FOTBAL  »  Superliga  »  CHINDIA

EXCLUSIV Numai în Liga 1: s-au antrenat pe sintetic, iar 3 jucători s-au rupt! Terenul cu iarbă s-a transformat în parcare

Jucătorii Chindiei contra FCSB, foto: Imago
Jucătorii Chindiei contra FCSB, foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 24 februarie 2023 15:19 / Actualizat vineri, 24 februarie 2023 16:10

Cum baza de la Aninoasa, unde se pregăteau pe iarbă de la promovare, a intrat într-un proces de reparații și modernizare, jucătorii Chindiei au fost nevoiți să se antreneze pe un teren sintetic, iar trei dintre ei acuză deja probleme musculare. 

În mai 2019, Chindia juca ultimul meci acasă, pe arena „Eugen Popescu". O învingea atunci cu 4-1 pe Luceafărul Oradea și obținea matematic promovarea, revenirea pe prima scenă după 21 de ani. 

Două luni mai târziu, în iulie, în baza unui proiect al Primăriei Târgoviște, începeau renovarea și modernizarea stadionului. Primarul Cristian Stan anunța că "totul va fi gata în 10 luni". Au trecut de atunci 3 ani și 7 luni și nu e gata! Fusese doar prima dintr-un lung șir de promisiuni neonorate ale edilului.

Azi e Valentine's Day! TOP 25 cele mai interesante cupluri din sportul românesc
Valentine's Day
Azi e Valentine's Day! TOP 25 cele mai interesante cupluri din sportul românesc

La Aninoasa se fac reparații, s-a plecat la Târgoviște

De atunci, echipa a jucat în Liga 1 pe unde a apucat: la Ploiești, la Buzău, la Buftea. N-a mai fost niciodată „acasă". Iar antrenamentele le făcea la o bază din Aninoasa, la 5 kilometri de oraș. 

Până acum o lună, când primarul micuței localități, Vlăduț Niculae, component al echipei de liga a 6-a din comună, reînființată anul trecut, i-a anunțat pe târgovișteni că baza intră în lucrări mai ample de reparații și modernizare, astfel că nu se mai pot antrena acolo. Cel puțin până în aprilie, când e termenul de finalizare a proiectului.

Jucătorii Chindiei s-au rupt pe terenul sintetic

Echipa a fost nevoită să se mute, la Centrul de Natație din Târgoviște, acolo unde se făcea și recuperarea în „perioada Aninoasa". Într-o clădire din zonă și-a instalat acum „vestiarul", mesele de masaj și ce mai avea. Doar că, după câteva antrenamente doar pe terenul sintetic din apropiere, jucătorii au început să aibă probleme musculare.

Iar pentru meciul cu Rapid, deja sunt trei indisponibili: Popadiuc, Dumitrașcu și Celea. Primul are chiar probleme mai serioase și e posibil să mai lipsească un timp. Astfel că Toni Petrea, cel care a preluat Chindia de pe ultimul loc după 11 runde și a adus-o acum pe locul 10 în SuperLigă, și-a pierdut, deocamdată, golgheterul (7 goluri).

Oops, a reapărut primarul pe FB!

Între timp, la stadion se tot lucrează. Dar mai important e că primarul Cristian Stan a reapărut public, evident, tot pe Facebook, „povestind" iar despre arenă. „Tăcerea" a durat două luni, în urma articolelor de presă care dezvăluiau situația la stadion, după ce în noiembrie edilul promitea iar că acesta va fi inaugurat la meciul cu FCSB. Jucat, evident, la Ploiești.

De data asta, primarul e mai rezervat: „Îmi propusesem să nu mai postez despre stadion până când nu este totul rezolvat. Ca termen nu mai fac estimări fiindcă de fiecare dată au apărut situații neprevăzute, dar facem totul pentru a-l termina cât mai repede".

Chindia, tot în pribegie până la finalul sezonului

Deranjat de dezvăluirile și zvonurile din presă, a ținut totuși să precizeze că „acoperișul este pus integral", că „singurele lucrări mai importante mai sunt turnarea stratului doi al parcării de peste 10.000 metri pătrați, plus pista de tartan, care depinde de vreme, dar în prima săptămână fără precipitații și cu temperaturi puțin mai ridicate, rezolvăm". Ar mai fi "montajul scaunelor, care durează maxim 10 zile". Concluzia e că „stadionul este reconstruit în proporție de 90%".

Asta ar însemna, la cum s-a lucrat până acum, cam 4 luni și jumătate. Adică, așa cum prevăd surse din oraș, Chindia nu va juca niciun meci acasă în acest sezon, care se încheie peste 3 luni. Asta dacă nu mai apar „situații neprevăzute".

Terenul de antrenament, cu iarbă, înghițit de parcare

Problema cea mai mare, pe lângă lipsa utilităților normale pentru o echipă în aceste vremuri (bazin de refacere, saună etc), este că Chindia nu va avea un teren de antrenament cu iarbă. Pentru că fostul teren gazonat, din spatele noii tribune, a fost acoperit cu beton, fiind transformat în parcare. Astfel, jucătorii vor fi nevoiți să își facă antrenamentele fie în continuare pe sintetic, fie pe terenul pe care vor juca și partidele oficiale, fie să găsească o altă soluție în apropiere.

Un alt necaz este că gazonul de pe terenul mare, pus ]n septembrie 2020, din primele faze ale modernizării, când încă se lucra la tribune, e deja ars, fiindcă nimeni nu s-a mai ocupat de întreținerea lui.

Subiectul lipsei unui teren de antrenament nu a fost încă dezbătut de primarul urbei, pe Facebook. Acesta are alte priorități, să-i "urecheze" pe cei care îl tot chestionează în legătură cu arena: "Dacă măcar jumătate din cei care la fiecare postare întreabă de stadion ar cumpăra abonamente la momentul deschiderii, va fi asigurat 40% din bugetul echipei".

Bugetul Chindiei e în jur de 3 milioane de euro. Deci suporterii sunt așteptați să asigure cam 1,2 milioane pe sezon. După ce, din banii lor și ai celorlalți contribuabili, Primăria a cheltuit până acum peste 15 milioane de euro pe o arenă ciudată: nu va mai avea nici fosta peluză și, astfel, va fi mai mică decât cea veche (8.500 locuri față de 12.000 în 2019).

6,7 milioane de eurocostau, inițial, refacerea si modernizarea arenei "Eugen Popescu", după care, la nici un an, Consiliul Local a aprobat "umflarea" investiției la peste 13 milioane de euro. Ulterior, tot pe FB, primarul Cristian Stan anunța că Primăria Târgoviște are o contribuție "de aproximativ 15 milioane euro"

Citește și: 

Un fost fotbalist din Liga 1 dezvăluie cea mai mare primă promisă în carieră, pe care însă nu a încasat-o niciodată: „La 20 minute după meci, deja aveam banii cheltuiți”

EXCLUSIV Știe cauza marii probleme de la FCSB și nu se ferește s-o spună public: „Asta îi lipsește! Și nu e de ajuns doar unul”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
Draconian
Draconian  •  24 Februarie 2023, 19:37

ce se-ntimpla acolo la primaria Targoviste vezi numai in filmele cu Stan si Bran... cum se poate ca sa elimini peluza daca e o "renovare", cine da explicatii suporterilor pentru asta mai ales ca e loc s-o reconstruiesti ? cum poti sa elimini terenul de antrenament ca sa faci o enorma parcare? cum de au pus stalpul de nocturna exact pe locul fostei peluze, ce se-ntimpla la primaria Targoviste ?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează