FOTBAL  »  Superliga  »  DESCOPERIRE

Omul care l-a descoperit pe Lucian Sînmărtean iese în faţă: "Eu am inventat acest jucător! Federaţia a vrut să mă dea afară"

Articol de GSP - Publicat miercuri, 17 decembrie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 17 decembrie 2014 16:26

Lucian Sînmărtean e la unul dintre cele mai bune sezoane ale sale din carieră, devenind între timp şi titular în echipa naţională.

Antrenorul care susţine că l-a descoperit pe fotbalistul Stelei este Ionuţ Chirilă. Fostul tehnician al Concordiei dezvăluie că din cauza lui Sînmărtean a fost la un pas să fie dat afară de FRF.

"L-am inventat pentru fotbalul mare pe Sînmărtean în 1996. L-am luat în echipa naţională de juniori a României şi m-am calificat cu el la Campionatul European. Federaţia a vrut să mă dea afară pentru că l-am selecţionat pe Sînmărtean şi pe Paul Codrea, pentru că ei erau cu un an mai mici decît lotul meu.

Ce faci tu cu ăştia, că au nevoie de perfuzii la spital la Colentina? Ce faci tu cu ăştia contra suedezilor, norvegienilor şi danezilor, care au 1,90 înălţime?' Şi am spus ceea ce are Sînmărtean, elementul surpriză şi faptul că face altceva decît ceea ce crede adversarul.

Ceea ce nu are Sînmărtean e forţa fizica, se face oricînd în două luni sau trei luni de zile. De ce a dispărut Sînmărtean din fotbalul românesc şi ne dăm seama la 35 de ani că ăsta este un jucător fabulos?", a spus Ionuţ Chirilă într-o conferinţă de presă.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (18)
rmc1
rmc1  •  18 Decembrie 2014, 15:20

Daca e asa usor de inventat un fotbalist ca Sanmartean mai inventeaza unul sau doi, nu de alta dar am avea nevoie.

subiectiv777
subiectiv777  •  17 Decembrie 2014, 21:55

Uitasem de existenta lui Chirila si pana sa deschid articolul ma gandeam cine ar fi putut debita tampeenia asta! Totusi "meritul" cel mar ii revine lui Il Luce pentru ca el personal l-a... creat pe "inventatorul" Chirila pe vremea cand asta micu' asculta cu gura cascata povestile pescaresti pe care nea Mircea le indruga lu' nea Vanea care (ce chestie, frate!) era chiar tac'su lu' Ionut, mah!

borat101
borat101  •  17 Decembrie 2014, 20:33

Chirila asta este penal rau! Cum sa inventezi jucatori la Nationala, acolo unde joci maxim 5-8 meciuri pe an? Jucatorii sunt crescuti de antrenorii de la cluburi. Ce sa mai zica un Boloni ca la promovat pe un C Ronaldo la club? Dar un Boloni este mult mai modest, cu scoala, cu scara la cap, etc.. etc... decat li.n.g.aii unei cooperative dintr'o societate sabotata de coruptie si an.a.lf.abe.ti.

Vezi toate comentariile (18)
Comentează
Close