FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Nu e Rapid, ba poate e! LPF a anunțat excluderea Rapidului din Liga 1, după care a revenit și a pasat decizia la FRF

Valerii Moraru a reușit să obțină încă un răgaz pentru Rapid
Valerii Moraru a reușit să obțină încă un răgaz pentru Rapid

Articol de - Publicat vineri, 22 iulie 2016 00:00

Rapid fusese exclusă de LPF din Liga 1, ieri la amiază, dar după ce lichidatorul judiciar s-a răzgândit şi i-a permis să se înscrie în campionat, Liga a pasat decizia către FRF.

Ieri la prânz era oficial. LPF anunţa că SC Rapid SA, gruparea condusă de Valerii Moraru, nu putea juca în viitorul sezon în Liga 1, motivând că "nu a îndeplinit condițiile de înscriere în competiție până la termenul limită prevăzut".

În locul giuleştenilor urma să evolueze ACS Poli Timişoara, formaţie care retrogradase în Liga 2 şi urma să ia startul în primul  eşalon cu un handicap de 14 puncte!

Lichidatorul judiciar nu îi lasă în Liga 1...

Aflată în faliment şi dizolvare, SC Rapid SA avea şanse zero să supravieţuiască. "Şi dacă pe 24 august Curtea de Apel ar suspenda falimentul, la Rapid nu ar putea fi reimplementat planul de reorganizare şi nu ar putea desfăşura activităţi sportive", a transmis lichidatorul judiciar către conducerea LPF.

...ba îi lasă!

În ton cu haosul total din fotbalul românesc, pe seară însă totul s-a întors!!! Un reprezentant al Cosiliului Creditorilor de la SC Rapid SA a venit la sediul Ligii să înscrie echipa în Liga 1 pentru sezonul care începe azi!

Avea un nou document de la lichidatorul judiciar Marius Bihac, prin care mandata gruparea "să-şi desemneze o persoană fizică sau juridică ce să facă demersurile şi să-şi asume responsabilitatea în ceea ce priveşte înscrierea clubului în Liga 1 în sezonul competiţional 2016-2017". Bum!!!

Secretarul general al LPF, Justin Ştefan: "Poate că asta era minunea de care se vorbea la prînz. Procedura de acum încolo, prin apariţia acestui document, este reglementată de Regulamentul Disciplinar al FRF. Acesta spune că în cazul în care există dubii asupra condiţiilor în care un club poate participa în competiţie - şi e un dubiu, având în vedere ce spunea lichidatorul judiciar anterior! -, secretarul general al LPF va sesiza Comisia de Disciplină a FRF, care decide în regim de urgenţă, hotărârea acesteia putând fi atacată la Comisia de Recurs".

Rapid şi Timişoara aşteaptă ferefeu'!  

Chiar dacă LPF a blocat decizia de a exclude Rapidul din Liga 1, actele de înscriere a giuleştenilor în primul eşalon pentru acest sezon nu au fost înregistrate. Acum, atât Rapid, cât şi ACS Poli Timişoara, posibila înlocuitoare, nu vor mai putea juca până când nu se dă o decizie definitivă şi irevocabilă în comiţiile de la FRF!!!

LPF vrea înapoi, retrogradare la insolvenţă!

În 2014, în Comitetul Executiv al FRF din noiembrie, chiar reprezentanţii LPF propuneau, susţineau şi obţineau o indulgenţă pentru cluburi, eliminarea din condiţiile de licenţiere a retrogradării cluburilor în insolvenţă.

"Nu a fost decizia mea, am fost mandatat de cluburile din Liga 1 să susţin asta", se apără acum Gino Iorgulescu, preşedintele LPF. For care, acum, după doar doi ani, având în vedere şi cazul Rapid, şi-a dat seama de greşeală şi vrea să ceară în Comitetul Executiv FRF reintroducerea pedepsei cu retrogradarea pentru cluburile insolvente.

Mai mult, LPF vrea să se revină şi la o altă condiţie de licenţiere, abrogată în 2012, cea a datoriilor către stat.

"LPF şi FRF sunt în culpă dacă acceptă Rapidul"

Un avocat din lumea fotbalului a precizat că "este o mare eroare dacă LPF şi FRF acceptă Rapidul în primul eşalon, un club în faliment şi în procedură de dizolvare. Decizia Tribunalului este executorie, produce efecte imediat, chiar dacă nu este definitivă. În acest moment, SC Rapid SA este în dizolvare, nu mai este membru FRF sau LPF, conform regulamentelor proprii. Deci nu mai poate juca la niciun nivel". Aceste aspecte sunt stipulate în Statutul FRF şi Statutul LPF la articolul 17, respectiv articolul 16.

"Rapid e un club de tradiţie, poate cu bunul Dumnezeu, o să joace în Liga 1. Facem apel la Comisia de Disciplină a FRF de a se ţine cont că e o problemă urgentă şi să se întrunească cât mai repede. Campionatul deja începe"
Gino Iorgulescu, preşedinte LPF

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
supereduardo10
supereduardo10  •  22 Iulie 2016, 13:30
Postat de doritor pe 22 Iulie 2016, 10:04

Daca cu U Cv. din”multa inteligenta” l-ati ajutat pe Mititelu care-ntr-o luna doua intra in faliment si v-ati grabit sa-l excludeti,iar acum va mananca banii si libertatea nu faceti acelasi lucru cu Rapid. Lasati-l sa joace in liga 1 pana la decizia finala si atunci ori se salveaza(doamne ajuta) ,ori moare legal cu patalama judecatoreasca.

Exact poate le cere moldoveanu sute de milioane sa-i sature nu au niciun motiv legal sa nu inscrie pe Rapid in liga 1 . Daca mai strang si dovezile cand au foat eliminati di prima liga de pe locul 8 apoi dupa baraj si dupa promovare le-a dat TAS-ul licenta pai cred ca sediul FRF va fi detinut de Mititelu si Moraru in viitorul apropriat :))

valentinn10
valentinn10  •  22 Iulie 2016, 10:36

Mai doritorule , se merita sa;ti doresti asta, nu cred si nici nu cred ca meriti , ca meritati , aut , vai ce frumos va fi fara voi , *** baaai , sau nu , ADIO ,***,acum cu 3 sau4 de B ,ABBBBA..vai mama voastra ,acolo va e locul , l***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

doritor
doritor  •  22 Iulie 2016, 10:04

Daca cu U Cv. din”multa inteligenta” l-ati ajutat pe Mititelu care-ntr-o luna doua intra in faliment si v-ati grabit sa-l excludeti,iar acum va mananca banii si libertatea nu faceti acelasi lucru cu Rapid. Lasati-l sa joace in liga 1 pana la decizia finala si atunci ori se salveaza(doamne ajuta) ,ori moare legal cu patalama judecatoreasca.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează