FOTBAL  »  Superliga  »  DUNĂREA CĂLĂRAȘI - POLI IAȘI 2-0

Nou-promovata din Călărași a strâns 9 puncte în primele șase runde » Jucătorii lui Alexa, cei mai buni din ultimii ani

Articol de - Publicat luni, 27 august 2018 11:44

După 6 etape în care a câștigat cu Viitorul și-a făcut egal cu CFR Cluj, ultimele două campioane ale României, în acest week-end a venit și prima victorie pe teren propriu pentru Dunărea Călărași.

Fotbaliștii lui Alexa n-au avut niciun fel de probleme în fața celor de la Poli Iași, o echipă aflată pe-un butoi de pulbere și cu un Stoican aflat cu sabia deasupra capului pentru rezultatele dezamăgitoare din acest sezon.

"Ce se întâmplă la Călărași acum este ceva istoric! Au un farmec aparte victoriile în orașele mai mici, lumea altfel le simte. Am făcut un joc bun, am avut determinare şi organizare. Pe lângă cele două goluri am avut multe situaţii de a înscrie", spune Alexa.

În ultimele patru sezoane, niciuna dintre echipele nou-promovate în L1 n-a reușit să scoată 9 puncte după primele șase runde, atât cât contabilizează Călărașiul în acest moment. În schimb, recordul de puncte făcute după primele șase runde e în dreptul celor de la ASA Tg. Mureș: a câștigat 11 puncte în sezonul 2014-2015, la fel ca FC Botoșani un sezon mai târziu.

"Nu trebuia să pierdem nici în 10 oameni și mă deranjează că nu am reușit să legăm două victorii la rând. Nu mai sunt probleme cu conducerea, știe fiecare ce a greșit, unde a fost cheia, iar comunicarea este cea mai importantă și ea a lămurit lucrurile. Cu Dunărea am plătit însă scump pentru greșelile din atac"
Flavius Stoican, antrenor Poli Iași

Ce au făcut nou-promovatele după 6 etape în precedentele ediții

2017-2018

Juventus: 2 puncte
Sepsi: 6 puncte

2016-2017

Gaz Metan: 8 puncte

2015-2016

ACS Poli: 2 puncte
FC Voluntari: 4 puncte

2014-2015

CSU Craiova: 2 puncte
Poli Iași: 3 puncte
Rapid: 5 puncte
Tg. Mureș: 11 puncte

2013-2014

Corona: 1 punct
Năvodari: 5 puncte
ACS Poli: 10 puncte
FC Botoșani: 11 puncte

POLI IAȘI » Cioinac, exclus din lot?

Mijlocaşul la închidere al Iaşiului, Ionuț Cioinac, a fost din nou personajul negativ al echipei din Copou după ce-a fost eliminat în minutul 45 al partidei de la Călărași. Cioinac a primit al doilea cartonaş galben pentru un fault la Ispas, iar arbitrul l-a trimis la cabine. În sezonul trecut, jucătorul celor de la Poli a mai contabilizat două eliminări stupide, cu Dinamo și FCSB. După meciul contra steliștilor, președintele Adrian Ambrosie anunța: "Cioinac a primit un ultim avertisment. În cazul în care va mai avea o abatere asemănătoare, vom lua măsuri radicale, ce pot ajunge chiar şi până la excluderea din lot".

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează