FOTBAL  »  Superliga  »  SISTEM

Noi critici la adresa sistemului competițional din Liga 1: "E un dezastru!"

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat marti, 06 februarie 2018 22:00

Subiectul înjumătățirii punctelor din Liga 1 a revenit în actualitate, iar oamenii de fotbal sunt împărțiți în două tabere în ceea ce privește acest sistem. 

Mircea Sandu, fostul președinte al FRF, nu e de acord cu actualul sistem, implementat în Liga 1 în sezonul 2015-2016.

"Dacă aceste proiecte și propuneri sunt analizate și se fac tot felul de simulări, se ajunge la concluzia că e bun sau nu sistemul. Din punctul meu de vedere, e un dezastru. Echipele fac deplasări, pe bani, acumulează puncte.

De ce să luăm apoi punctele acestea? Ca să dăm impresia că e mai interesant campionatul? Din păcate, oamenii studiază foarte puțin. Nu există puncte de vedere, așa că te conformezi la ce ți se propune. Dacă tu nu ai nicio propunere. Mi se pare o prostie", a declarat Mircea Sandu, la TV Digi Sport. 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
caminero
caminero  •  07 Februarie 2018, 10:19
Postat de corectu pe 07 Februarie 2018, 07:43

Dupa ce se joaca cele 26 de etape,cu cele 6 echipe calificate in play-off se va face un clasament cu rezultatele directe dintre ele,apoi se va jucain sistemul fiecare cu fiecare.Asa va rezulta un clasament mai aproape de realitate.

Ăsta este sistemul corect! ca în grupele de la handbal.

martinpen
martinpen  •  07 Februarie 2018, 07:51

Cand s-a impus sistemul asta, niciun club nu a fost impotriva. Presa, avea datoria morala sa explice avantajele si dezavantajele, dar nu a facut nimic. Toti au acceptat tacit, acum nu le mai convine. Tipic romanesc, nimeni nu are curajul sa spuna ce gandeste, daca gandeste cineva...

corectu
corectu  •  07 Februarie 2018, 07:43

Dupa ce se joaca cele 26 de etape,cu cele 6 echipe calificate in play-off se va face un clasament cu rezultatele directe dintre ele,apoi se va jucain sistemul fiecare cu fiecare.Asa va rezulta un clasament mai aproape de realitate.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează