FOTBAL  »  Superliga  »  INEDIT

Olguța contra Voiculeț! Fotbalistul explică cum a ajuns să încaseze indemnizația record și amenință: ”Probabil voi acționa în instanță Ministerul”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 10 mai 2017 00:00

Ministrul Muncii a anunțat plafonarea indemnizației pentru creșterea copilului, ”probabil la 8.000 de lei”. Guvernul s-a sesizat pornind și de la cazul unui fotbalist care încasează 15.000 € lunar în concediu.

O inițiativă a Guvernului pleacă și de la exemplul unui fotbalist. Antena 3 a difuzat știrea că ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, urmărește plafonarea indemnizațiilor și din cauza unui jucător care încasează o sumă-record.

Claudiu Voiculeț, vicecampion cu ASA în 2015, a intrat în decembrie în concediu pentru creșterea copilului. Primește 15.000 de euro lunar, o indemnizație care a rezultat dintr-un salariu anual de 200.000 de euro, din contractul pe care Voiculeț l-a avut cu CFR.

Claudiu câștigă, în concediu de paternitate, mai mult decât 90% dintre jucătorii din Liga 1. Adam Nemec, cel mai bine plătit fotbalist al lui Dinamo, ia 11.000 € lunar. Iar Șumudică, antrenorul campioanei Astra, e remunerat cu 12.000 €.

Voiculeț explică de ce consideră că i se cuvin banii, proporțional cu contribuțiile pe care le-a avut de-a lungul timpului la buget, și anunță că va acționa în instanță Ministerul dacă intenția Olguței Vasilescu se va transforma în lege. "Oricum, la câte procese am nu mai contează!".

Mai are unul și cu CFR, care i-a cerut să înapoieze 67.800 de euro din salarii plătite pentru o perioadă în care mijlocașul a și jucat pentru vișinii!

Voiculeț, pe care Pițurcă îl adusese la Steaua în 2010, admite că se va retrage, probabil, după doi ani petrecuți în concediu de paternitate. Are 31 de ani.

- Claudiu, știi că Ministerul Muncii urmărește să plafoneze indemnizația pentru creșterea copilului pornind și de la cazul tău?
- Am tot citit zilele astea, dar am văzut că ar exista avocați, executori judecătorești care iau și 160.000 de lei pe lună pentru creșterea copilului, deci nu văd de ce eu sunt problema pentru Guvern!

- Poate oficialii din Minister nu sunt convinși că a fost real venitul de la care s-a calculat?
- Păi, cum putea să nu fie real? Indemnizația asta nu mi s-a acordat așa, pur și simplu, s-a verificat contractul pe care l-am avut, s-au făcut verificări și la Fisc în legătură cu contribuțiile mele.

- Cum s-a ajuns la 15.000 de euro lunar? Cât era salariul?
- 200.000 de euro pe an.

- Din contractul cu CFR?
- Da.

- Același club care ți-a cerut înapoi 65.000 de euro?
- 67.800 de euro e suma exactă. Da, acum mă judec cu ei la Înalta Curte. Am câștigat la Tribunal, pe urmă am pierdut la Curtea de Apel Cluj și acum am obținut mutarea procesului la ÎCCJ. Clubul m-a plătit și apoi mi-a cerut banii înapoi, chiar dacă am și jucat în perioada pentru care mi s-a pretins returnarea salariilor.

- Vei da în judecată și Ministerul, dacă se va merge până la plafonarea indemnizației? Ministrul Lia Olguța Vasilescu a vorbit despre un plafon "între 5.000 și 10.000 de lei, probabil 8.000".
- Probabil c-o să-i dau în judecată. Oricum, am atâtea procese... Nu mi se pare corect să se plafoneze acum. Dacă plafonează indemnizația, de ce nu au plafonat și contribuția?! Mi s-ar fi oprit mai puțini bani din salariu, de-a lungul timpului, deci aș fi încasat salarii nete mai mari. Unul cu salariul minim pe economie ia 1.200 de lei pe lună pentru creșterea copilului, peste suma cu care cotizează! O să scrii despre asta în ziar?

- Da. De ce?
- N-aș fi vrut să apar cu cazul ăsta...

- De ce nu voiai? Ce se poate întâmpla?
- Nici nu știu... Am devenit jucătorul pe care clubul îl plătește, îl folosește și apoi îi cere banii înapoi, acum și chestia asta cu Ministerul Muncii.

- Devii specialist în procese. O consecință ar putea fi să te invidieze jucătorii din Liga 1? Nu știu câți mai câștigă 15.000 de euro lunar, cât indemnizația ta!
- Ha-ha, exact! Mi-e că se face coadă la Minister, la câți vor vrea să intre în concediu de paternitate!

- Până la urmă, și pentru tine a fost mai convenabil concediul de creștere a copilului decât continuarea carierei, că altfel ai fi semnat cu cineva.
- Da, dar la ce condiții sunt acum în fotbal...

- Cât poți să stai în concediu?
- Doi ani. Păi, n-ai citit legea?

- Nu am citit-o.
- Aaa, eu o știu, am devenit specialist în legislație.

- După doi ani nu prea mai poți să revii, îți închei cariera de fotbalist profesionist.
- Cam da, se cam încheie...

- Partea bună e că iei 15.000 de euro pe lună.
- Și partea cea mai bună e că pot să stau și cu copilul acasă.

303meciuri a jucat Voiculeț în Liga 1. Mijlocaș central, el a marcat 26 de goluri

5cluburi a bifat Claudiu în carieră: Farul, Inter Curtea de Argeș, Pandurii, CFR, ASA

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează