FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

O fostă legendă a Craiovei nu crede în Bawab: "Titular? Nu riscă Steaua să joace în 10!"

Bawab şi-a dorit de mai bine de doi ani să ajungă la Steaua
Bawab şi-a dorit de mai bine de doi ani să ajungă la Steaua

Articol de - Publicat sambata, 23 ianuarie 2016 00:00

Fostul mare fotbalist Ilie Balaci i-a transmis un mesaj lui Alexandru Bourceanu pentru a reveni în forma maximă şi explică de ce crede că Bawab nu poate fi titular la Steaua.

Desemnat de două ori cel mai bun jucător al României, cîştigător a trei titluri de campion naţional şi cu patru Cupe ale României în palmares, Ilie Balaci a vorbit la Dolce Sport despre transferurile pe care Steaua le-a făcut în această pauză de iarnă.

"Minunea Blondă" a ţinut să-i dea un sfat lui Bourceanu, pentru ca acesta să redevină un jucător de top, aşa cum a fost înainte să plece în Turcia, la Trabzonspor.

"Ce se întîmplă în capul lui poate fi problema!"

"Pe Bourceanu l-am remarcat de cînd era la Galaţi, acum mai bine de zece ani. L-am văzut la un meci la Craiova cînd, în 23 de minute, a fost singurul jucător care a făcut 25 de recuperări! Ţin minte că mi-am notat chestia asta atunci. Ceea ce spunea enorm despre el, la acea vîrstă! Eu sper să-l văd revenind la un nivel OK pentru fotbal, dar aici e beleaua! Genunchiul său poate fi sănătos, dar ce se întîmplă în capul lui poate fi problema!

La un moment dat, eu, spre exemplu, n-am avut nimic cu genunchii şi totuşi mi se întîmpla noaptea să visez că joc fotbal şi că-mi fuge genunchiul... Dacă va avea curaj mult şi va uita accidentarea, atunci cu siguranţă o să revină ce era odată! Aş vrea să-l văd jucînd din nou la cel mai înalt nivel, doar că Bourceanu, spre deosebire de mine, trebuie să intre la bătaie", a spus Balaci la Dolce Sport.

" Bawab dispare foarte mult din joc"

Balaci n-a avut cuvinte la fel de bune pentru iordanianul Thaer Bawab, adus de campioana României liber de contract după ce şi-a reziliat contractul cu CS U.

"Eu l-am văzut pe Bawab doar la televizor, sau parcă l-am văzut o dată şi la un meci la Craiova. El este în regulă din punct de vedere tehnic, dar dispare foarte mult din joc. Are momente în care cîte 10 minute nu-l mai vezi deloc. Nu face sub nici o formă efort în teren şi nici faza defensivă. Cred că Steaua nu îşi permite să joace aproape toate meciurile în zece oameni!

El e un jucător foarte bun acasă, unde sînt spaţii mici, unde poate să dribleze, să scoată oamenii din joc. Are chiar şi pasa decisivă, dar mă uit că acolo pe teren mai sînt şi Hamroun, şi Stanciu, care a fost folosit aproape tot campionatul acolo. Eu nu-l văd pe Bawab să fie titular", a adăugat fostul mijlocaş.

"Marica o să dea două, trei goluri şi o să cîştige meciuri Steaua din golurile lui şi o să vedeţi că nu o să se întîmple nimic cu suporterii. Dacă nu va da goluri, atunci o să fie o problemă. Şi-aşa Steaua nu are deloc suporteri, că nu mai vin la stadion"
Ilie Balaci, fost internaţional

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
reddog
reddog  •  23 Ianuarie 2016, 13:38

Stai bre nea Ilie,ca a venit reghe sa vezi acum cum uita mioriticele de proteste si CSA si alte de-astea de -ale lor...Stai sa vezi cum se aduna iar si-i pupa cucul ciobanului putina rabdare..Pe ele,mioriticele ros-albastre capul nu prea le duce de fel...In plus au si memorie scurta!!!!Sa traiesti nea Ilie!!!

ionutstv
ionutstv  •  23 Ianuarie 2016, 11:58

Nea Ilie, am jucat noi un tur in 10 ( Tade) si fara antrenor ( Radoi), inghitim sa iasa din joc si 30 de min daca da un vinclu.

stelbz
stelbz  •  23 Ianuarie 2016, 11:55
Postat de khal_37 pe 23 Ianuarie 2016, 11:43

Steaua este obisnuita sa joace si in 8!! De multe ori si Adi Popa dispare din joc...odata cu el si Stanciu...si Chipciu. Erau zeci de minute cand Steaua juca practic in 8-9 jucatori, realizarile celor trei fiind doar actiuni nereusite si pase la adversar care puneau echipa adversa pe coontratac. Urmau, neputinata lui Popoa si Stancioiu si vesnica frustrare si nemultumire a lui Chipciu...si multe galbene.

Perfect adevarat. Sa speram ca odata cu venirea lui Reghe si cu o pregatire fizica normala sa nu se repete "disparitiile" lor din atacul echipei. Cert este un lucru pentru Chipciu: nu mai este acelasi jucator de dinaintea accidentarilor..... Oricat am incerca noi sa credem ca nu poate fi inlocuit nici de la Steaua si nici de la Nationala.... Hamroun a demonstrat ca se poate....

Vezi toate comentariile (7)
Comentează