FOTBAL  »  Superliga  »  RETROSPECTIVĂ

O altfel de retrospectivă a Ligii 1 » Azi Viitorul şi FC Braşov

Articol de - Publicat joi, 26 decembrie 2013 00:00 / Actualizat joi, 26 decembrie 2013 14:24

Anul fotbalistic 2013 s-a încheiat pentru echipele din Liga1, dar cititorii GSP.RO pot rememora  cele mai importante momente trăite de formaţiile lor favorite.

Sub titlul “O altfel de retrospectivă” se vor regăsi, cu bune şi rele, fiecare din cele 18 combatante.

FC Braşov, locul al 16-lea

Clasarea pe cel mai slab loc după 19 etape de la revenirea în Liga 1 este pe cît de surprinzătoare, pe atît de normală. Cînd în lot se află Buga, Surdu ori Cristea, fotbalişti care au împreună peste 200 de goluri în campionat, gîndurile unui suporter cumpătat duc spre partea superioară a clasamentului, în timp ce fanaticii pot visa chiar la Europa. Dar, în momentul în care jucătorii se plîng de restanţe financiare, un antrenor este demis pe drumul spre vestiar doar pentru că şi-a respectat meseria, doi nu au luat în seamă cele 15 schimbări la nivelul băncii tehnice în 5 ani şi s-au fript, iar al 4-lea, Ilie Stan a venit cu gîndul declarat de a prinde cît mai multe meciuri la cea de a doua echipă din sezon, atunci locul 16 şi -11 la adevăr este oglinda unuia din multele proiecte ciudate din fotbalul românesc.

Statistică FC Brşaşov în 2013/14:
-Doar 3 victorii au reuşit "stegarii" în stagiunea curentă, capitol unde numai Corona stă mai slab;
-Primii doi cei mai vîrstnici marcatori din ediţia actuală au fost daţi de FC Braşov, Mugurel Buga şi Cristi Ionescu;
-Un singur gol în 17 meciuri şi nici o pasă de gol a contabilizat Alexandru Mateiu, fotbalist aflat sezoanele trecute în vizorul Stelei. Comparativ, Surdu a înscris 4 goluri şi a scos două penalty-uri.
-Deşi au de partea lor tradiţia, FC Braşov a fost depăşită de Corona la număr de spectatori

Cei mai puţini spectatori în primele 19 etape:
CORONA        17.750
CHIAJNA       12.450
BRASOV        12.200
SAGEATA        8.800
VIITORUL       8.700

-FC Braşov este singura echipă din Liga 1 care nu a primit gol din afara careului.

Viitorul, locul al 15-lea

Rămasă în Liga 1 după două victorii spectaculoase cu Steaua şi Dinamo, ba chiar de neînţeles pentru unii, fosta grupare dobrogeană, actualmente ilfoveană, a pornit la fel de greu şi în stagiunea curentă, primul succes înregistrîndu-l abia după două luni de la startul campionatului, pe 29 septembrie, Viitorul-Vaslui 2-0. Au urmat oscilaţii mari între rezultatele de pe teren propriu şi cele din deplasare. De asemenea, plecarea unor jucători de bază în stagiunea trecută, precum şi împrumutul altora la Steaua U19 au îngreunat şi mai mult paşii actualei echipe spre o zonă liniştită în clasament.

-Un singur succes a scos Viitorul pe teren advers în stagiunea curentă, în chiar ultimul meci, cel disputat împotriva Concordiei, la Chiajna, acolo unde echipa antrenată de Bogdan Vintilă şi-a disputat meciurile considerate acasă.
-23.1 ani a fost media de vîrstă înregistrată de ilfoveni în stagiunea curentă, cea mai mică dintre toate cele 18 participante.
-Cristian Gavra este singurul jucător din cei 27 utilizaţi care a evoluat în toate cele 19 partide.
-Puţanu este singurul fotbalist care a evoluat în Liga 1 în ultimii 48 şi care "a bifat" două autogoluri într-o partidă. S-a întîmplat în runda a 11-a, Steaua-Viitorul 4-0.
-Viitorul a ocupat ultimul loc în clasamentul spectatorilor, medie 970 spectatori/meci!
-Săgeata-Viitorul 3-1, meci disputat pe 23 august, a fost ultimul trecut în dreptul lui Cătălin Anghel pe banca grupării cu care a promovat din Liga a 3-a în Liga 1.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
heraklis
heraklis  •  26 Decembrie 2013, 20:37
Postat de microbuzulbotosani pe 26 Decembrie 2013, 14:49

pe scurt:liga 1 este formata din echipe care nu au ce cauta nici macar in cea secunda (chiajna, viitorul, botosani) provenite din localitati fara traditie in fotbal(vaslui, giurgiu,navodari) si care au drept obiectiv castigul imediat in detrimentul performantei(steaua,pandurii,cfr).cu un astfel de campionat viitorul suna apocaliptic nefiind de mirare faptul ca meciurile se disputa cu stadioanele goale iar sponsorii se feresc sa investeasca si sa isi asociaza numele alaturi de cluburile din romania.

dute la vale in stalp cu microbuzul tau de botosani, vaslui a jucat in Europa League in cei 10 ani de existenta , pe cand botosani poate sa stea mai departe in B !

dora
dora  •  26 Decembrie 2013, 19:39

Daca pleaca Neculae sau nu vinde unui investitor interesat si potent financiar Brasovul se desfiinteaza...precum Urziceniul...

adi_dinamovistul
adi_dinamovistul  •  26 Decembrie 2013, 16:14

Din pacate FC Brasov are unul dintre cei mai zgarciti patroni din Liga 1...Ioan Neculae...pana nu va pleca el FC Brasov nu se va putea bate la un loc de Europa.Anul asta daca scapa de retrogradare o vor face doar pt ca echipe precum Corona U Cluj Botosani Poli sau Viitorul sunt echipe de divizia B,nu pt ca este Brasovul vreo forta...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează