FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Noi detalii despre metodele neconvenţionale ale lui Neubert la FCSB: „E dureros! Ți se umflă pielea”

Thomas Neubert
Thomas Neubert

Articol de GSP - Publicat luni, 04 ianuarie 2021 11:54 / Actualizat luni, 04 ianuarie 2021 12:47

Răzvan Stanca (40 de ani), fost portar la FCSB, a vorbit despre antrenamentele făcute cu actualul preparator fizic al roș-albaștrilor, Thomas Neubert, și despre metodele de recuperare ale acestuia.

Stanca, aflat la FCSB în perioada 2011-2013, a recunoscut că a făcut la FCSB ozonoterapie, pentru a se recupera după efort și că a repetat procedura și la Pandurii.

La FCSB am făcut acea terapie cu ozon, ca să revii mai repede. Am făcut și la Pandurii, cu Paligora. Dar eu sunt de părere că nu trebuie să forțezi acest proces. Trebuie să-ți revii natural. La început e dureros, se umflă pielea”, a spus Stanca la Prosport. 

 Pîrvulescu și Prepeliță au recunoscut și ei 

Paul Pîrvulescu, anchetat recent pentru dopaj, și Andrei Prepeliță au dezvăluit la GSP LIVE că au folosit ozonoterapia.

Eu la FCSB n-am făcut ozonoterapie, am făcut în altă parte, dar nu la Steaua. Pentru mine, era suficient să stau 2-3 minute în apă rece, apoi în apă caldă, după care alternam și eram ok. Când făceam ozonoterapie, a doua zi mă simțeam rău, dar următoarea zi eram ok. Nu pot să spun unde am făcut, pentru că aș pune doctorul de-acolo într-o situație delicată. 

Eu n-am făcut insuflații rectale, ci injecții în venă. Nu e ceva wow, iar din punctul de vedere al sănătății e ok. Dar e doping, da
- Paul Pîrvulescu

Ne antrenam foarte mult și foarte bine cu Tommy. Forță, alergări. Noi începeam antrenamentul cu jumătate de oră de TRX, minge medicinală, cardio. Abia apoi făceam cu mingea. Am muncit mult. Nu luam nimic interzis.

Am făcut ozonoterapie. Cea legală. Era o metodă de refacere bună. Și la Craiova făcusem. Apăruse aparatul când era domnul Napoli. Cealaltă metodă nu era legală, dar nu am apelat la ea. Am făcut și criosaună. Toate echipele mari. La Craiova nu am vrut să fac. I-am zis doctorului că nu vreau. M-a convins
- Andrei Prepeliță la GSP LIVE, în februarie 2019

Ce este ozonoterapia

  • Terapia cu ozon, sau ozonoterapia, reprezintă o formă de tratament utilizată de mai bine de un secol, în vederea creșterii gradului de oxigenare a țesuturilor;
  • Principalele efecte ale terapiei sunt cele de ameliorare a metabolismului, detoxifiere, stimulare a funcției imunitare și a mecanismelor reparatorii din organism;
  • În sport, metoda de ozonoterapie prin care sângele este scos din organism, îmbogățit și reintrodus (numită autohemoterapie majoră) este considerată "manipularea sângelui" și este interzisă de regulamentul WADA!

FCSB a cumpărat aparat pentru ozonoterapie în mandatul lui Reghecampf

În 2018, Gazeta Sporturilor a publicat dovezi clare că FCSB a folosit ozoterapia în mandatul lui Laurențiu Reghecampf. În baza de date Football Leaks există facturi pentru tratamentul cu ozonoterapie pentru 18 jucători și, ulterior, pentru achiziționarea unui aparat, numit Ozonosan, a cărui principală întrebuințare terapeutică este autohemoterapia majoră, metodă considerată doping al sângelui în sport!

Clubul FCSB  a admis că a folosit aparatul doar pentru insuflații rectale cu ozon, metodă permisă de regulament. 

VIDEO Andrei Prepeliță recunoaște că a făcut ozonoterapie la FCSB

Citește mai multe știri despre FCSB: 

Nemaivăzut din anii '90: Becali „separă” FCSB de restul Ligii 1! Nimeni nu are acces la ce fac elevii lui Toni Petrea

EXCLUSIV Porți închise pentru Gigi Becali! FCSB aproape să rateze principalele două ținte din mercato: „Este un interes, dar oferă alt preț”

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
parpalache
parpalache  •  04 Ianuarie 2021, 16:10

Si daca ar fi recunoscut jucatorii ca li s-a facut „autohemoterapia majora„-considerata doping-s-ar fi intamplat ceva?Nu s-ar fi intamplat nimic!Si nici nu o sa se intample, atata timp cat caracatita becalista are in tentaculele ei si Liga si Federatia si organismul copndus de Balaj!

paul801
paul801  •  04 Ianuarie 2021, 13:01

eu am furat, dar nu spun cine m-a ajutat, il las sa-i mai ajute si pe altii sa fure....intrebarea mea este ce mai cauta astia de ajuta la furt prin fenomen?

fcsbeunjeg
fcsbeunjeg  •  04 Ianuarie 2021, 12:55

Dacă vine Antidopingul peste ei retrogradează, ca și la testele fake covid când le făceau la “clinica” ciobanului și cică erau pe bune.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează