FOTBAL  »  Superliga  »  DISCUȚIE

EXCLUSIV. Oficialii LPF au făcut anunțul pentru GSP: „Miza e să începem sezonul următor tot cu 14 echipe!” + mesaj pentru formațiile din Liga 1

Articol de - Publicat sambata, 04 aprilie 2020 21:30

Justin Ștefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, a reacționat în această seară, în exclusivitate pentru GSP.RO, după ce Cornel Șfaițer, managerul lui Sepsi, a propus astăzi două variante pentru Liga 1.

Prima variantă pentru cazul în care competiția se va relua, a doua, cea de rezervă, în cazul în care LPF și FRF vor fi nevoite să tragă linie și să ia decizii. (DETALII AICI)

Justin Ștefan replică pentru Cornel Șfaițer

"Am văzut intervenția domnului Șfaițer. Sunt convins că dânsul este bine intenționat, dar a pierdut din vedere că dacă nu se dispută meciurile din sezonul actual există riscul ca în sezonul următor cluburile să încaseze mai puțini bani din drepturile de televizare. 

Riscul ăsta exista pentru toate Ligile, fie că vorbim de Spania, Germania, Anglia sau România. Așa încât să vorbim despre 16 sau 18 echipe în contextul unei situații economice proaste care se întrevede după pandemie este un scenariu pe care nu îl putem lua în calcul la acest moment", a declarat Justin Ștefan.

Sezonul viitor tot cu 14 echipe!

Oficialul Ligii Profesioniste a continuat. "Obiectivul UEFA este să se găsească soluții care să permită disputarea tuturor jocurilor din campionatele naționale. O voi repeta: obiectivul nostru este terminarea campionatului. În plus, ținem legatura în mod constant cu toate cluburile, pentru a cunoște în detaliu situația economică și problemele cu care se confruntă fiecare echipă. Să fim serioși, miza e să începem sezonul următor tot cu 14 echipe, un format ideal pentru vremurile actuale", a mai spus secretarul general al LPF.

"Vedeți și voi ce s-a întâmplat cu Belgia, trasă de urechi de UEFA pentru că s-a grăbit să anunțe terminarea sezonului fără a mai disputa meciurile rămase de jucat"
Justin Ștefan, secretar general LPF

"Variantele despre care v-am spus sunt ideale din punctul meu de vedere. Am avea peste două sezoane un campionat de 16 echipe, intens, cu multe meciuri. Ceea ce ar însemna că drepturile TV ar fi neschimbate, există miză pe toate fronturile"
Cornel Șfaițer, manager Sepsi

Ce propune Cornel Șfaițer în cazul în care nu vom putea relua campionatul:

SEZONUL ACTUAL:

  • să nu retrogradeze nicio echipă, să promoveze din Liga a 2-a patru echipe

SEZONUL 2020-2021:

  • am aduce un sistem cu 18 echipe pentru 2020-2021
  • împărțirea Ligii a 2-a în două serii de 10 echipe (pot promova mai multe echipe din Liga a 3-a pentru 2020-2021)
  • din acest sezon, care ar avea18 echipe, să retrogradeze direct patru echipe 
  • să promoveze doar câștigătoarele celor două serii de Liga a II-a, ceea ce ar însemna să ajungem în sezonul 2021-2022 cu 16 echipe, exact varianta propusă de FRF

SEZONUL 2021-2022:

  • ar avea 16 echipe, 8 în play-off și 8 în play-out, cu sistem belgian, în care câștigătoarea din play-out poate juca pentru un loc de cupă europeană

Handbalistul care rupe internetul cu piesele "Izoleta": "Atunci când sunt pe izolare eu mă umflu cu mâncare!"

CITEȘTE ȘI:

Ce afaceri au oamenii de fotbal. De la Ilie Dumitrescu la Ioan Andone: blocuri, restaurante, hoteluri

Retro GSP. Povestea suspectă a celei mai mari diferențe de scor din Steaua-Dinamo. Hizo: "Ce rost are să dezgropăm morții...?!"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
239647840419241
Razvan Trufin  •  06 Aprilie 2020, 05:04

4 serii la liga 1 de cate 8 echipe cu play off de 8 adica primele doua din fiecare serie , 8 serii la liga 2 de cate 8 echipe si 16 serii de liga 3 a cate 8 echipe. apoi in sezonul urmator se va putea reintra in normal. sezonul actual trebuie terminat fara sa se mai joace . fie se lasa punctele actuale fie se ia clasamentul la finalul sezonului regular la liga 1 si se anuleaza meciurile din play off/play out. la ligile 2,3,4 se poate lua clasamentul la finalul turului sau din acest moment. cred ca jumatate din echipe vor da faliment. ceferin e un *** care a contribuit la declasanrea epidemiei in italia, franta, spania, anglia, germania, austria .....ceferin asasin

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

emil1986
emil1986  •  05 Aprilie 2020, 10:07
Postat de krnevic pe 05 Aprilie 2020, 01:50

Sa ramana doar fcsb si tot pe 2 termina :)))

Ba, mai bine pe 2 decat decedati precum fosta echipa ***. Sau in ligi inferioare precum celelalte clone ale echipei ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

krnevic
krnevic  •  05 Aprilie 2020, 01:50
Postat de carol_k pe 05 Aprilie 2020, 00:17

Eu spun sa incepeti cu 12 iar anul urmator cu 10. Decat sa ramaneti iar in drum cu caruta mai bine terminati campionatul cu echipe mai putine si evitati astfel dezastrul financiar.

Sa ramana doar fcsb si tot pe 2 termina :)))

Vezi toate comentariile (6)
Comentează