a fost primul antrenament cu mingea după atîta vreme?
- (Rîde)... Cam ciudat a fost marţi seară. Trecuseră aproape două luni de cînd nu mai lovisem balonul, a fost puţin ciudat, dar m-am obişnuit acum. Totuşi, cred că şi la primul amical, cu Levski, ne va fi un pic greu, tocmai de-asta cerem răbdare.

"Twente să vorbească de Steaua, nu invers!"

- Răbdare pentru ce, că e doar un amical, nu?
- La Steaua şi mai ales în situaţia noastră, care peste 3 săptămîni avem meci de Europa League, vor conta şi rezultatele din aceste jocuri de verificare. Şi pentru moral, şi pentru atitudine.

- Ai adus aminte de Twente, vă gîndiţi doar la acest meci?
- A, nu! Nu ne obsedează meciul ăsta, dimpotrivă, cred că cei de la Twente ar trebui să vorbească despre noi, nu noi despre ei! Pînă la urmă, Steaua e mai titrată, are o istorie, un palmares în Europa, peste ce au olandezii.

- Şi atunci, ce vă doriţi mai mult, să eliminaţi Twente sau campionatul?
- Ambele. Şi să trecem mai departe şi să ajungem pe primul loc. Aici e Steaua, e ca şi cum ai întreba la Barcelona dacă îşi doreşte mai mult Champions League sau Primera. Vrea tot, e echipă mare.

1 meci ca titular a prins Nikolici în mandatul Levy, cu Astra în deplasare, dar şi atunci israelianul a decis să-l scoată de pe teren după doar 31 de minute

Zero barat cu Levy, bun cu Stan
Cu Levy - Parametru - Cu I. Stan
306 - minute jucate - 699
1 - goluri marcate - 3
0 - pase de gol - 3
4,75 - media notelor GSP - 5,75

"Am fost surprins să aflu că 50.000 de bilete s-au terminat în două zile. Steaua are şi ea nevoie de un Nou Camp pentru a face faţă cererilor fanilor. Puţine echipe în lume au şansa asta uriaşă pe care Steaua o are, să joace de multe ori în 12 jucători"

"Care a fost fundaşul care mi-a creat cele mai mari probleme de cînd am venit la Steaua? Păi, eu nu cred să mă fi dominat vreun stoper advers, aşa că răspunsul e nici unul"

"Ce a fost greu a trecut, acum antrenamentele le facem de plăcere. Am scăpat şi de zăpadă, bine că nici nu am familia în Bucureşti că am înţeles că e viscol şi zăpadă multă în România"

"Cine crede că vine la Steaua şi primeşte tricoul de titular fără muncă se înşală. Eu am ştiut asta de la început, o ştiu şi o realizez şi acum"

"Ilie Stan are dreptate cînd spune că trebuie să-mi îmbunătăţesc jocul de cap. Eu am dat mai multe goluri cu piciorul decît cu capul, iar la înălţimea mea ar trebui să fiu mai redutabil în duelurile aeriene"

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (8)
adrian_gsp
adrian_gsp  •  26 Ianuarie 2012, 10:25

Explodat ?! Sa fim seriosi... singurul meci bun care l-a facut a fost cel cu larnaca, o echipa sub-mediocra. Mai are mult de munca pana sa faca fata cu adevarat la Steaua. Ar fi bine sa lase interviurile si sa-si vada de pregatire, altfel se termina. Succes !

l0gan_1
l0gan_1  •  26 Ianuarie 2012, 10:24

a eplodat saracu si probabil creieri i au mancat vreun asa zis de la gsp ca mare nevoie au

new_philips
new_philips  •  26 Ianuarie 2012, 10:04

a explodat cik! 'va-n gat de sclavi ai ciobanului.in medie de 1 gol la 230 min jucate.tipic gazetariei voiculesciene...tanase dupa doua goluri cu jidanii aia era comparat cu hagi..

Vezi toate comentariile (8)
Comentează