FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

“Nu vom fi turişti în Ligă”

Articol de GSP - Publicat luni, 12 mai 2008 00:00

Marcator al primului gol în finala cu Urziceni, Ruiz (27 ani) promite să rupă şi plasa granzilor din Europa.

Atacantul poreclit “Ivan Drago” a ajuns la CFR sub formă de îm­pru­mut, în ianuarie, de la Huachipato (Chile). După o serie de jocuri foarte bune şi cîteva goluri decisive, Ruiz i-a convins pe feroviari să-l achi­zi­ţio­neze definitiv, semnînd un contract pînă în 2011. Acum, atacantul ar­gen­tinian se felicită că a decis să vină în România şi spune că următorul său obiectiv e depăşirea grupelor Ligii Campionilor, cu noua campioană a României.

- Diego, eşti golgeterul Cupei României, ai cîştigat eventul cu CFR. Cum te simţi cînd iţi ies toate?
- Adevărat? Sînt gol­ge­te­rul competiţiei? Nu doar al echipei? A, nu ştiam. Cu atît mai mult mă bucur, atunci. Mă simt extraordinar, normal, două trofee în 4 zile, ce să îmi doresc mai mult? Sînt fericit, ne-am îndeplinit obiectivul, ceea ce e cel mai important.

- Crezi că veţi face mai multe puncte decît Steaua în Liga Campionilor ?
- Nu ştiu. Dar aşa cum ne-am propus să cîştigăm campionatul şi Cupa şi am reuşit, sînt convins că dacă ne propunem să ieşim din grupe, am putea să o facem. Nu vrem să fim doar turişti în Ligă, vrem să lăsăm ceva în urmă, să nu fim actori secundari, ci prota­go­nişti. Sau măcar să încercăm asta.

- Ţi-ai dat drumul greu la joc. Ai explodat acum, pe final. Cum îţi explici?
- Păi, adu-ţi aminte, cînd am venit eu, echipa era pe locul 1, era cam­pioană de iarnă, cu o mulţime de puncte avans. Echipa mergea, iar eu nu am primit prea multe şanse să joc. Astfel că am muncit şi am muncit şi am muncit, mi-am vă­zut de antrenamente, am tras tare şi Dumnezeu mi-a ajutat. Mi s-a ivit ocazia să arăt ce pot, mi-a venit rîndul şi, din fericire, mi-a ieşit.

- Ce planuri ai pentru viitorul apropiat, pentru Ligă, pentru se­zonul viitor. Cîte goluri ţi-ai pro­pus pentru anul viitor?
- Eu nu sînt aşa. Evident că toţi atacanţii îşi doresc să marcheze, golul e meseria noastră, dar eu nu îmi fac planuri să marchez un anu­mit număr de goluri. Am în gînd să-mi fac treaba şi să ajut cît pot de mult echipa, în fiecare partidă.

ÎL LAUDĂ PE  PRETTE, NOUA ACHIZIŢIE A LUI CFR CLUJ

- Ce fel de jucător e Sanchez Prette, conaţionalul tău, care va veni în aceste zile la CFR? Îl cu­noşti?
- Da, îl ştiu. E un jucător de mare va­loare, cu multe calităţi. Va fi un real ajutor în cupele europene, pen­tru că e un jucător care îşi pune am­prenta asupra jocului echipei. Facem colonie argentiniană aici! Acum, serios, datorită lui Fabbiani şi Culio, care au venit primii şi ne-au deschis uşa nouă, celorlalţi, am ajuns aici. Ei au fost primii şi au făcut impresie bună aici, astfel încît argentinienii au început să fie căutaţi. Acum e Prette, dar poate mai vin şi alţii.

4 goluri a marcat Ruiz în Cupa României, fiind golgeterul competiţiei.

2 reuşite are argentinianul în campionat, în 13 partide.

“Dacă m-ai pune acum să aleg între orice altă echipă din lume şi CFR, aş alege cu ochii închişi CFR-ul”
“Clujul mi-a dat şansa să joc în Liga Campionilor, care pentru orice fotbalist, după prezenţa la naţionala ţării sale, e maximum ce-l poate atinge în fotbal”
“Sînt recunoscător Clujului şi mă bucur că am ales să vin în România”
“Intru în teren cu gîndul să joc cît mai bine şi să ajut cît pot de mult echipa, meci de meci”
Diego Ruiz

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (24)
 •  12 Mai 2008, 15:25

Sa speram ca nu ne umpleti de rusine macar...ca de puncte nu are nimeni pretentii de ei :)

 •  12 Mai 2008, 15:15

@intotdeaunaSTEAUA : ma baiatule..ultrasii sunt niste nimicuri,sunt si ei acolo 100 -200 de nevertebrati maxim..AIA NU SUNT ADEVARATII SUPORTERI AI LUI U!!! eu tin cu CFR, dar sunt din cluj si stiu cum e... adevaratii suporteri ai lui U sunt cei care merg de zeci de ani la meciuri si au amintiri cu echipa asta,nu o adunatura de copii frustrati de abia iesiti de la pubertate "condusi" de niste gozuri care nu stiu si ei cum sa se manifeste. asa ca hai te rog lasa-ne!

 •  12 Mai 2008, 13:43

Nu stiti mai este vreo cupa prin tara????:):) am luat tot jigodilor din Bucuresti,acum Ciocul mic si sa va pregatiti sa va uitati la tv la un spectacol adevarat...CFR in CL...number one CFR

Vezi toate comentariile (24)
Comentează