FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

OFICIAL Dinamo va avea stadion nou! Anunțul făcut de CNI + cât va costa noua arenă

Articol de GSP - Publicat marti, 21 noiembrie 2017 09:37

Dinamo va avea un stadion nou, care se va construi pentru EURO 2020. Compania Națională de Investiții a dat noi informații despre stadionul din "Ștefan cel Mare".

Potrivit acestor informații, noua arena din "Ștefan cel Mare" va fi construită în locul velodromului, iar actuala arenă, aflată în proprietatea lui Nicolae Badea, după un contract făcut cu CS Dinamo, nu va fi demolată. E vorba despre o suprafață de 4,2 hectare, care se suprapune peste vechiul velodrom din Parcul Sportiv Dinamo, la care se adaugă și 2.000 de metri pătrați din poligonul de tir.

CNI informeză că a fost predată documentația pentru construcția noului stadion Dinamo, deși se vehiculau ca variante de înlocuire stadionul Cotroceni și stadionul Sportul.

Arena lui Dinamo va avea între 20.000 și 25.000 de locuri, așa cum a recomandat FRF, iar costul unui loc va fi de 1.500 de euro. Astfel, stadionul lui Dinamo va costa între 30 și 38 de milioane de euro.

"A fost predată documentația, dată fiind schimbarea amplasamentului a fost înaintat în cadrul MDRAPFE propunerea de modificare a amplasamentului în Lista sinteză a subprogramului Complexuri sportive în vederea demarării ulterior a procedurii de aprobare a indicatorilor tehnico economici la nivel de studiu de prefezabilitate, respectiv fezabilitate"comunicat CNI

 821971 untitled

Cum s-a ajuns aici

În 2002, Guvernul Adrian Năstase emitea o Hotărâre de Guvern prin care a facilitat transferul stadionului Dinamo de la Ministerul de Interne la societatea lui Nicolae Badea, CS FC Dinamo. Practic, Badea primea dreptul de folosinţă pe durată nedeterminată a unei mari părţi din Complexul Sportiv Dinamo printr-un contract de asociere cu CS Dinamo. În acest contract, administrator era chiar societatea lui CS FC Dinamo. Practic, Badea a primit dreptul de folosinţă a arenei pe viaţă, iar fără acceptul său, stadionul Dinamo nu poate fi reconstruit şi modernizat. Până aici, lucrurile sunt clare. Apoi variantele celor două tabere se despart.

Așa arată parcul sportiv "Ștefan cel Mare", împărţit între societatea lui Nicolae Badea și Clubul Sportiv condus de Monica Iagăr: 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (42)
zecs93
zecs93  •  22 Noiembrie 2017, 02:14
Postat de ang3ldev1l pe 21 Noiembrie 2017, 11:42

cei drept asa e, noi nu avem relatii la PSD ca sa ne construiasca si noua un stadion pe banii statului precum a beneficiat CS U PSD CraiOlguta si acum asta; cat despre spitale pentru arsi, scoli si autostrazi, alea sunt pentru prosti, alesii tarii ii da de zor inainte cu stadioane pentrue chipe falite, traiasca PSD aka Permitem Sa Defrisam

ce prost esti, banii astea se fac de la CNI, Romania prostule sa inhamat sa organizeze acest turneu, nu fura nimeni pentru Dinamo, ca doar nu Dinamo va avea stadion nou creier de snitel !!!

zecs93
zecs93  •  22 Noiembrie 2017, 02:13
Postat de reddog_forever pe 21 Noiembrie 2017, 11:33

daca te referi la cimitirul ghencea, da, chiar inutil...

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

zecs93
zecs93  •  22 Noiembrie 2017, 02:10
Postat de mariuss72 pe 21 Noiembrie 2017, 10:33

Deci prima data scrieti " actuala arenă, aflată în proprietatea lui Nicolae Badea", apoi scrieti "Badea primea dreptul de folosinţă pe durată nedeterminată a unei mari părţi din Complexul Sportiv Dinamo"...dupa logica mea, una e sa fii proprietar, alta e sa ai un drept de folosinta. Apoi sa nu uitam de "În Monitorul Oficial al României a fost publicată Hotărârea de Guvern nr. 616 din 30 august 2017, pentru trecerea din domeniul privat în domeniul public al statului a unor imobile reprezentând baza sportivă a Clubului Sportiv Dinamo București al Ministerului Afacerilor Interne. Imobilele vizate includ şi stadionul central."...dar pe asta ati uitat sa o mentionati. Deci, cum este Badea proprietar in conditiile astea???? Stadionul se construieste pe vechiul velodrom, pentru CNI nu vrea sa se implice intr-un proiect grevat de litigii.

Pai parca tipau astea in fata ministerului ca i-au luat dreptu lui Badea ?? De ce draqq sa mai tergiversat atata daca tot in locu Velodromului se face ?? De ce nu sa facut de la bun inceput ideea cu velodrom daca *** de badea nu lasa echipa sa aibe stadion pe actualu !!! Aici e vina guvernului *** de Nastase & company care i-au dat un stadion in folosinta moca !!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (42)
Comentează