FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV „Nuevo Dinamo”, luat peste picior: „Sunt vorbitori de spaniolă, nu sunt autentici! Mai slabi decât Bălănescu”

Articol de - Publicat miercuri, 30 septembrie 2020 14:53 / Actualizat miercuri, 30 septembrie 2020 15:07

Eșecul cu UTA (0-1) a învolburat apele în Ștefan cel Mare, fix în preajma Derby-ului de România, iar reprezentanții „Nuevo Dinamo" nu sunt primiți cu bunăvoință de toți oamenii care au avut sau au legătură cu gruparea din Ștefan cel Mare. Pablo Cortacero și compania continuă să fie criticați.

Fostul manager al academiei dinamoviste, Gabriel Răduță, a fost timp de 7 ani șeful centrului de juniori. Juniorii A, B și C au bifat 18 finale în mandatul său, câștigând 9 trofee naționale. Răduță a plecat de la Dinamo în urma unor divergențe cu Bogdan Bălănescu, nu și-a mai prelungit contractul. 

EXCLUSIV „Nuevo Dinamo”, luat peste picior: „Sunt vorbitori de spaniolă, nu sunt autentici! Mai slabi decât Bălănescu”

„Nu vreau să vorbesc decât de centrul de juniori, deoarece fac munca asta de 20 de ani și cred că mă pricep. În cei 7 ani și jumătate, cred că toată lumea implicată cu adevărat în fotbal știe că noi am făcut performanțe la Dinamo. Părerea mea este că noii conducători de la Dinamo ar fi trebuit să se intereseze cine a făcut treabă și cine nu, dar tare mi-e că ei sunt doar vorbitori de spaniolă, nu și spanioli profesioniști, autentici, care se pricep la fenomen! 

Din ceea ce văd eu că e pe acolo, credeți-mă că Bălănescu era peste toți conducătorii de acum! Și nu pot fi acuzat că sunt prieten cu Bălănescu, deși eu n-am avut niciodată răutăți la adresa lui, doar el la adresa mea. Actualii conducători, fiindcă tot văd că se încalță numai cu pantofi dați de club, dacă tot au lăudat centrul și erau profesioniști, puneau mâna pe telefon și mă sunau, dacă fac evaluare, cum spune domnul Cortacero", a început Răduță pentru GSP.ro.

„Perianu ne-a lăsat pentru Dimsoft, nu pentru Real sau Barca, din cauza condițiilor"

A trecut în revistă o serie de fotbaliști pe care roș-albii i-au pierdut lamentabil în ultimii ani. „Am adus mulți fotbaliști, pe care, din păcate, nu i-am putut păstra. Din cauza condițiilor proaste, comparativ cu alte cluburi. Așa i-am pierdut printre degete pe Coman, pe Perianu, pe Moruțan, pe Drăguș, pe Andrei Ivan. Pe actualul căpitan de la FCSB, pe Perianu, l-am adus de la Bârlad. Iulian Matei l-a remarcat la un turneu la Târgu Mureș. Un copil deosebit, educat, s-a pregătit cu noi o lună. Când a văzut în ce condiții se antrenează, a preferat să plece la Dimsoft. La Dimsoft, nu la Real, nu la Barcelona. În condiții de doi bani am făcut performanță la Dinamo, bătându-ne cu Viitorul la trofee. Dar și centrul de juniori de la Dinamo o ia la vale. Nu există un plan săptămânal, un model de joc, nu se lucrează normal cu juniorii. Se iau fotbaliștii după ureche, nimeni nu ține cont de metodă", a mai acuzat Răduță.

DINAMO. „Se poate și cu patru decari în echipă"

În schimb, fostul manager al „câinilor" crede că noii selecționeri ai României, la echipa mare și la tineret, Mirel Rădoi, respectiv Adrian Mutu, vor avea succes. 

„Văd că prea puțin lucruri pozitive se spun despre ceea se întâmplă cu adevărat la loturi. Orice mi-ar spune cineva, domnul Stoichiță a implementat o strategie foarte bună la cel mai înalt nivel. Rădoi și Mutu au venit cu o filosofie bună și asta se vede clar, dacă te pricepi și este obiectiv. Ca fost internațional și component al tuturor loturilor naționale, am mare încredere în acest proiect și în acești antrenori. Au schimbat mentalitatea, modul de joc, profilul fotbaliștilor, ceea ce e îmbucurător. Deci se poate juca și cu patru jucători de numărul 10!", a mai spus Răduță.

„Nu știu ce se întâmplă la echipa mare a lui Dinamo, nu cred că am strâns 5 meciuri în 7 ani. Mă bucur pentru Contra și pentru revenirea lui Mister Dinu. Lor le urez succes" 
Gabi Răduță

VIDEO Match preview FCSB - Dinamo: tot ce trebuie să știi despre „Derby de România”

Citește mai multe știri despre Dinamo:

liveVIDEO » Conferință de presă Dinamo: noi anunțuri făcute de Pablo Cortacero

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
creeperno
creeperno  •  30 Septembrie 2020, 22:46

Nu mai manca kkt

parpalache
parpalache  •  30 Septembrie 2020, 20:04

Nueva Dinamo!

dd.x
dd.x  •  30 Septembrie 2020, 19:57

FIȚÚICĂ, fițuici, s. f. Petic de hîrtie cuprinzînd diferite însemnări PERVÉRS, -Ă adj., s. m. Foarte răutăcios, pornit la rele ȘI adv., conj. MINCINÓS ~oásă (~óși, ~oáse) și substantival 1) Care spune minciuni; care induce în eroare;

Vezi toate comentariile (6)
Comentează