FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Simpla prezență la FCSB e păcăleală! CV-ul se face doar cu trofee

Costel Gâlcă - trofee FCSB
Costel Gâlcă - trofee FCSB

Articol de , , - Publicat luni, 27 mai 2019 09:53

Niciun antrenor care a fost pe banca FCSB-ului în ultimii 13 ani și care n-a câștigat vreun trofeu n-a prins un contract bun după ce a plecat. Singurii care au semnat la nivel înalt, financiar sau ca standard al fotbalului, au fost Olăroiu, Reghecampf și Gâlcă, toți având cupe cucerite.

Statistica ultimilor 13 ani la FCSB ar trebui să-i pună în gardă pe antrenorii care gândesc că doar simpla prezență pe banca grupării roș-albastre e suficientă pentru a-și asigura un contract foarte bun după ce vor pleca de la echipă.

În această perioadă, nici măcar un singur tehnician care n-a luat măcar un trofeu cu FCSB n-a reușit să facă un salt important, financiar sau ca nivel al fotbalului, în meseria de „principal”. Doar tehnicienii care au pus ceva în vitrina clubului au și dat lovitura. Și aceștia sunt singurii care au luat ceva în competiția internă.

Primul a fost Olăroiu. În 2007 a primit o ofertă fantastică de la Al Hilal, însă într-un an și jumătate la FCSB câștigase titlul și Supercupa, în afara realizărilor majore din Europa: dusese echipa în grupele Champions League, dar și în semifinalele Cupei UEFA. Chiar și în 2011, când a plecat de la FCSB și venise să o pregătească doar pentru câteva săptămâni, având deja antamat un alt contract fabulos, de această dată la Al Ain, tot a luat un trofeu: Cupa României, într-o finală cu marea rivală, Dinamo, scor 2-1.

Apoi, Reghecampf, care până la experiența FCSB nu realizase nimic ca antrenor, a bifat 3 trofee interne în cei 2 ani: două titluri și o Supercupă. Și el bifase performanțe mari în Europa, prezența în grupele Champions League și optimi de finală în Europa League. A prins contract la Al Hilal, exact ca Olăroiu. La al doilea mandat a cucerit doar o Cupă a Ligii, dar iarăși a ajuns bine din perspectivă financiară, a semnat în Emirate, la Al Whada.

Ultimul exemplu este cel al lui Gâlcă. A luat toate trofeele interne în 2014-2015: titlul, Cupa și Cupa Ligii. Becali nu l-a mai dorit, dar după 5 luni a ajuns într-un campionat fabulos, în Spania: a fost instalat la Espanyol.

În schimb, alți antrenori, foarte mulți la număr, n-au luat niciun trofeu, iar destinațiile lor au fost modeste după despărțirea de FCSB. În ciuda faptului că rezultate bune în cupele europene au mai fost bifate și de alții, exemple Dică, Lăcătuș, Ilie Stan, ei nu s-au ales cu niciun contract bun ulterior. 

Unde au plecat antrenoruu care au luat trofeeu cu FCSB + Unde au ajuns antrenorii care n-au luat trofee

40 de mii de euroa fost cel mai mare salariu al unui antrenor de la FCSB. I-a aparținut lui Hagi în 2007, însă acesta a stat doar 3 luni și nu a încasat niciun euro din partea lui Gigi Becali

2 milioane de dolaria fost salariul pe care Al Hilal i l-a propus lui Olăroiu în vara lui 2007, când antrenorul a lăsat FCSB pentru a semna în Arabia Saudită

7 milioane de dolaripe an e actualul salariu pe care îl are Cosmin Olăroiu, la Jiangsu Suning, formație din prima ligă chineză

14 trofee a câștigat Olăroiu în Golf, în 11 ani: 3 cu Al Hilal (Arabia Saudită), 1 cu Al Sadd (Qatar), 3 cu Al Ain (Emirate) și 7 cu Al Ahli (Emirate), plus o finală de Champions League Asia, pe banca lui Al Ahli

Antrenorii care au luat cele 26 de titluri  ale roș-albaștrilorle 26 de titluri  ale roș-albaștriloru care au luat cele 26 de titluri  ale roș-albaștrilorenoruu care au luat trofeeu cu FCSB + Unde au ajuns antrenorii care n-au luat trofee

 VEZI ȘI:

Edward Iordănescu își pregătește terenul pentru FCSB: „Mihai Stoica nu e doar inteligent, înțelege bine și fotbalul”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
189203981613231
Maria Iancu  •  27 Mai 2019, 16:53

Cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia!

whiteredarad
whiteredarad  •  27 Mai 2019, 15:45

La standard foarte inalt a antrenat si Zenga, dupa plecarea de la Steaua, in Serie A, dar..l-ati uitat

martinpen
martinpen  •  27 Mai 2019, 15:35
Postat de martinpen pe 27 Mai 2019, 14:54

Cine spune ca fcsb are vreun merit in obtinerea de mandate bune e cel putin ***. fcsb nu le-a dat nici macar un telefon antrenorilor care au castigat campionate.

Astept un articol si cu jucatorii care s-au ratat venind la fcsb... Sunt cu zecile.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează