FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Noua achiziție a Stelei se prezintă: "Dau bine cu capul, gîndesc repede și semăn cu Piovaccari"

Tudorie a făcut deja primul antrenament în echipamentul noii sale echipe
Tudorie a făcut deja primul antrenament în echipamentul noii sale echipe

Articol de - Publicat miercuri, 24 iunie 2015 00:00

Alexandru Tudorie, tînărul de 19 ani adus de Steaua de la Oțelul, se caracterizează ca jucător, se declară stelist dintotdeauna și își dezvăluie obiectivele pentru sezonul viitor.

- Ce înseamnă pentru tine venirea la Steaua, Alex?
- E un transfer foarte important. Oţelul retrogradase, așa voi juca în prima ligă, chiar la cea mai bună echipă. E un pas uriaș în cariera mea, sper să nu dezamăgesc!

- A contat și faptul că ai dat gol celor de la Tîrgu-Mureș și că ai ajutat-o astfel pe Steaua să ia titlul?
- Probabil că da, dar asta pentru că a fost o realizare a mea ca atacant. Nu eu i-am făcut pe steliști campioni. În primul rînd meritul e al lor, apoi al celorlalte echipe care au încurcat-o pe ASA. Totuși, colegii mei mi-au mulțumit pentru golul marcat în poarta celor de la ASA.

- Care a fost primul lucru pe care l-ai făcut după ce ai aflat că vei ajunge în Ghencea?
- M-am odihnit! (rîde) Știam că va începe o nouă perioadă pentru mine, că voi avea parte de niște antrenamente diferite față de cele de la Galați. Acum mă pregătesc să joc cît mai bine.

- Te-ai sfătuit cu cineva după ce ai aflat că vei juca la Steaua?
- Am primit mai multe sfaturi de la domnul Florin Marin. Mi-a transmis să rămîn la fel de muncitor și să mă pregătesc în continuare ca pînă acum.

- Cu ce echipă țineai cînd erai mic?
- Am fost stelist de mic, ştiu că sună ca o vorbă spusă așa, că tot am ajuns aici, dar e chiar realitatea! Pasiunea adevărată pentru echipă a început însă prin 2005-2006, cînd Steaua a eliminat-o pe Rapid în "sferturile" Cupei UEFA. Nu voi uita niciodată meciul cu Middlesbrough din Anglia! Mi-a aduc aminte că am văzut meciul acasă, cu tata, și nu mi-a venit să cred.

"Vreau să joc, nu mi-e teamă de concurență!"

- Te vei lupta pentru un post de titular cu Iancu și cu Țucudean, va fi greu să fii titular?
- Trebuie să rămîn modest, muncitor și să muncesc bine la antrenamente. Dacă ești un astfel de jucător, antrenorul îți va da șanse să demonstrezi ce poţi și la partidele oficiale. Domnul antrenor va alege pe cel pe care-l consideră cea mai bună soluție. Chiar dacă va mai veni încă un vîrf. Cu cît sîntem mai mulți, cu atît mai bine! Important e să fim un grup unit, să cîștigăm fiecare meci în parte.

- Care crezi că sînt principalele tale calități?
- Jocul cu capul și viteza de gîndire pe teren.

- Dintre foștii atacanți ai Stelei, care ți-a plăcut cel mai mult?
- Piovaccari. De ce? E un atacant de careu, așa, pe stilul meu. Nu prea are viteză, dar se poziționează bine și simte poarta. Din lume, cel mai mult îmi place de Ibrahimovici.

- Ce ți-ai propus la primul sezon în tricoul roș-albastru?
- Obiectivul meu e să cîștigăm Supercupa României, apoi să ne calificăm în grupele Ligii Campionilor și să repetăm performanţa de anul trecut, adică să cucerim celelalte trei trofee interne puse în joc. Ar fi un sezon perfect pentru noi. Personal, vreau să marchez cît mai mult.

- Ce părere ai de tragerea la sorți din Liga Campionilor?
- Vom întîlni pe Trencin, campioana Slovaciei. La acest nivel e normal să ai parte de adversari mai tari. Eu cred că ne vom califica mai departe, chiar dacă va fi greu fără spectatori. Visul meu e să joc în Liga Campionilor cu Steaua și să fie Arena Națională plină cu 50.000 de steliști.

"E ciudat să mă antrenez alături de Nicolae Dică. Pînă să vin la Steaua, cea mai plăcută amintire cu el era acel celebru îndemn «Du-te, Dică, du-te!»"
Alexandru Tudorie, atacant Steaua

"Chiar dacă sînt tînăr, nu mă consider inferior. Am tot două mîini și două picioare. Depinde doar de mine, de modul în care mă voi pregăti"
Alexandru Tudorie, atacant Steaua

"Eu m-am înțeles foarte bine cu Florin Cernat, un fotbalist cu niște calități extraordinare. Regret că n-a ajuns și el la Steaua, dar dacă el a ales să meargă la Viitorul, atunci înseamnă că a fost cea mai bună decizie pentre el"
Alexandru Tudorie, atacant Steaua

5.000 €e salariul lunar al lui Tudorie la Steaua. La Oțelul cîștiga 2.000

250.000 €a plătit Steaua celor de la Galați pentru a-l lua pe atacantul de 19 ani în Ghencea

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
1042628062433850
Stefan Neamtu  •  24 Iunie 2015, 12:25

Urlă invidia-n voi și-a la la la la, și cu ea urlați și voi la la la la la

faxx
faxx  •  24 Iunie 2015, 11:25

celebru îndemn «Du-te, Dică, du-te!»" dateaza de aproape 10 ani si reprezinta ultima victorie a echipei lui gheorghe in shampoons lig ... de atunci 23 de meciuri consecutive fara victorie record rushinos absolut .. golaveraj -39 .. ***-ai ratat cariera ba tudorie

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

fcotelulgalati
fcotelulgalati  •  24 Iunie 2015, 10:14

Ne e greata de tine Tudorie. Probabil cand te vei intoarce cu coada intre picioare la Galati, vei spune ca ai fost obligat sa te dai stelist. Oricum in cariera ta, ai injurat Steaua, te-ai dat odata si rapidist, ce mai conteaza ca acum esti FCSB-ist de mic?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează