FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Nu iese mai devreme de septembrie 2015 » Se prelungeşte chinul lui Becali: încă şase luni de închisoare

39 de zile a adunat pînă azi Gigi Becali în închisoare
39 de zile a adunat pînă azi Gigi Becali în închisoare

Articol de - Publicat vineri, 28 iunie 2013 00:00 / Actualizat joi, 27 iunie 2013 22:11

Patronul Stelei are în total 42 de luni de închisoare şi, cum trebuie să stea în închisoare măcar două treimi din această perioadă, cel mai repede ar fi din nou liber abia în toamna lui 2015.

La două zile distanţă de momentul în care a primit anunţul UEFA că Steaua nu e exclusă din Champions League, Gigi Becali a primit ieri o nouă lovitură din partea instanţelor din ţară. Tribunalul Bucureşti a judecat cererea de contopire a pedepselor pe care le are şi a decis să-i acorde un surplus de 6 luni la cei 3 ani de închisoare pe care deja îi execută.

Hotărîrea nu e definitivă, iar avocaţii lui Becali au anunţat că vor face apel. "E puţin probabil că acest surplus va fi şters pentru că la el e vorba despre vreo 7 condamnări în cele 3 dosare pe care le-a avut", a susţinut ieri un avocat pe care GSP l-a rugat explice ce şanse are Becali la următoarea instanţă.

"Deci va avea, în total, 42 de luni de executat. Din acestea, trebuie să facă vreo două treimi, ceea ce înseamnă că cel mai devreme ar putea fi eliberat după doi ani şi 4 luni", a mai spus respectivul avocat. După acest algoritm şi ţinînd cont că a început ispăşirea pedepsei pe 20 mai, Becali va sta sigur în puşcărie pînă în 20 septembrie 2015.

"Mai există o şansă să fie eliberat mai devreme şi anume noul Cod Penal şi de Procedură, care are nişte prevederi privind fracţia zilei de închisoare mai în favoarea deţinutului, însă trebuie să aibă o activitate, în puşcărie, în folosul comunităţii sau să realizeze anumite opere de artă, nu să stea să solicite în fiecare zi suspendarea executării pedepsei", a încheiat avocatul contactat de GSP.

Ironic în sala de judecată
Gigi Becali a făcut şi ieri un adevărat show în sala Tribunalului Bucureşti. La un moment dat, prezentîndu-şi argumentele pentru care nu trebuie să i se mai acorde un spor de pedeapsă, el a ironizat condamnările: "Am fost pedepsit în dosarul sechestrării. Recunosc, am greşit, dacă mi se mai întîmplă aşa ceva nu numai că nu le mai fac nimic, dar le dau hoţilor o maşină cadou. Apoi, schimbul de terenuri. Am greşit iarăşi, dar am plătit prejudiciul de 800.000 de euro, gata, la revedere! În fine, cazul Valiza, iarăşi am greşit, trebuia să las să se întîmple o corupţie şi să ia CFR titlul".

Mai are încă un dosar
Problemele pe care Gigi Becali le are cu justiţia nu s-au terminat. Numele lui mai apare într-un dosar care ar urma să se judece şi în care e acuzat de înşelăciune şi abuz în serviciu privind societatea Avicola Iaşi, la care, conform declaraţiei de avere pe care a semnat-o în decembrie anul trecut, deţine peste 85 la sută din acţiuni.

Vizitat de Reghe şi MM
Ieri, la Tribunal au fost prezenţi Reghecampf, Anamaria Prodan şi Mihai Stoica. Toţi trei erau în sală în timp ce Gigi Becali a avut pledoaria de apărare. "Nu e dreptul meu să cer revizuire pentru condamnarea în cazul Valiza din moment ce un for european a hotărît că nu e corupţie?", a spus Becali, aprobat prin gesturi de Mihai Stoica. De fapt, UEFA a sancţionat Steaua în cazul Valiza, dar i-a suspendat excluderea pe o perioadă de probaţiune de 5 ani.

"Totul s-a desfăşurat în condiţii de legalitate, într-un fair-play suveran, instanţa este suverană. Este o soluţie între ceea ce a dorit Parchetul şi ce am dorit noi" (Pavel Abraham, avocat Gigi Becali)

"Eu sînt închis pentru un prejudiciu de 800.000, în timp ce am dat societăţii româneşti 30 de milioane de euro? E chiar strigător la cer! Trebuie să se înţeleagă că Becali e mai folositor liber decît în închisoare!" (Gigi Becali, patron Steaua)

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (86)
rao_cj
rao_cj  •  29 Iunie 2013, 11:25

Razboinicul de carton,in lacrimi de crocodil.Ei, cand vin "facturile" la scadente...e grele ce sa faci?!

bogdany79
bogdany79  •  28 Iunie 2013, 13:27

Becali a primit o lectie de viata......Nu poti sa te crezi buricul pamantului, stapanul adevarului, sa jignesti pe cine iti apare in cale, sa persiflezi si sa umilesti in mod public justitia si sa ai pretentia sa nu fii pedepsit. Becali plateste in primul rand pentru prostia sa si in al doilea rand pentru faptele sale. Gainariile lui sunt firimituri fata de jaful si nenorocirile produse in Romania in ultimii 23 de ani. Baietii destepti tac si fac......iar justitia tace si ea complice la marile jafuri nationale...................

nusu_d
nusu_d  •  28 Iunie 2013, 12:58

Becali Jiji este un om bolnav psihic! El ar trebui dus la un psihiatru dupa ce va iesi din puscarie in 2016. Nu numai ca este nociv pentru societate dar omul nu mai este sanatos la cap demult. Ma intreb acestor pupincooristi de la RTV(otv 2) nu le este rusine de familiile lor, de oameni, de telespectatori in general pentru mediatizarea acestui cancer al societatii numit becali??? Chiar nu mai exista rusine, onoare pe lumea asta? Pentru bani si rating se prostitueaza profesional in halul asta? Am dat exemplu RTV pentru ca sunt un fel de becali tv, iti vine sa vomiti cand vezi ce se dezbate si ce invitati au sa discute soarta gibonului, a acestui mascarici national. Dar e valabil pentru toti c

Vezi toate comentariile (86)
Comentează
Close