FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Nivel impresionant! » Cum s-a transformat radical echipa lui Reghecampf după achizițiile din această iarnă

Steliştii pornesc favoriţi în duelurile aeriene
Steliştii pornesc favoriţi în duelurile aeriene

Articol de - Publicat duminica, 05 februarie 2017 00:00

Schimbările din iarna asta au ridicat media de înălțime a echipei lui Reghecampf la un nivel impresionant, cu cei mai mari fundași și atacanți din competiție.

Fără Neubert în staff, Steaua își transformă echipa într-una de forță grație transferurilor, nu se mai bazează pe programele de pregătire ale preparatorului german. Mutările din mercato au transformat echipa față de 2016.

Apărarea e impresionantă: niciunul dintre cei patru fundași nu are sub 1,83 m. Iar în atac sunt doi "bizoni", ex-dinamovistul Gnohere și copia lui românească, Alibec, un vârf la fel de puternic ca francezul.

Apărare-zid

Reghecampf și-a construit stilul ca antrenor cu un joc bazat pe forța fotbaliștilor, de aceea apelase la colaborarea cu Thomas Neubert, un specialist pe care l-a pierdut în urmă cu jumătate de an. Tehnicianul și-a completat acum echipa cu jucători pe placul lui, înalți și puternici.

În defensivă, situația s-a schimbat radical. Steaua l-a avut în 2016 pe Toșca, cel mai scund stoper din campionat, la 1,80 m. Pe dreapta juca Enache, fără un fizic impresionant. Iarna modifică datele.
Fundaș dreapta va fi Bălașa.

La 1,86 m, fotbalistul crescut de Hagi la Viitorul are un fizic atipic pentru un om care evoluează în bandă. E cel mai înalt "lateral" din campionat, egal la acest capitol doar cu Momcilovici, fundașul stânga stelist. Datorită taliei, fiecare dintre ei e o soluție și pentru centrul defensivei.

La cornere e pericol!

Atacul e și înalt, și extrem de puternic. Alibec și Gnohere sunt greu de bătut în duelurile tari și la mingile înalte, fiindcă ambii beneficiază de calități fizice fantastice.

Românul are 1,87, francezul are 1,83. La 90 de kilograme, cât cântărește fiecare, sunt capabili să protejeze mingea și să-și dea la o parte adversarii atunci când ajung în dueluri.

Steaua are ocazia să profite și de momentele statice ale jocului, grație oamenilor înalți din echipă. La cornere și la loviturile libere din lateral pot să urce suficienți jucători redutabili la cap. Un executant ar mai trebui.

Boldrin a demonstrat și în 2016 că e în stare să bată lovituri și cornere, doar că brazilianul are șanse mici să păstreze un loc de titular. O soluție pe care Reghecampf a testat-o în pregătire e tocmai Alibec. Atacantul cumpărat de la Astra cu două milioane de euro a devenit un specialist al Stelei și pentru fazele fixe.

"Trebuie să fim atenți cu CFR"

Mihai Bălașa e pregătit să debuteze în tricoul Stelei, dar încă nu știe dacă o va face în meciul din această seară, cu CFR Cluj.

"Am venit aici ca să ajut Steaua, să joc cât mai bine și vom vedea după aceea. Nu e o presiune în plus, nu are de ce să fie. Obiectivul nostru este să câștigăm campionatul și-mi doresc foarte mult să se întâmple asta. Ce a fost în amicale e de domeniul trecutului, acum ne pregătim pentru campionat și sper să nu mai repetăm greșelile din meciurile de verificare. CFR Cluj are o echipă valoroasă și trebuie să fim atenți, pentru că sunt o formație bună din România", a declarat Bălașa.

Cum arată apărarea Stelei:
Bălașa (1,86 m) - Tamaș (1,88), Moke (1,83) - Momcilovici (1,86)

1,69metri măsoară Adi Popa, vândut de Steaua la Reading. În locul internaționalului român va juca Jakolis, un croat mai înalt cu 6 centimetri

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
blatistu49
blatistu49  •  05 Februarie 2017, 10:16

aparare varza

blatistu49
blatistu49  •  05 Februarie 2017, 10:14

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

valentinn10
valentinn10  •  05 Februarie 2017, 09:58
Postat de observator_federal pe 05 Februarie 2017, 09:45

Bai ce intuitie geniala la Reghe, auzi: "l-a testat pe Alibec" ca executant de lovituri libere! Iar Alibec, cel care "este un baiat inteligent, s-a adaptat rapid" (concluzie la spusele lui Reghe ar fi aceea ca cei care nu s-au adaptat nu sunt inteligenti) s-a conformat. Inca un jucator pe care "il slefuieste" marea echipa - la propriu, dupa cum demonstreaza cu cifre articolul - a FCSBului...

Mare antrenor si Reghe asta , bravo . FORTA STEAUA , LUPTA FCSB , HAI STELUTA , CURAJ VITEZISTI 27, restul e vrajeala , cateleala , de la cateii frustrati . Doar catelele in calduri nu prind play off-ul ...si ce galeri frumoasa si mai ales numeroasa...hauuuu , iar i-a bubuit nasu .

Vezi toate comentariile (5)
Comentează