FOTBAL  »  Superliga  »  TRANSFER

exclusiv // Video Cel mai scump jucător plecat din Liga 1 în această iarnă povestește ce l-a tras în jos: „N-am putut să am niciun control, era decizia conducerii”

Omar Govea, 26 de ani
Omar Govea, 26 de ani

Articol de , - Publicat sambata, 14 ianuarie 2023 07:51 / Actualizat sambata, 14 ianuarie 2023 09:57

Omar Govea, 26 de ani, s-a remarcat încă de la primele apariții, devenind primul jucător mexican care înscrie în campionatul României, pentru FC Voluntari. Fotbalistul din America de Nord a părăsit însă rapid țara noastră, alegând să plece împrumut acasă, la Monterrey.

Cotat de Transfermarkt la 500.000 de euro, mijlocașul a venit în Ilfov liber de contract. Din informațiile Gazetei, FC Voluntari va primi în total 850.000 de euro pentru el. Prima tranșă va fi plătită acum, 250.000 de euro, iar restul de 600.000 de euro vor fi încasați până în octombrie 2023.

- Salut Omar! Cum a fost pentru tine în România, cum ți s-a părut? 
- Sincer, am fost fericit aici. Oamenii se aseamănă foarte mult cu cei din Mexic. Te ajută să te adaptezi rapid la mediu, iar cei de la club m-au ajutat să-mi fac treaba pe teren. 

- Știai ceva despre România înainte să ajungi? 
- Nu prea multe. Știam câțiva fotbaliști cu care am jucat, precum Rotariu, și că va fi provocare, pentru că lucrurile din afară se văd altfel când te afli aici. Am respect pentru această competiție, pentru Voluntari, care este o echipă bună.

VIDEO. Omar Govea: „Am fost la castelul lui Dracula” 

- Altceva despre noi, poate legenda cu Dracula? 
- Hahaha. Știu povestea, chiar am fost la el la castel. Mă așteptam să aflu ceva mai multe povești, știu că totul e o ficțiune, însă e grozav, la fel ca toată regiunea Brașovului.

- Aduce puțin cu ce aveți voi cu Ziua Morților, nu? 
- Nu chiar. Știi de ce? Pentru noi este o sărbătoare specială fiindcă celebrăm trezirea celor morți. Le aducem mâncare sau obiecte cu care să bea sau să facă lucruri diverse. Conform credințelor noastre, ei coboară din cer sau de oriunde ca să stea cu noi. Tot atunci noi facem și un fel de ofrandă, o poză cu noi, cei din viață, sau altele. Deci e ceva diferit.

- Mâncarea de aici îți place? 
- Foarte gustoasă. Nu sunt persoana care să mănânce foarte mult porc, iar la voi se folosește în multe mâncăruri. Dar am încercat. E interesantă experiența culinară. 

- Sarmale? 
- În Brașov am încercat mai multă mâncare tipic românească, nu prea îmi amintesc numele felurilor, dar dacă stau bine și mă gândesc cred că au fost și sarmalele. Ceva cu carne învelită în varză, nu?

VIDEO. Omar Govea: „Mexicul nu înseamnă doar droguri, e mai mult de atât”

- Zi-mi despre copilăria în San Luis Potosí! 
- Să fiu sincer am fost foarte norocos în copilărie. Părinții mei au încercat să mă crească în cel mai frumos mod, să fiu manierat și respectuos. Toată copilăria mea a însemnat fotbal, iar tatăl meu era fotbalist în ligile inferioare din Mexic. În zilele libere nu mergeam la plajă, mergeam în turnee, iar fratele meu mai mare, Cruz, este un jucător de fotbal foarte bun. Mergeam foarte mult la școală fiindcă familia mea ținea mult la acest aspect.

- Primul contact cu fotbalul? 
- Îmi aduc aminte că am primit o minge în față și pentru o scurtă perioadă mi-a fost frică. Pe la 14-15 ani am fost într-un trial în Mexic la mai multe echipe, dar nu m-au vrut pentru că eram destul de mic, apoi am primit oportunitatea de a juca pentru Club America și atunci m-am concentrat din ce în ce mai mult pe acest lucru.

