FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Preferatul lui Petrescu, sărit din schemă! N-a prins niciun minut la CFR Cluj de la venirea lui Iordănescu

Cătălin Itu, jucătorul îmbrăcat în echipament vișiniu din partea dreaptă
Cătălin Itu, jucătorul îmbrăcat în echipament vișiniu din partea dreaptă

Articol de , , - Publicat miercuri, 16 decembrie 2020 09:41 / Actualizat miercuri, 16 decembrie 2020 12:20

Cătălin Itu (21 de ani), de care Dan Petrescu (52 de ani) era încântat, nu a jucat deloc de când a venit Edi Iordănescu (42 de ani) la CFR Cluj și va deveni inutil peste șase luni, când nu va mai fi eligibil U21.

Un fotbalist pe care ar fi trebuit ca regula U21 să-l forțeze să progreseze și să devină bun pentru echipele naționale nu mai e util nici pentru partidele din Liga 1. Cătălin Itu, pe care Petrescu l-a folosit des ca să ocupe un loc dintre cele două rezervate fotbaliștilor sub 21 de ani, nu a mai jucat deloc de când Edward Iordănescu a devenit antrenor principal.

Ultima partidă în care a evoluat Itu a avut loc în noiembrie, înfrângerea de acasă cu AS Roma, 0-2. Atunci a fost folosit fiindcă Petrescu nu avea niciun alt mijlocaș defensiv disponibil. Dan a modificat pe parcurs, l-a scos pe Itu în minutul 50 și l-a înlocuit cu Chipciu. Cătălin nu a mai jucat deloc din acel moment.

Din vară, Itu nu mai are nicio șansă la CFR

Iordănescu a preferat alte soluții pentru respectarea regulii U21. Denis Ciobotariu, fundaș central, și extrema Costache au constituit alegerile lui Edward. El l-a titularizat în partida cu FCSB și pe mijlocașul ofensiv Dodi Joca, dar numai pentru că avea în plan să opereze devreme o modificare și să sacrifice astfel un jucător de "tineret".

Joca a rezistat pe teren un minut, după care a intrat Chipciu în locul lui. Itu nu a fost utilizat deloc. El juca, oricum, numai datorită regulii. Chiar și Petrescu, un antrenor mulțumit de progresul pe care-l sesiza în prestația tânărului mijlocaș, îl dădea deoparte atunci când CFR avea meciuri în cupele europene, în competiții în care nu mai exista niciun criteriu U21.

Itu va mai beneficia de avantajul acesta doar în următoarele șase luni, până la terminarea sezonului, după care n-o să se mai încadreze în regulă, deci va mai păstra șanse minime să apară ca titular și va trebui să schimbe clubul pentru a mai spera să evolueze în mod constant.

33 de partide și 4 goluria bifat Itu în sezonul trecut din Liga 1, la capătul căruia CFR a câștigat al treilea titlu la rând. În stagiunea actuală are 10 meciuri și un gol

Și Costache e în pericol la CFR

Itu nu e singurul tânăr amenințat de ieșirea din criteriul U21, Valentin Costache va avea și el probleme din sezonul următor, când nu va mai fi disponibil pentru "tineret". Atacantul cumpărat de la Dinamo cu 700.000 de euro a jucat des în campionat, dar în condiții de concurență reală, fără să mai existe vreo regulă care să-i avantajeze pe tineri, nici nu a prins lotul pentru Europa League. În campionat a adunat doar 7 goluri în 76 de partide pentru CFR.

Etapa 14 // Match Preview Dinamo - CFR Cluj

Citește mai multe știri din Liga 1:

Viitorul - FC Botoșani 1-2. Mircea Rednic anunță mișcări de trupe în mercato: „Vor fi schimbări. Le-am spus ceva jucătorilor”

Ionel Gane, început perfect de aventură la Dinamo! Capitolele la care echipa stă mult mai bine decât în perioada Contra

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
anonim91
anonim91  •  17 Decembrie 2020, 00:03

Itu si daca pleaca de la CFR Cluj are toate sansele sa si faca un renume si la o alta echipa din Ro.

ionica007
ionica007  •  16 Decembrie 2020, 16:07
Postat de ionica007 pe 16 Decembrie 2020, 16:06

Iarasi aiureli despre franari...:)... A observat oare vreunul dintre desteptii autori ai articolului evolutiile lui Costache in ultimele meciuri?!... Daca ar fi observat acest lucru, nu ar mai fi consumat atita ''maculatura'' ca sa demonstreze ''nimic''...:)...

Itu are loc in ORICE echipa din Liga I, asta sa fie clar...

ionica007
ionica007  •  16 Decembrie 2020, 16:06

Iarasi aiureli despre franari...:)... A observat oare vreunul dintre desteptii autori ai articolului evolutiile lui Costache in ultimele meciuri?!... Daca ar fi observat acest lucru, nu ar mai fi consumat atita ''maculatura'' ca sa demonstreze ''nimic''...:)...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează