FOTBAL  »  Superliga  »  STATISTICĂ

O altfel de retrospectivă a Ligii 1 » Azi ACS Poli, FC Botoşani şi Concordia

FC Botoşani
FC Botoşani

Articol de - Publicat sambata, 28 decembrie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 28 decembrie 2013 12:35

Anul fotbalistic 2013 s-a încheiat pentru echipele din Liga 1, dar cititorii GSP.RO pot rememora cele mai importante momente trăite de formaţiile lor favorite. Sub titlul “O altfel de retrospectivă” se vor regăsi, cu bune şi rele, fiecare din cele 18 combatante.

ACS Poli
Revenirea Timişoarei în Liga 1 nu a avut impactul aşteptat de cei care în 2012 au construit noua echipă, după dizolvarea fostei Poli, pe scheletul celor de la Recaş. Tribunele impunătorului stadion au fost de multe ori goale, singurul joc în care s-au înregistrat 10.000 de spectatori fiind cel cu Dinamo din prima etapă.

7 meciuri cu cel puţin 10.000 de spectatori a înregistrat Poli în meciurile de pe teren propriu disputate în 2010/11

Fotbalistic, bănăţenii au avut o evoluţie onorabilă, cel mai slab loc ocupat fiind cel pe care au şi încheiat prima parte, locul al 11-lea. Cea mai bunã perioad au înregistrat-o în primele 4 etape, 10 puncte din 12 posibile, iar cea mai slabă în rundele 15-18, 4 înfrîngeri din 4 din care cea mai severă cu Dinamo, scor 0-4.

Statistici ACS Poli:
- 26 de jucători au evoluat pentru timişoreni în stagiunea curentã, Silviu Bălace (230 jocuri) şi Ovidiu Petre (178 partide) fiind cei mai experimentaţi.
- Szabolcs Szekely a fost cel mai bun marcator al echipei, 9 goluri, iar cel mai bun pasator, Răzvan Trandu - 5 assisturi.
- 9 goluri a primit Nuno Claro din afara careului, cele mai multe încasate de un goalkeeper în ediţia actuală.

FC Botoşani
Botoşaniul a fost echipa contrastelor! Neînvinsă în primele 7 etape, gruparea moldavă s-a alăturat Rapidului din 1953 (Locomotiva) şi Progresului din 1966/67, drept nou-promovate "all-time" fără înfrîngere după 7 jocuri, elevii lui Popovici avînd avantajul de a fi fost singurii aflaţi în premieră pe prima scenă. A venit insuccesul cu Steaua, apoi 4 puncte din următoarele douã jocuri şi un nou motiv de mîndrie: ultima promovatã cu un asemenea parcurs a fost Maramureşul lui Viorel Mateianu. Aici s-a rupt totul! A urmat pentru Botoşani 8 înfrîngeri consecutive!

Statistică FC Botoşani
- 21 de jucători a utilizat FC Botoşani în stagiunea curentã, toţi autohtoni, formaţia din nord-estul ţării fiind singura care s-a bazat doar pe fotbalişti români. De asemenea, a fost echipa cu cei mai puţini jucători utilizaţi.
- Attila Hadnagy a fost golgeterul echipei, 6 goluri. Sezonul actual a fost pentru fostul jucãtor al Braşovului cel mai bun în Liga 1, asta deoarece niciodatã nu a înscris mai mult de 4 goluri pe durata unui campionat pe prima scenă.
- 479 de minute a fost cea mai lungă perioadă fără gol pentru FC Botoşani în stagiunea curentă, cea mai lungã perioadă înregistratã de cele 18 competitoare. La aceast record negativ a contribuit si Ionuţ Matei, atacant ajuns la 99 jocuri în Liga 1 fără să cunoască, încăã, bucuria golului!
-13 puncte a scos Botoşaniul pe teren advers în ediţia actuală, locul 5 în clasamentul meciurilor disputate în deplasare. În schimb, cu 7 puncte obţinute acasã, moldovenii sînt ultimii în clasamentul jocurilor de pe teren propriu.

Concordia Chiajna
"Cea mai nouă echipă" apãrutã în sezonul 2013/14 a disputat primul meci la 3 sãptãmîni distanţă de startul campionatului, asta dupã ce TAS a fãcut, iarăşi, ordine în competiþia internã. Deşi, pregătirea precompetiţionalã a avut de suferit din cauza deciziilor luate de conducãtorii fotbalului românesc, ilfovenii au reuşit un tur de sezon bun, 25 puncte, cu douã peste cît adunase dupã 18 meciuri Ilie Stan în ediţia precedentă.

Statisticã Concordia Chiajna:
- 23 de jucători au evoluat pentru Concrodia în stagiunea curentă, portarul Rîmniceanu fiind singurul care a bifat toate minutele;
- Brazilianul Wellington a fost cel mai bun marcat al echipei, 6 goluri, urmat de Neluţ Roşu - 5 goluri.
- Concordia Chiajna a fost echipa care a beneficiat de cele mai multe lovituri de pedeapsã, 6, toate transformate.
- 12 puncte din 12 a scos Concordia din duelurile cu "nou-promovatele". Comparativ, Steaua a contabilizat 10 din 12, iar Dinamo 10 din 15 puncte.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
polistul68
polistul68  •  06 Ianuarie 2014, 15:49
Postat de inexistentus pe 03 Ianuarie 2014, 01:12

Botosaniul vinde meciurile. In Liga 1 vin bani multi.

Tu d eunde sti ? Botosaniul, ca si Poli, in start au avut noroc cu carul....cind nu a mai fost noroc, au icenput sa vina infringerile....Ambele echipe au un lot f subtire...mirare ca au facut atitea puncte...te pui tu sa spui ca au vindut meciuri....

inexistentus
inexistentus  •  03 Ianuarie 2014, 01:12

Botosaniul vinde meciurile. In Liga 1 vin bani multi.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează