FOTBAL  »  Superliga  »  AUSTRALIAN OPEN

Ce riscă Novak Djokovic pentru că nu a respectat protocolul sanitar din Serbia » Poate fi condamnat la închisoare

Novak Djokovic // FOTO: Guliver/GettyImages
Novak Djokovic // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat miercuri, 12 ianuarie 2022 09:04 / Actualizat miercuri, 12 ianuarie 2022 10:26

Deși a primit acceptul de a juca la Australian Open (17-30 ianuarie), situația sârbului Novak Djokovic (34 de ani, 1 ATP) este una complicată.

  • CONTEXT: Audierea lui Novak Djokovic (34 de ani), care a avut loc luni, s-a încheiat favorabil pentru sârb: judecătorul a întors decizia prin care acestuia i-a fost anulată viza și a dictat eliberarea sa din detenție!
  • Sârbul poate participa la Australian Open, turneu pe care l-a câștigat pe 9 ori.
  • Alex Hawke, ministrul pentru Imigrare din Australia, poate interveni oricând pentru a anula viza sârbului încă o dată, dar pentru moment nu a fost luată nicio decizie

Într-un comunicat postat pe Instagram, Djokovic a recunoscut că a participat la interviul pentru L'Équipe deși știa că are COVID-19, iar acum ar putea avea de suferit.

Continuă haosul în cazul Djokovic » 3 semne de întrebare ridicate în jurul testelor: „Au fost manipulate rezultatele?”
AUSTRALIAN OPEN
Continuă haosul în cazul Djokovic » 3 semne de întrebare ridicate în jurul testelor: „Au fost manipulate rezultatele?”

Ce riscă Novak Djokovic

Presa din Australia a analizat situația sârbului și explică ce riscă acesta după ce participat la un eveniment fiind pozitiv la COVID-19.

Astfel, potrivit Codului Penal din Serbia, cea mai drastică pedeapsă pe care ar putea Nole s-o primească ar fi condamnarea la 3 ani de închisoare.

„Dacă în timpul unei pandemii a unei boli contagioase o persoană nu respectă legile și deciziile pentru prevenirea pandemiei, aceasta riscă o amendă sau închisoarea până la 3 ani”, se arată în articolul 248 din Codul Penal din Serbia, potrivit news.com.au.

Ce a declarat Djokovic

Vreau să mă refer la continua dezinformare despre activitățile mele și participarea mea la evenimente care au avut loc în decembrie înainte de rezultatul meu pozitiv la testul PCR COVID Aceasta este o informație greșită care trebuie corectată, mai ales pentru a îndepărta îngrijorarea comunității despre prezența mea în Australia și pentru a lămuri aspecte care sunt foarte dăunătoare familiei mele.

Vreau să subliniez că m-am străduit foarte mult să asigur siguranța tuturor și respectarea obligativității testării.

Am fost la un meci de baschet pe 14 decembrie, după care au fost reportate mai multe cazuri de COVID-19. Deși nu avem niciun simptom, am efectuat un test rapid, care a avut un rezultat negativ. Din precauție, am efectuat un test PCR în aceeași zi.

În ziua următoare, am participat la un eveniment în Belgrad, în care am premiat mai mulți copii. Înainte, am efectuat un test rapid, care a ieșit negativ. Nu aveam niciun simptom și mă simțeam bine. Nu am primit rezultatul decât după eveniment.

Pe 18 decembrie, la centrul de tenis din Belgrad, aveam un interviu și o ședință foto pentru L'Equipe, programate de multă vreme. Mi-am anulat toate evenimentele, mai puțin acel interviu. M-am simțit obligat să fac acel interviu deoarece nu am vrut să-l dezamăgesc pe jurnalist. Dar am păstrat distanța și am purtat mască, cu excepția momentului în care mi-au fost făcute poze.

Când am ajuns acasă, după interviu, m-am izolat pentru perioada necesară. Gândindu-mă la ce am făcut, consider că a fost o greșeală și sunt de acord că trebuia să reprogramez interviul.

Cu privire la formularul de localizare: acesta a fost completat de echipa mea, în numele meu. Agentul meu prezintă scuze sincere pentru eroare administrativă care a dus la completarea incorectă a informațiilor privind călătoriile care au precedat intrarea în Australia.A fost o eroare umană. Cu siguranță nu a fost intenționată. Trăim vremuri dificile și pot apărea greșeli. Azi, echipa mea a oferit noi informații Guvernului australian pentru a lămuri situația. 

Am simțit că era important să vorbesc despre aceste dezinformări și nu voi face alte declarații, din respect pentru oficialitățile din Australia.

E o onoare să joc la Australian Open. Jucătorii iubesc acest turneu, la fel ca fanii din întreaga lume. Vreau să am ocazia de a concura împotriva celor mai buni jucători din lume, în fața unora dintre cei mai minunați fani

- comunicat Novak Djokovic

VIDEO Novak Djokovic, campion la Australian Open 2021

Citește mai multe știri despre cazul lui Novak Djokovic:

Continuă haosul în cazul Djokovic » 3 semne de întrebare ridicate în jurul testelor: „Au fost manipulate rezultatele?”

Djokovic, într-o postură ingrată la Melbourne: „Toată lumea a amuțit, toți se holbau”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (30)
terra.nova
terra.nova  •  12 Ianuarie 2022, 15:30
Postat de Stefan Stefenut pe 12 Ianuarie 2022, 14:57

***

E mult mai valabila solutia pentru tine si ciudatii pe care ii susti

2450795195173827
Stefan Stefenut  •  12 Ianuarie 2022, 14:57
Postat de catalynn pe 12 Ianuarie 2022, 14:16

Acum pe bune, voi încă nu realizați ca acest CoViD pt imensa majoritate este o gripa ca oricare alta!? Chiar nu înțeleg ce atâta tevatura, am distrus efectiv economia și ajungem sa murim de foame pt un guturai!

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

catalynn
catalynn  •  12 Ianuarie 2022, 14:16
Postat de groy pe 12 Ianuarie 2022, 12:41

Ceva argumente ai? Are 35 de ani, e sportiv de performanţă, deci conform statisticilor oficiale şansele ca el să ajungă în spital sunt minuscule (mult sub 1%). Reduse mai departe de infecţiile precedente, care în ciuda propagandei oferă protecţie robustă (doar o mână de articolele pretind opusul, toate misterios din SUA). Reduse mai departe de faptul că Omicron e cu 30-70% intrinsec mai puţin virulent, în mare parte pentru că e de 70 de ori mai eficient în a infecta căile respiratorii superioare şi de 10 ori mai puţin eficient în a infecta plămânii. Deci, dacă el e naiv, tu ce eşti? Dezinformat sau mincinos?

Acum pe bune, voi încă nu realizați ca acest CoViD pt imensa majoritate este o gripa ca oricare alta!? Chiar nu înțeleg ce atâta tevatura, am distrus efectiv economia și ajungem sa murim de foame pt un guturai!

Vezi toate comentariile (30)
Comentează