FOTBAL  »  Superliga  »  CALCULE

O săptămână explozivă: urmează 5 meciuri fantastice în Liga 1! » Cum ar arăta acum clasamentul play-off + calcule la locul 1 pe 2019

Articol de - Publicat miercuri, 12 decembrie 2018 10:07

Anul 2018 se va încheia cu două etape care conţin confruntări cruciale în lupta pentru titlu: Dinamo - Craiova, Viitorul - CFR, Botoşani - FCSB, Craiova - Mediaş şi FCSB - CFR

Sâmbătă, 15 decembrie - sâmbătă, 22 decembrie e o perioadă incendiară în Liga 1. În acest interval se vor disputa ultimele două etape programate în 2018, iar ele au un afiş extrem de spectaculos. Primele 3 clasate, care îşi dispută titlul neoficial de campioană de iarnă, au şanse matematice pentru a petrece Sărbătorile în postura de lider. Singura care a pierdut această şansă e Viitorul, care şi dacă ar face punctaj maxim în ultimele două jocuri nu ar mai putea trece pe primul loc.

De departe, echipa cu cel mai greu program e chiar cea care e acum pe locul 1. CFR are de jucat ambele meciuri în deplasare, cu locurile 2 şi 4. Mai întâi se va deplasa la Ovidiu, pentru a întâlni Viitorul, formaţie ce a câştigat în Gruia, în tur, scor 2-1. Apoi, sâmbăta viitoare, va întâlni şi FCSB, tot în deplasare, fie la Piteşti, fie pe Arena Naţională.

CS U Craiova, în schimb, are un program la îndemână. În primul rând, nu dă piept cu niciuna dintre primele 4 clasate, dar susţine un derby de tradiţie sâmbătă, cu Dinamo, în Ştefan cel Mare. 

PROGRAMUL ULTIMELOR DOUĂ ETAPE DIN 2018

program ultimele 2 etape

Cum intră CFR pe primul loc în 2019

1. Face cel puţin două puncte
2. Craiova şi FCSB nu câştigă ambele meciuri

Cum intră FCSB pe primul loc în 2019

1. Câştigă ambele meciuri şi CFR nu se impune în niciuna dintre etape
2. Face 4 puncte, CFR ia cel mult un punct, iar Craiova nu atinge punctaj maxim

Cum intră Craiova pe primul loc în 2019

  1. Câştigă ambele meciuri, CFR face cel mult un punct, iar FCSB maximum 4. Ar ajunge toate la 41 de puncte, dar Craiova ar avea un golaveraj superior

În primăvară, CS U are un program infernal

Campionatul se va relua cu runda a 22-a, în chiar prima zi a lunii februarie. Vineri, 1 februarie, vor fi programate primele jocuri din 2019. Se vor mai juca 5 etape, până în wekeend-ul 2-3 martie. De departe, Craiova are cel mai greu program. Urmează să joace cu toate cele 3 rivale: Viitorul, CFR, FCSB.

PROGRAMUL DIN ULTIMELE 5 ETAPE PROGRAMATE ÎN 2019

ultimele etape 2019

PROGRAMAREA ÎN PLAY-OFF

1 vs 2 se va juca în ultima etapă

LPF a modificat modul în care se vor împerechea echipele în cele 10 etape ale părţii a doua a campionatului. Echipele care vor intra de pe primele două locuri în play-off nu se vor mai întâlni în meci direct în etapa a 2-a, ci în ultima. 

SIMULARE PE SITUAŢIA ACTUALĂ

Dacă s-ar termina campionatul acum, după înjumătăţirea punctelor, ar rămâne o distanţă de 6 lungimi între CFR şi Sepsi. Sepsi ar prinde play-off-ul în detrimentul Astrei, cu care e acum la egalitate de puncte. Chiar dacă giurgiuvenii au golaveraj mai bun, primul criteriu e cel al rezultatelor directe, iar Sepsi a făcut 1-1 la Giurgiu şi s-a impus acasă, 1-0. z

Cum ar arăta acum clasamentul play-off

1. CFR 20
2. FCSB 19
3. Craiova 18
4. Viitorul 17
5. Mediaş 14
6. Sepsi 14

Etapa 1

CFR - Sepsi
FCSB - Mediaş
Craiova - Viitorul

Etapa 2

Mediaş - CFR
Viitorul - FCSB
Sepsi - Craiova

Etapa 3

CFR - Viitorul
FCSB - Craiova
Sepsi - Mediaş

16puncte a făcut FCSB în 8 meciuri cu echipele de pe zona de play-off: CFR (1), Craiova (0), Viitorul (6), Mediaş (6) şi Sepsi (3)

40 de zile va dura pauza de iarnă în Liga 1, din 23 decembrie, prima zi fără meciuri, şi până în 31 ianuarie

9martie e data la care va debuta play-off-ul, iar finalul va avea loc pe 19 mai, în timp ce play-out-ul se va încheia pe 2 iunie

Sunt cele mai în formă

Într-un clasament al ultimelor 5 etape, considerat al formei sportive, conduc formațiile care sunt şi pe podiumul topului general. CFR a acumulat 11 puncte, fiind neînvinsă, în timp ce FCSB şi Craiova are strâns câte 10 puncte. Ultimele poziţii în această ierarhie sunt ocupate de Dunărea Călăraşi şi Concordia Chiajna, ambele cu câte un singur punct din 15 posibile.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (19)
adyy25
adyy25  •  12 Decembrie 2018, 15:36
Postat de cneius pe 12 Decembrie 2018, 15:01

"1 vs 2 se va juca în ultima etapă" - proasta decizie; pe linga faptul ca titlul poate fi jucat pina atunci, tot este ceva neclar...se joaca doar un meci ??? Nu se mai joaca tur/retur ????

Bai dar prost mai esti. In ultima etapa se joaca 1 vs 2. Care e neadevarul? A, ca se joaca meciul asta si in etapa a 5-a? Da, e foarte adevarat. Insa, este foarte corecta afirmatia gazetarului, de data asta.

cneius
cneius  •  12 Decembrie 2018, 15:01

"1 vs 2 se va juca în ultima etapă" - proasta decizie; pe linga faptul ca titlul poate fi jucat pina atunci, tot este ceva neclar...se joaca doar un meci ??? Nu se mai joaca tur/retur ????

cneius
cneius  •  12 Decembrie 2018, 14:56

Aiurea, ca de obicei. Nici o intilnire nu e soc sau cruciala. Totul se decide in cele 10 meciuri din Play-Off !!!

Vezi toate comentariile (19)
Comentează