FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Oglindă-oglinjoară, care-i cel mai bun trident din ţară? FCSB, Craiova și Viitorul au cifre formidabile!

Articol de - Publicat sambata, 02 decembrie 2017 09:50

FCSB, Craiova şi Viitorul propun cele mai bune ofensive, formate din câte 3 jucători determinanţi, cu cifre formidabile pe parcursul acestui sezon, scrie ziarul Gazeta Sporturilor de astăzi.

Fotbalul mare din Europa propune cluburi mari în cadrul cărora legea în ofensivă o face câte un trio de mare anvergură. Toată această filosofie a pornit încă de pe vremea Barcelonei lui Guardiola, care îi avea la început pe Messi-Eto'o-Henry, apoi pe Pedro-Messi-Villa şi a continuat în mandatul lui Luis Enrique cu Messi-Suarez-Neymar.

Modelul a fost preluat şi de rivala Real, care i-a propus pe Bale-Benzema-Ronaldo, de Bayern cu Robben-Lewandowski-Ribery, după care mai toate formațiile şi-au făcut un obicei din a propune un trio de atac letal.

Ce echipă din România stă cel mai bine la un asemenea capitol? Teoretic, doar Craiova şi Viitorul joacă având un trident asemănător marilor forţe europene care evoluează în sistemul 4-3-3! Lângă ele însă pot fi adăugate şi FCSB, CFR şi Botoşani, care au în componenţă câte 3 jucători de atac ce s-au desprins ca fiind extrem de productivi.

Cei trei pitici ai Craiovei, Gustavo-Băluţă-Mitriţă, par să câştige acest duel inedit al Ligii 1. Împreună au marcat 26 de goluri, cam tot atâtea câte are şi tridentul FCSB, dar oltenii au disputat cu 7 jocuri mai puţin. În plus, cei 3 fotbalişti ai lui Mangia au marcat peste 70% din toate golurile sezonului reuşite de echipa din Bănie, în timp ce procentajul în cazul celor de la FCSB e de numai 46%.

În schimb, CFR propune cel mai bun pasator. Deac are nu mai puţin de 8 assisturi, atâtea câte au reuşit împreună Budescu, Tănase şi Gnohere şi dublu faţă de câte are Eric.

Copy-paste Napoli

Trioul lui Dică, Gnohere-Budescu-Tănase, are fix aceleaşi cifre, în dreptul golurilor marcate în toate meciurile oficiale ale FCSB-ului, ca şi Napoli. Gnohere a marcat de 13 ori, la fel ca şi belgianul Mertens, Budescu are 8, câte a reuşit şi Insigne, iar Tănase a înscris de 7 ori, la fel ca şi spaniolul Callejon. Napoli e pe primul loc în Serie A, însă e în mare pericol să rateze accesul în primăvara Champions League. Dacă va termina pe 3 grupa de Ligă, atunci ar putea fi în urna adversarilor dintre care se va alege oponentul FCSB-ului în primăvara Europa League.

Cum arată clasamentele per echipă și ce perfomanță uluitoare a reușit Steaua, totul în ziarul de astăzi, alături de alte subiecte interesante, și pe platforma Gazeta Digitală!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (16)
para.para
para.para  •  04 Decembrie 2017, 23:33

Cand hartia de impachetat peste a lui becali face asemenea clasamente, e clar ca trebuie sa iasa doar angajatii lui fcsbgsp.

mosvasile
mosvasile  •  03 Decembrie 2017, 14:21

Care trident?Evident ca tridentul fcsb-ist MM,Mironica si Craitoiu!

dvd1
dvd1  •  03 Decembrie 2017, 13:51

I. Gheorghe-L. Gheorghe-Moldoveanu, toti de la Dinamo. Asta trident. Mai ceva ca tridentul lui Neptun zeul marilor si oceanelor

Vezi toate comentariile (16)
Comentează