FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - CEAHLĂUL, AZI, ORA 22:00, ÎN DIRECT PE DIGISPORT 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

O lună doar în Ghencea! » Steaua nu va mai juca pe Naţional Arena pînă în a doua jumătate a lunii septembrie

Spre bucuria suporterilor, Steaua e nevoită să joace în Ghencea mai multe meciuri decît ar fi vrut.
Spre bucuria suporterilor, Steaua e nevoită să joace în Ghencea mai multe meciuri decît ar fi vrut.

Articol de - Publicat duminica, 19 august 2012 00:00 / Actualizat sambata, 18 august 2012 21:37

Steaua nu mai are acces pe Naţional Arena pînă în a doua jumătate a lunii septembrie, din cauza concertului Red Hot Chili Peppers.

Planul Stelei, de a juca aproape toate meciurile din acest sezon pe Naţional Arena, e dat peste cap de concertul Red Hot Chili Peppers. Spectacolul de pe 30 august, primul concert organizat pe noul stadion, blochează returul cu Ekranas, programat pe aceeaşi dată. Dar meciul din play-off-ul Europa League nu e singurul pe care Steaua e obligată să-l joace în Ghencea. O lună de acum înainte, roş-albaştrii vor evolua numai pe stadionul lor tradiţional.

"Tricolorii" joacă primii după concert
Motivele sînt două: concertul trupei americane şi prima partidă pe care "naţionala" României o va juca în preliminariile Mondialului din Brazilia, cu Andorra, pe 11 septembrie. Steaua va disputa pe Ghencea jocurile cu Ceahlăul, cu Ekranas şi cu Oţelul. Dacă trece de lituanieni şi e programată să joace acasă primul meci din grupa de Europa League, trupa roş-albastră va putea să evolueze pe Naţional Arena pe 20 septembrie, atunci cînd va fi prima etapă a grupelor. Dacă nu, formaţia lui Reghecampf revine pe stadionul cel nou abia pe 23 septembrie, exact pentru un derby, meciul cu Rapid. Primăria va închide Arena între concert şi vizita Andorrei pentru refacerea gazonului.

Nu pierde mult
Becali ţine ca Steaua să joace mai des pe Naţional Arena decît pe Ghencea în special din raţiuni economice. Noul stadion are 55.000 de locuri, dublu decît arena tradiţională a Stelei, deci poate să genereze încasări mai mari. Dar condiţia e ca meciul să fie atractiv pentru public. Adversarele pe care Steaua le va primi în Ghencea nu sînt prea interesante pentru spectatori. Returul cu Ekranas ar putea să nu mai conteze, dacă Steaua va cîştiga prima manşă din Lituania, iar Oţelul nu e nici ea percepută drept o rivală, chiar dacă a fost campioană acum două sezoane.

"Am făcut stadion pentru concerte sau pentru fotbal? Ăştia să cînte pe 40 ale lunii şi să mă lase pe mine să joc!" (Gigi Becali, patron Steaua)

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (20)
nter
nter  •  19 August 2012, 17:38

credeam ca se mai schimba si vreun gazon pe acolo, dar nu.

mako
mako  •  19 August 2012, 15:28

sa fac ceva moale,umed si maro pe red hot cili pepars...national arena e facut pt concerte sau sa se joace fotbal pe el?

vladutz13
vladutz13  •  19 August 2012, 12:35

Hahahaha, de parca a facut el stadionul. Sunt convins ca primaria scoate bani mai multi dintr-un concert decat din meciuri. Oricum chiria ceruta, de 20.000 euro este ridicola.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează