FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Olimpiu Moruțan, Darius Olaru și Iulian Cristea se antrenează suplimentar după ce-au fost criticați de Gigi Becali

Articol de , - Publicat joi, 20 februarie 2020 10:00

Chiar dacă au unul dintre cele mai stricte programe de pregătire atunci când vine vorba de antrenamente, steliștii nu se duc acasă să se odihnească sau în oraș să se distreze, după ce pleacă din cantonamentul din Berceni.

Mai mulți jucători ai vicecampioanei au luat exemplul lui Gnohere și au decis să apeleze la un antrenor personal, care să-i ajute să acumuleze masă musculară. După ce-și termina treaba la club vin și fac antrenamente specializate.

Ca și "Bizonul", Olimpiu Moruțan, Darius Olaru și Iulian Cristea au decis să meargă să facă antrenamente ca la carte sub comanda lui Adrian Cristea, un fost sportiv de performanță, care și-a făcut propria sală de sport în cartierul Ghencea din București, Absolute Gym.

Iar jucătorii vin în fiecare săptămână la sală și au ședințe de mai bine de o oră. "Pentru mine e mai ușor cu sportivi de top pentru că au o rezistență mult mai bună", spune Adrian.

Antrenamentele pe care cei de la FCSB le fac sub coordonarea lui Adrian sunt antrenamente funcționale. Conform siteurilor de specialitate, antrenamentul foloseşte exerciţiile cardio, exerciţii de tonifiere musculară executate cu intensitate crescută cu pauze foarte scurte la intervale mai mari, exerciţii cardio statice sau cu deplasare, exerciţii cu propria greutate şi cu diverse accesorii.

Selecţia exerciţiilor se face în funcţie de scopul urmărit, de scăderea în greutate, dezvoltarea forţei, rezistenţei sau vitezei și se adaptează nevoilor tehnice ale sportivului.

"Băieții au un plan de antrenament foarte bine pus la punct. Sunt mereu atent la ei pentru că sunt sportivi și nu pot să facă antrenamente după ureche. Fiind jucători profesioniști, trebuie să facă antrenamente care să nu le producă vreo accidentare. Sunt mândru că am ocazia să lucrez cu ei pentru că sunt sportivi de mare performanță", a spus Adrian pentru Gazeta Sporturilor.

Cei de la FCSB au apelat astfel la un antrenament practicat în unităţile militare operaţionale şi de sportivi de performanţă precum atleţi sau mari campioni de arte marţiale! 

"Pe Gnohere l-am cunoscut după ce mi-a dat un mesaj pe Instragram. Am lucrat împreună timp de o lună și jumătate cu antrenamente funcționale care durau o oră. A venit de multe ori, dar în funcție de programul lui. Era destul de greu pentru el"
Adrian Cristea, antrenor de fitness

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (8)
2470196376539519
Eduard Antoniu  •  21 Februarie 2020, 17:18

Pacat de ei ca sunt rapari si manelisti, totusi.

blatistudinovidiu
blatistudinovidiu  •  20 Februarie 2020, 15:48

CRISTEA pentru ce se antrenează ?

albalbastru72
albalbastru72  •  20 Februarie 2020, 13:14

Asta e cea mai mare prostie,antrenamentele astea haotice,nesupervizate de club,nu aduc decit accidentari si suprasolicitare,ma rog,asa conucere,asa pregatire.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează
Close