- Lumea când aude de Mexic se gândește la mâncare picantă, droguri, carteluri... 
- Ăsta e un lucru pe care aș vrea să-l schimb în mintea oamenilor. Multe dintre acestea sunt ficțiuni. Nu pot să spun că Mexicul nu este periculos, dar este mai mult de atât. Mexicul înseamnă gastronomie, multiculturalitate, plaje frumoase. Drogurile au fost în alte perioade de timp, acum ești în siguranță când mergi noaptea pe străzi.

- Lucha Libre mai e la modă? Măștile le-am văzut și la Mondiale...
 - Hahaha. E un show, lumea se duce ca la spectacol la aceste meciuri. Pe scurt, e wrestling, dar ne amuză. În general, suntem pasionați de sport, să umplem stadioanele în verde. Ne place să mergem peste tot în lume să ne susținem naționala.

VIDEO. Omar Govea: „Am făcut istorie la Porto, deși m-am remarcat la echipa a doua”

- Vreau să ne zici și de Porto, a dat totuși 2 milioane de euro pe tine, ce-ai simțit? 
- O întrebare interesantă. Inițial am fost luat împrumut și aveau opțiunea de a nu mă cumpăra. Tot ce pot să spun este că atunci când am venit la Porto a fost ceva magic. Îmi doream să joc în Europa, să joc pentru Porto, să fac parte din echipă. Chiar și acum, perioada de acolo înseamnă un mare pas în cariera mea de jucător.

- Ai un titlu cu echipa secundă, nu? 
- Categoric a fost un moment special din trecutul meu și nici acum nu realizez ce s-a întâmplat acolo. A fost magic pentru că nu există foarte multe echipe secunde care să obțină această performanță. Noi câștigam liga a doua cu o echipă de tineri. Din ce știu, și sper să nu greșesc, doar Real Madrid, cu echipa secundă Castilla, a mai obținut această performanță. Chiar dacă nu puteau fi două Porto în prima divizie, pot spune că am făcut parte din istoria echipei, iar acel trofeu se află în muzeul clubului.

- Ce te-a tras în jos însă? 
- Să o luăm cu începutul. De la Porto am plecat pentru că îmi doream să joc mai mult. Aveam 20 de ani și voiam să încerc o altă competiție, pentru a-mi arăta mie și celorlalți că pot fi o persoană competitivă. Am plecat împrumut în Belgia, dar n-aveam o stabilitate, echilibru, îmi doream foarte mult atunci un contract pe termen lung, pentru a avea siguranță. În ultimul sezon am jucat foarte puțin la Zulte Waregem, mă aflam și în ultimul an de contract cu Porto B, astfel că am fost pedepsit. N-a fost vorba de indisciplină sau din cauza fotbalului, eu trăgeam tare și, în plus, mă duceam în fiecare după-amiază la sală. Sincer, n-am putut să am niciun control, fiindcă era decizia conducerii.

Am încercat să văd partea pozitivă din toată această poveste cu Porto și să învăț pe viitor. Câteodată fotbalul este frumos și se desfășoară corect, dar există și situații când nu totul ține de tine
Omar Govea, fost mijlocaș Voluntari

4meciuri are Omar Govea în naționala Mexicului, pentru care n-a marcat

Liviu Ciobotariu pune presiune pe fotbaliștii aduși de la CFR Cluj și FCSB: „Rămâne să arate și în meciurile oficiale”
CORESPONDENȚĂ DIN TURCIA
Liviu Ciobotariu pune presiune pe fotbaliștii aduși de la CFR Cluj și FCSB: „Rămâne să arate și în meciurile oficiale”
Afacerea anului în Liga 1: l-au adus gratis și la 3 luni distanță îl vând pe 850.000 de euro!
TRANSFER
Afacerea anului în Liga 1: l-au adus gratis și la 3 luni distanță îl vând pe 850.000 de euro!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  14 Ianuarie 2023, 18:47

...un mexican valoros ...

Radio_Pyunik_Erevan
Radio_Pyunik_Erevan  •  14 Ianuarie 2023, 11:58

un interviu placut, bafta in cariera Omar (un fotbalist peste media campionatului), sa-ti amintesti cu drag de Romania !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează