FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ - DINAMO 2-1

Nori negri în birourile din Ştefan cel Mare » "Nu trebuia să joci cu Găman şi Rubio!"

Găman a fost titular, deşi n-a apucat să se pregătească alături de ceilalţi
Găman a fost titular, deşi n-a apucat să se pregătească alături de ceilalţi "cîini" decît 10 zile. În pauza de iarnă, n-a efectuat pregătirea nici cu U Craiova, nici cu Dinamo Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat duminica, 03 aprilie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 03 aprilie 2011 10:11

Şefii i-au reproşat lui Andone că i-a titularizat pe cei doi, deşi avea soluţii pe banca de rezerve: Mehmedovici şi Bakaj

Înfrîngerea de la Mediaş, împotriva Universităţii Cluj (1-2), a fost pusă în special pe seama jucătorilor, dar conducătorii lui Dinamo au ţinut să poarte o discuţie lămuritoare şi cu Ioan Andone. Oficialii clubului i-au reproşat antrenorului, în primul rînd, alcătuirea primului "11". Gazeta a aflat motivele nemulţumirii conducerii:

1. Titularizarea lui Valerică Găman în centrul defensivei, deşi stoperul venit de la Universitatea Craiova nu este pus la punct cu pregătirea fizică şi, mai important, nu are meciuri în picioare. "Golul lui Niculescu este şi «meritul» lui Găman, care, logic, are probleme de acomodare, dar şi al lui Bărboianu. Claudiu a dat cu capul dintre ei ca dintre doi juniori. Nici vorbă de sincronizare, zici că n-au jucat niciodată împreună!", a fost părerea şefilor.

2. Folosirea lui Dragoş Grigore ca stoper central stînga, acolo unde nu a intrat deloc în acest sezon: "S-a văzut clar că l-a deranjat acea zonă de teren, a fost dat peste cap! Mehmedovici joacă stoper stînga, era mai potrivit decît Găman, iar la cei 1,93 metri, e greu de crezut că ar fi pierdut duelurile aeriene! Plus că sîrbul are meciuri în picioare la echipa secundă şi e apt fizic".

3. Titularizarea lui Oscar Rubio pe postul de mijlocaş dreapta! "Oscar a avut la un moment dat ocazia să rămînă singur cu portarul, dar a călcat pe minge şi a fost aproape de entorsă! El abia se descurcă fundaş şi avem pretenţii să atace?! E penibil!", a sunat reproşul acţionarilor. Aceştia l-ar fi vrut pe Bakaj în locul spaniolului: "Am dat bani mulţi pe el, e talentat, dar intră doar pe finalurile de meci! Cum poate să crească, dacă joacă precum boxerii, cîteva minute?!".

4. Tactica mult prea defensivă. "În garnitura de start şi-au făcut loc prea mulţi fotbalişti defensivi. Pe lîngă cei din apărare, Bărboianu, Găman, Grigore şi Diabate, pe teren au mai fost Rubio, Pătraşcu şi Kone, toţi de profil defensiv. Cum naiba să atacăm doar cu Alexe, Liviu Ganea şi Dănciulescu?! Sîntem Dinamo sau Urziceni?!".

"Sînt obişnuit să joc lîngă Valerică Găman, îmi pare rău că a ieşit prost rezultatul. Sper să nu se mai întîmple ca acum, să dominăm tot meciul şi să pierdem"
Ştefan Bărboianu, fundaş Dinamo

"Nea Ando nu a ţipat la noi, nu e genul de antrenor care să urle la jucători. Ne-a explicat ce am greşit, iar o analiză completă o vom face între noi, în vestiar"
Valerică Găman, fundaş Dinamo

"Nu cred că Dinamo depinde de un jucător, trebuie să depindă de colectiv! Andone a fost obligat de evoluţia a doi-trei jucători să intervină după pauză şi să facă schimbări"
Nicolae Badea, preşedinte Dinamo

"Dacă e să comparăm prestaţia lui Rubio cu cea a lui Torje, evident că este o diferenţă, dar cred că Dinamo are jucători de profil ofensiv care să-l poată înlocui pe Gabi"
Nicolae Badea, preşedinte Dinamo


Parametrii învinuiţilor cu U Cluj

Valerică Găman
Mingi jucate 59
Mingi pierdute 16
Intercepţii 8
Recuperări efective 15
Anticipări 8

Oscar Rubio
Mingi jucate 26
Mingi pierdute 9
Driblinguri utile 0
Pase filtrante 0
Şuturi pe poartă 0

6 recuperări şi două anticipări a reuşit Bărboianu contra Clujului, cele mai puţine dintre fundaşii lui Dinamo

23 de intercepţii şi 21 de recuperări a reuşit Dragoş Grigore cu U Cluj, fiind cel mai bun dintre apărătorii "cîinilor" la aceste capitole

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (25)
istetu_
istetu_  •  14 Aprilie 2011, 16:49

Ai idee cati bani cere piti si cate garantii plus investitii in jucatori ca sa castige si cu Dinamo un campionat in 5 ani (cum a facut si la Steaua)?Ce jucatori crezi ca ar "ajuta" sa plece liberi de contract de la Dinamo (asa cum a facut cu Dorel Stoica, Gaman, Barboianu si altii)?Cati de-alde flocea, boldici,martin tudor,eugen neagoe si altii ar lua bani ca sa faca nimic? Cel mai bine pentru Dinamo ACUM este sa avem rabdare pana la sfarsitul sezonului si daca Andone nu reuseste sa faca echipa asta (pe care abia a "strans-o") SA JOACE UN FOTBAL DE CALITATE, atunci putem pretinde inlocuirea lui cu un antrenor tanar (ca sunt cativa chiar in campionatul nostru)!

istetu_
istetu_  •  14 Aprilie 2011, 16:39

Cand vad cat de ... sunt unii dintre postacii de aici imi explic de ce tara asta merge asa cum merge! Un stelist, de exemplu, incearca sa se dea dinamovist fara sa stie ca, dincolo de defectele lor cunoscute, "cainii" nu sunt cretini! Baiatu' asta tot ii da inainte cu "pleaca Andone!", dar mai ales cu "sa vina piti, sa vina piti...". Departe de mine intentia de a-l apara pe falcos, dar cateva intrebari simt nevoia sa-i pun. La Dinamo tocmai s-a inceput un proiect nou, cu jucatori tineri, crezi ca scandalul si schimbarea antrenorului fac bine proiectului?Ce performante are Piturca ca antrenor de echipa de club (zici asa doar pentru ca asa zice nea Mitica si fr

aldo_m
aldo_m  •  03 Aprilie 2011, 19:06

pe paun a vrut becali sa dea un mil de euro pe juniorul stanescu a vrut porumboiu sa dea un mil de euro DACA NU ERA REDNIC RADU STEFAN SI AZI JUCA LA JUNIORII LUI DINAMO ,DACA NU ERA LUCESCU ANDONE POATE AR FI FOST MUNCITOR PE LA HUNEDOARA ,ando antrenorul care nu promoveaza tineri si nu da SANSE CELOR TALENATTI ,ando fostul fotbalist caruia giovanii ai face echipa ,a mers la rapid unde l-au dat afara ,a declarat ca ar merge la steaua ca de banii lui gigi n-au miros ,poate badea are bani si face experimente cu fosti jucatori

Vezi toate comentariile (25)
Comentează